Afrikos krūmo dramblys

Afrikos krūmo dramblių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Proboscidea
Šeima
Elephantidae
Gentis
Loksodonta
Mokslinis vardas
Afrikos Loxodonta africana

Afrikos krūmo dramblių apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Afrikos krūmo dramblys Vieta:

Afrika

Afrikos krūmo dramblys įdomus faktas:

Gali išgerti iki 50 litrų per dieną!

Afrikos krūmo dramblio faktai

Grobis
Žolė, vaisiai, šaknys
Jaunojo vardas
Blauzdos
Grupinis elgesys
  • Banda
Linksmas faktas
Gali išgerti iki 50 litrų per dieną!
Numatomas gyventojų skaičius
300 000
Didžiausia grėsmė
Brakonieriavimas ir buveinių praradimas
Ryškiausias bruožas
Didelės, suapvalintos ausys
Kiti vardai)
Afrikos dramblys
Nėštumo laikotarpis
20 - 24 mėnesiai
Buveinė
Miškas, savana ir potvynių lygumos
Plėšrūnai
Žmogus, Liūtas, Hiena
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Dieninis
Dažnas vardas
Afrikos krūmo dramblys
Rūšių skaičius
1
Vieta
centrinė ir pietinė Afrika
Šūkis
Gali išgerti iki 50 litrų per dieną
Grupė
Žinduolis

Afrikos krūmo dramblio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
Odos tipas
Oda
Didžiausias greitis
25 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
60 - 70 metų
Svoris
3 600–5 400 kg (7 900–12 000 svarų)
Aukštis
3–3,5 m (10–12 pėdų)
Lytinės brandos amžius
11 - 20 metų
Atjunkymo amžius
6 - 18 mėnesių

Afrikos krūmų dramblių klasifikacija ir raida

Afrikos krūmo dramblys yra didžiausias iš visų sausumoje esančių gyvų būtybių, kai kurių asmenų svoris viršija 6 tonas. Manoma, kad dramblys buvo pavadintas graikiško dramblio kaulo žodžio vardu, o tai reiškia, kad drambliai buvo pavadinti dėl unikaliai ilgų ilčių. Nors daugelis Afrikos krūmų dramblio protėvių per paskutinį ledynmetį išnyko (įskaitant vilnonį mamutą), šiandien yra likę trys skirtingos dramblių rūšys, kurios yra Azijos dramblys (iš kurių yra keletas porūšių) ), Afrikos krūmo dramblys ir Afrikos miško dramblys. Nors šios dvi dramblių rūšys yra labai panašios, manoma, kad Afrikos krūmo dramblys paprastai yra didesnis nei Afrikos miško dramblys, turintis apvalesnes ausis ir tiesesnius iltis.



Afrikos krūmo dramblio anatomija ir išvaizda

Afrikos krūmo dramblys yra didžiausias žinomas sausumos žinduolis Žemėje. Afrikos krūmo dramblių patinai siekia iki 3,5 metro aukščio, o moterys yra šiek tiek mažesnės ir maždaug 3 metrų aukščio. Afrikos krūmo dramblių kūnas taip pat gali išaugti nuo 6 iki 7 metrų ilgio. Afrikos krūmo dramblio iltys gali būti beveik 2,5 metro ilgio ir paprastai sverti nuo 50 iki 100 svarų, o tai yra maždaug tiek pat, kiek mažas suaugęs žmogus. Afrikos krūmo drambliai turi keturis krūminius dantis, kurių kiekvienas sveria apie 5,0 kg ir yra apie 12 colių ilgio. Kai priekinė krūminių dantų pora Afrikos krūmo dramblio burnoje nusidėvi ir iškrenta dalimis, užpakalinė pora pasislenka į priekį, o Afrikos krūmo dramblio burnos gale atsiranda du nauji krūminiai dantys. Afrikos krūmo drambliai šešis kartus per savo gyvenimą keičia dantis, tačiau kai Afrikos krūmo dramblys yra nuo 40 iki 60 metų, jis nebeturi dantų ir greičiausiai mirs iš bado, kuris, deja, yra dažna dramblių mirties priežastis Afrikoje. dykuma.



Afrikos krūmų dramblių paplitimas ir buveinė

Nors istorinis protėvių diapazonas nusidriekė tiesiai į poliarinį ratą, šiandien Afrikos krūmo dramblys daugiausia randamas vidurio ir pietų Afrikoje klajoklių bandose, klaidžiojančiose dėl Afrikos lygumų ir žolynų, besiganančių maistui ir ieškančių vandens skylių. Skirtingai nuo šiek tiek mažesnio Afrikos miško dramblio, Afrikos krūmo dramblys grupėse, kuriose yra motinų ir jų veršelių, gyvena žolinėse savanų lygumose ir krūmų žemėse. Paprastai Afrikos bušinių dramblių bandose yra apie 10 asmenų, tačiau neretai šeimos grupės jungiasi kartu ir sudaro klaną, kuriame gali būti daugiau nei 1000 dramblių. Šis labai socialus gyvenimo būdas reiškia, kad Afrikos krūmo drambliai yra mažiau pažeidžiami atvirose Afrikos lygumose.

Afrikos krūmo dramblio elgesys ir gyvenimo būdas

Afrikos krūmo dramblys yra ne tik neįtikėtinai bendraujantis žinduolis, bet ir labai aktyvus. Afrikos krūmo drambliai yra klajokliai gyvūnai, o tai reiškia, kad jie nuolat juda ieškodami maisto, todėl judėjimas šiose šeimos bandose leidžia juos labiau apsaugoti tiek nuo plėšrūnų, tiek nuo stichijų. Afrikos krūmo dramblio bagažinė yra vienas ryškiausių bruožų, ir ši ypač ilga nosis yra ne tik pakankamai lanksti, kad surinktų ir tvarkytų maistą, bet ir gali surinkti vandenį. Jo bagažinė kartu su iltimis taip pat gali būti naudojama apsiginti nuo plėšrūnų, tokių kaip liūtai, ir poravimosi metu kovoti su kitais Afrikos krūmų dramblių patinais. Afrikos krūmo drambliai taip pat laikomi labai protingais ir emocingais gyvūnais, kurių elgesys apima meilės dovanojimą ir priėmimą, gilų rūpinimąsi jaunais ir sielvartą dėl mirusių artimųjų.



Afrikos krūmų dramblių reprodukcija ir gyvenimo ciklai

Afrikos krūmų drambliai paprastai gyvena gana ilgai, vidutinis gyvenimo trukmė yra nuo 60 iki 70 metų, o Afrikos krūmo dramblių patelės lytinę brandą pasiekia (sugeba daugintis) po 10 ar 11 metų, tačiau manoma, kad jos vaisingiausios tarp 25 ir 45 metų amžiaus. Tačiau Afrikos krūmų dramblių patinai lytinę brandą dažnai pasiekia tik sulaukę beveik 20 metų. Po poravimosi ir nėštumo laikotarpio iki 2 metų Afrikos krūmo dramblio patelė atsiveda vieną veršelį (dvyniai buvo žinomi, bet itin reti). Afrikos krūmo dramblys veršelis slaugomas 2 metus, tačiau jis bus kontroliuojamas ir saugomas bandos tol, kol ji bus pakankamai jauna, kad galėtų save išlaikyti (maždaug 6 metų amžiaus). Būtent šiuo metu afrikinio krūmo dramblio veršio iltys ims augti.

Afrikos krūmų dramblių dieta ir grobis

Nepaisant didžiulio dydžio, Afrikos krūmo dramblys yra žolėdis žinduolis, o tai reiškia, kad jis išgyvena laikydamasis dietos, kurią sudaro tik augalai ir augalinės medžiagos. Didžiąją dalį Afrikos krūmo dramblio dietos sudaro lapai ir šakos, kurie nuo medžio ir krūmų nuimami naudojant jo kamieną. Afrikos krūmo dramblys taip pat ganosi ant vaisių ir žolių ir naudoja savo didžiulius iltis kasdamas šaknis žemėje ir nuimdamas medžių žievę. Maistas tiekiamas į burną naudojant bagažinę, o dideli, plokšti Afrikos krūmo dramblio dantys yra puikus įrankis augalijai ir augalams sumalti, kad juos būtų lengviau suvirškinti.

Afrikos krūmo dramblių plėšrūnai ir grėsmės

Afrikos krūmo dramblys neturi tikrų natūralių plėšrūnų, galinčių kelti grėsmę jo išlikimui, daugiausia dėl didžiulio dydžio ir dėl to, kad Afrikos krūmų drambliai dažnai lieka saugūs bandoje. Afrikos krūmo drambliai yra taikūs Afrikos milžinai, ir juos galima pamatyti be problemų be kitų didelių žinduolių ir paukščių, gyvenančių Afrikos dykumoje. Gyvūnų pasaulyje liūtai ir hienos kartais gali išsirinkti jauną Afrikos krūmo dramblį, kuris buvo atskirtas nuo motinos, taip pat buvo žinoma, kad jis puola senus ir sergančius suaugusius žmones, todėl yra labiau pažeidžiamas. Žmonės, kurie brakonieriauja Afrikos krūmo drambliams dėl savo dramblio kaulo ilčių, kelia didžiausią grėsmę jų išlikimui kartu su buveinių nykimu visame žemyne.



Afrikos krūmo dramblys Įdomūs faktai ir ypatybės

XIX amžiaus pradžioje pasakojimas apie Afrikos bušinį dramblį buvo labai skirtingas, nes iki 5 milijonų asmenų, manoma, klajojusių po Afrikos žemyną. Tačiau manoma, kad dėl padidėjusios dramblio kaulo paklausos Afrikos krūmų dramblių populiacija kai kuriose vietovėse sumažėjo net 85 proc. Kai kurie sako, kad didžiosios Afrikos krūmo dramblio ausys yra šiek tiek panašios į Afriką, tačiau šie dideli odos atvartai nėra skirti tik klausai, jie yra gyvybiškai svarbi priemonė norint išlaikyti dramblį vėsų Afrikos karštyje. Kaip ir daugelis visoje Afrikoje aptinkamų žolėdžių, veršeliai gali vaikščioti gimę, kad padidintų savo išgyvenimo galimybes. Suaugęs Afrikos krūmo dramblys kiekvieną dieną gali išgerti iki 50 litrų vandens ir vienu metu gali į savo lagaminą paimti 1,5 l vandens.

Afrikos krūmo dramblio santykis su žmonėmis

Deja, dėl padidėjusio išorinio susidomėjimo Afrika ir jos egzotiškais stebuklais (ypač XX a. Viduryje) Afrikos bušinių dramblių populiacija žlugo nykstant. Daugelį metų brakonieriai žiauriai žudė dėl savo dramblio kaulo, Afrikos krūmo drambliai dingo iš daugelio savo gimtųjų buveinių. 1989 m. Visame pasaulyje įvyko dramblio dramblio medžioklės draudimas, po to, kai populiacija taip smarkiai sumažėjo visame žemyne. Šiaurinėje ir centrinėje Afrikos dalyse Afrikos krūmo dramblys dabar yra retas ir apsiriboja saugomomis teritorijomis, ir nors pietuose istorija panaši, manoma, kad Pietų Afrikos dramblių populiacijoms sekasi geriau, kaip manoma, šiame regione gyvena 300 000 žmonių.

Afrikos krūmų dramblių apsaugos būklė ir gyvenimas šiandien

Nors atsigauna, afrikiečių bušinių dramblių populiacijoms vis dar kyla grėsmė dėl didėjančio nelegalaus brakonieriavimo ir buveinių naikinimo. Miškų naikinimas Afrikos bušinių dramblių teritorijoje reiškia, kad Afrikos krūmų drambliai praranda maistą ir pastogę, todėl laukinėje gamtoje yra labiau pažeidžiami. Nepaisant draudimo, Afrikos krūmų drambliams nuolat grasina brakonieriai, medžiojantys dramblius dėl jų dramblio kaulo ilčių.

Peržiūrėti visus 57 gyvūnai, prasidedantys A

Kaip pasakyti Afrikos krūmo dramblys ...
BulgarųAfrikos savanos dramblys
ČekųAfrikos dramblys
DanųAfrikos savanos dramblys
Vokiečių kalbaAfrikos dramblys
AnglųSavanos dramblys, Bušo dramblys
IspanųAfrikos savanos dramblys
Prancūzų kalbaAfrikos dramblys
SuomiųSavanninorsu
KroatųAfrikos dramblys
VengrųAfrikos telefonas
JaponųAfrikos dramblys
OlandųAfrikos dramblys
lenkasAfrikos dramblys
PortugalųDramblys, dramblys-afrikietis
ŠvedųAfrikos dramblys
TurkųAfrika fili
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“
  8. Afrikos krūmų dramblių klasifikacija, galima rasti čia: http://science.jrank.org/pages/2427/Elephant.html
  9. Dramblių evoliucija, galima rasti čia: http://www.buzzle.com/articles/evolution-of-elephants.html
  10. Dramblio žvalgyba, galima rasti čia: http://www.suite101.com/content/elephant-evolution-and-intelligence-a167231
  11. Informacija apie Afrikos dramblius, prieinama čia: http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/elephants/african_elephants/
  12. Apie Afrikos krūmo dramblius galima rasti čia: http://www.nature.org/animals/mammals/animals/elephant.html

Įdomios Straipsniai