Afrikos laukinis šuo

Afrikos laukinių šunų mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Canidae
Gentis
Likona
Mokslinis vardas
Lycaon pictus

Afrikos laukinių šunų apsaugos statusas:

Nyksta

Afrikos laukinis šuo Vieta:

Afrika

Afrikos laukinių šunų įdomus faktas:

Taip pat žinomas kaip dažytas šuo!

Afrikos laukinių šunų faktai

Grobis
Antilopė, karpas, graužikai
Jaunojo vardas
Pup
Grupinis elgesys
  • Paketas
Linksmas faktas
Taip pat žinomas kaip dažytas šuo!
Numatomas gyventojų skaičius
Mažiau nei 5000
Didžiausia grėsmė
Gyvenamosios vietos netekimas
Ryškiausias bruožas
Keturi pirštai ant kiekvienos kojos, o ne penki
Kiti vardai)
Medžioklinis šuo, dažytas šuo, nupieštas vilkas
Nėštumo laikotarpis
70 dienų
Buveinė
Atviros lygumos ir savana
Plėšrūnai
Liūtai, hienos, žmonės
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
8
Gyvenimo būdas
  • Sutemos
Dažnas vardas
Afrikos laukinis šuo
Rūšių skaičius
1
Vieta
į pietus nuo Sacharos esančioje Afrikoje
Šūkis
Taip pat žinomas kaip dažytas šuo!
Grupė
Žinduolis

Afrikos laukinių šunų fizinės savybės

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Grynasis
  • Juoda
  • Balta
  • Auksas
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
45 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
10 - 13 metų
Svoris
17 kg - 36 kg (39 svarai - 79 svarai)
Ilgis
75 cm - 110 cm (29 colių - 43 colių)
Lytinės brandos amžius
12 - 18 mėnesių
Atjunkymo amžius
3 mėnesiai

Afrikos laukinių šunų klasifikacija ir raida

Afrikos laukinis šuo (taip pat žinomas kaip dažytas šuo ir kyšulio medžioklinis šuo) yra vidutinio dydžio šunų rūšis, randama visoje į pietus nuo Sacharos. Afrikos laukinį šunį iš naminių ir kitų laukinių šunų lengviausia atpažinti pagal ryškiai margą kailį, kurio pavadinimas lotyniškai taikliai reiškianutapytas vilkas. Teigiama, kad Afrikos laukinis šuo yra labiausiai bendraujantis iš visų iltinių šunų, gyvenantis maždaug 30 individų pakuotėse. Deja, šiam labai protingam ir bendraujančiam gyvūnui yra didelė grėsmė daugumoje natūralių buveinių, visų pirma dėl buveinių praradimo ir žmonių sumedžioto.



Afrikos laukinių šunų anatomija ir išvaizda

Ryškiausias Afrikos laukinio šuns bruožas yra gražiai margas kailis, dėl kurio šią iltį labai lengva atpažinti. Afrikos laukinio šuns kailis yra raudonos, juodos, baltos, rudos ir geltonos spalvos, o atsitiktinis spalvų modelis yra unikalus kiekvienam. Manoma, kad jis taip pat veikia kaip kamufliažas, padedantis Afrikos laukiniam šuniui įsilieti į jo aplinką. Afrikos laukinis šuo taip pat turi dideles ausis, ilgą snukį ir ilgas kojas, po keturis pirštus ant kiekvienos kojos. Tai yra vienas didžiausių Afrikos laukinių šunų ir kitų šunų rūšių skirtumų, nes jie turi penkis. Jie taip pat turi didelį skrandį ir ilgą, storą žarną, kurie padeda efektyviau absorbuoti drėgmę iš maisto.



Afrikos laukinių šunų paplitimas ir buveinė

Laukiniai Afrikos šunys yra natūraliai klajojantys į pietus nuo Sacharos esančiose Afrikos dykumose, atvirose lygumose ir sausringose ​​savanose, kur Afrikos laukinių šunų arealas greitai sumažėjo. Manoma, kad kadaise Afrikos laukinis šuo buvo rastas beveik 40 skirtingų Afrikos šalių, tačiau šiandien šis skaičius yra daug mažesnis, tarp 10 ir 25. Dabar dauguma Afrikos laukinių šunų populiacijų daugiausia yra tik nacionaliniuose parkuose visoje Pietų Afrikoje, o jų skaičius didžiausias populiacijos, aptiktos Botsvanoje ir Zimbabvėje. Afrikos laukiniams šunims reikia didelių teritorijų, kad būtų galima palaikyti pakuotę, o pakuočių dydžių iš tikrųjų sumažėjo, o jų namų diapazonas mažėjo.

Afrikos laukinių šunų elgesys ir gyvenimo būdas

Afrikos laukiniai šunys yra labai bendraujantys gyvūnai, kurie renkasi pakuotėse, kuriose paprastai būna nuo 10 iki 30 individų. Pakuotėje yra griežta reitingavimo sistema, kuriai vadovauja dominuojanti veislinė pora. Jie yra labiausiai pasaulyje bendraujantys šunys ir daro viską kaip grupė, pradedant medžiokle ir dalijimuis maistu, iki pagalbos sergantiems nariams ir pagalbos auginant jaunus. Afrikos laukiniai šunys bendrauja tarpusavyje liečiant, judant ir garsu. Komandos nariai yra nepaprastai artimi, prieš medžioklę susirenka į nosį ir laižo vienas kitą, o vizgina uodegą ir skleidžia aukštus garsus. Afrikos laukiniai šunys laikosi krepuskulinio gyvenimo būdo, o tai reiškia, kad jie aktyviausi aušros ir sutemų metu.



Afrikos laukinių šunų dauginimasis ir gyvenimo ciklas

Afrikos laukinių šunų pakuotėse paprastai yra tik viena veisimosi pora, kuri yra vyraujanti vyrų ir moterų narė. Praėjus maždaug 70 dienų nėštumo laikotarpiui, laukinio Afrikos šuns patelė duobėje atsiveda nuo 2 iki 20 jauniklių, kuriuos ji palaiko su savo jaunikliais pirmąsias kelias savaites, pasikliaudama tuo, kad kiti pakuotės nariai aprūpins ją maistu. . Afrikos laukinių šunų jaunikliai palieka duobę nuo 2 iki 3 mėnesių amžiaus, juos maitina ir prižiūri visa pakuotė, kol jie bus pakankamai seni, kad taptų nepriklausomi, ir paprastai palieka prisijungti ar pradėti kitą Afrikos laukinių šunų būrį. Manoma, kad kuo labiau prižiūrimi jaunikliai, tuo didesnė jų išgyvenimo tikimybė.

Afrikos laukinių šunų dieta ir grobis

Afrikos laukinis šuo yra mėsėdis ir oportunistinis plėšrūnas, medžiodamas didesnius gyvūnus Afrikos lygumose savo didelėmis grupėmis. Afrikos laukiniai šunys pirmiausia grobia didelius žinduolius, tokius kaip karpiniai ir daugybė antilopių rūšių, papildydami savo mitybą graužikais, driežais, paukščiais ir vabzdžiais. Yra žinoma, kad jie netgi medžioja daug didesnius žolėdžius gyvūnus, kurie tapo pažeidžiami dėl ligos ar sužeidimų, pavyzdžiui, gnu. Nors Afrikos laukinio šuns grobis dažnai būna daug greitesnis, gaudynės gali trukti myliomis, o būtent šuns ištvermė ir atkaklumas daro juos taip sėkmingai, kartu su sugebėjimu išlaikyti greitį. Medžioklė kaip pakas taip pat reiškia, kad Afrikos laukiniai šunys gali lengvai pakreipti savo grobį.

Afrikos laukinių šunų plėšrūnai ir grėsmės

Dėl gana didelio Afrikos laukinio šuns ir jų būrio dydžio ir dominuojančio pobūdžio jie turi mažai natūralių plėšrūnų savo gimtosiose buveinėse. Liūtai ir hienos kartais buvo žinomi dėl to, kad jie grobia Afrikos laukinių šunų asmenis, kurie buvo atskirti nuo likusios grupės. Viena didžiausių grėsmių Afrikos laukiniam šuniui yra ūkininkai, medžiojantys ir žudantys Afrikos laukinį šunį, bijodami, kad jie grobia savo gyvulius. Drastiškas natūralių buveinių sumažėjimas taip pat nustūmė likusias Afrikos laukinių šunų populiacijas į mažas gimtojo regiono kišenes, ir dabar jos dažniausiai randamos nacionaliniuose parkuose.



Afrikos laukinis šuo Įdomūs faktai ir ypatybės

Ilgas storasis žvėris iš Afrikos laukinio šuns reiškia, kad jie turi labai efektyvią sistemą, kad absorbuotų kuo daugiau drėgmės iš savo maisto. Tai suteikia šiems iltims pranašumo esant tokiam sausringam klimatui, nes jiems nereikia rasti tokio reguliaraus vandens tiekimo. Todėl laukiniai Afrikos šunys gali praleisti ilgą laiką nereikalaudami gerti. Skirtingai nuo daugelio kitų mėsėdžių, Afrikos laukiniai šunys užmuša savo grobį pradėdami jį kandžioti, kai jis dar gyvas. Nors tai gali pasirodyti žiauriai, gyvūnas iš tikrųjų miršta greičiau ir ne taip skausmingai, lyg būtų nužudytas paprastai pageidaujamu būdu.

Afrikos laukinių šunų santykiai su žmonėmis

Afrikos laukinių šunų populiacija sparčiai mažėjo visose pietinėse Afrikos šalyse dėl daugelio natūralių buveinių praradimo ir dėl to, kad juos dažniausiai medžioja ūkininkai. Šiek tiek laukinis Afrikos laukinio šuns pobūdis sukėlė daug prietarų dėl jo, kai vietiniai gyventojai beveik išnaikino ištisas populiacijas tam tikrose vietovėse. Jų istorinių ribų praradimas dėl didėjančių žmonių gyvenviečių taip pat lėmė drastišką gyventojų skaičiaus mažėjimą didžiojoje jų aplinkos dalyje. Nors dauguma Afrikos laukinių šunų populiacijos šiandien apsiriboja nacionaliniais parkais, jie paprastai reikalauja daug didesnių teritorijų ir palieka konfliktą su žmonėmis palikdami šias saugomas teritorijas.

Afrikos laukinių šunų apsaugos būklė ir gyvenimas šiandien

Šiandien Afrikos laukinis šuo yra įtrauktas į nykstančių rūšių sąrašą, nes Afrikos laukinių šunų populiacijos skaičius sparčiai mažėja, ypač pastaraisiais metais. Manoma, kad šiandien į pietus nuo Sacharos esančioje Afrikoje liko mažiau nei 5000 asmenų, o jų skaičius vis dar mažėja. Medžioklė, buveinių nykimas ir tai, kad jie yra ypač pažeidžiami gyvulių ligų plitimo, yra pagrindinės Afrikos laukinių šunų nykimo priežastys.

Peržiūrėti visus 57 gyvūnai, prasidedantys A

Kaip pasakyti laukinį Afrikos šunį ...
BulgarųHienos šuo
KatalonųAfrikos laukinis šuo
ČekųHienos šuo
DanųHienos šuo
Vokiečių kalbaAfrikos laukinis šuo
AnglųAfrikos laukinis šuo
IspanųLycaon pictus
SuomiųHienos šuo
Prancūzų kalbaLikaonas (žinduolis)
GalisųLycaon pictus
Hebrajų kalbaPataisytas vilkas
KroatųAfrikos laukinis šuo
VengrųAfrikos laukinis šuo
ItalųLycaon pictus
JaponųRikaonas
OlandųAfrikos laukinis šuo
AnglųAfrikos laukinis šuo
lenkasLikaonas (pyragai)
Portugalų„Mabeco“
ŠvedųAfrikos laukinis šuo
TurkųAfrikos laukinis šuo
KinųNe Suno šuo
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“
  8. Afrikos laukinių šunų elgesys, galima rasti čia: http://animals.nationalgeographic.com/animals/mammals/african-hunting-dog/
  9. Afrikos laukinių šunų buveinės, galima rasti čia: http://www.predatorconservation.com/wild%20dog.htm
  10. Apie laukinius Afrikos šunis galite rasti čia: http://www.honoluluzoo.org/african_hunting_dog.htm
  11. Afrikos laukinių šunų paketai, kuriuos galite rasti čia: http://www.outtoafrica.nl/animals/engafricanwilddog.html?zenden=2&subsoort_id=4&bestemming_id=1

Įdomios Straipsniai