„Avocet“

„Avocet“ mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Charadriiformes
Šeima
Recurvirostridae
Gentis
Recurvirostra
Mokslinis vardas
Recurvirostra

„Avocet“ apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Avocet“ vieta:

Azija
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Okeanija
Pietų Amerika

„Avocet“ faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai. Žuvys, vėžiagyviai
Skiriamasis bruožas
Ilgas lenktas snapas ir ryškus plunksnas
Sparnų ilgis
77cm - 80cm (30 - 32 colių)
Buveinė
Vidutinio klimato pelkės
Plėšrūnai
Šunys, katės, stautai
Dieta
Mėsėdis
Gyvenimo būdas
  • Pulkas
Mėgstamiausias maistas
Vabzdžiai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
4
Šūkis
Turi lenktą, apverstą snapą!

„Avocet“ fizinės charakteristikos

Spalva
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
25 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
10 - 15 metų
Svoris
140 g - 400 g (5 - 14 oz)
Ilgis
42 cm - 45 cm (16 colių - 18 colių)

„Avocet“ yra braidančių paukščių rūšis, aptinkama visuose purvo sluoksniuose šiltuose pasaulio kraštuose. Yra keturios skirtingos avoceto rūšys: „Pied avocet“, „American Avocet“, „Red-sprosed Avocet“ ir Andų „Avocet“.



Avocetas paprastai randamas vandeningose ​​buveinėse arti pakrantės, įskaitant pelkes, pelkes ir pelkes. Tiksli avoceto buveinė priklauso nuo rūšies, nes Pied avocet yra Europoje ir Azijoje, Amerikos avocet yra Šiaurės Amerikos Ramiojo vandenyno pakrantėje, Raudonojo kaklo avocetas Australijoje ir Andų avocetas natūraliai randamas lizdus aukštai Andų kalnuose.



Avocetas yra labai savitos išvaizdos paukštis dėl to, kad avocetas turi ilgą ir ploną, apverstą snapą, kurį jis šluoja vandenyje iš vienos pusės į kitą, kad pagautų maisto. Kaip ir kiti braidantieji, avocetas taip pat turi ilgas kojas ir pėdas su tinklu, kad padėtų medžioti seklumose.

Avocetas yra gana didelė ir jėga paukščių rūšis, dažnai pranešama, kad įbaugina kitus paukščius palikti savo vietą. Avocetai yra gana bendraujantys paukščiai, kuriuos dažnai galima pamatyti skrendančius, medžiojančius, migruojančius ir lizdus dideliuose pulkuose.



Avocetas yra mėsėdis gyvūnas, kuris, norėdamas išgyventi, pirmiausia minta vabzdžiais ir kitais mažais bestuburiais gyvūnais. Medžiojant vandenyje, avocetai taip pat minta mažomis žuvimis, vėžiagyviais ir net nelyginiais varliagyviais.

Dėl palyginti didelio dydžio avocet natūralioje aplinkoje yra ribotas plėšrūnų skaičius, o avocet jauniklių ir kiaušinių pagrindiniai plėšrūnai yra šunys, katės, ožkos ir žebenkštys.

Žinoma, kad avocetai veisiasi atviroje žemėje, paprastai arti vandens. Avoceto patelė padeda maždaug 4 kiaušinius, kuriuos abu tėvai inkubuoja, kol jie išsiris po mėnesio. Avocet jauniklius slaugo abu tėvai, kol jie pabėga (nuskrenda nuo lizdo) būdami 4–6 savaičių amžiaus.

Šiandien atrodo, kad avocetas klesti ypač JK, kur buvo atliktas platus gamtos išsaugojimo darbas, siekiant pabandyti sukurti avoceto populiaciją po to, kai jis išnyko Didžiojoje Britanijoje 1800 m. Šiandien avocetas taip pat yra ant RSPB (Karališkosios paukščių apsaugos draugijos) logotipo.



Peržiūrėti visus 57 gyvūnai, prasidedantys A

Kaip pasakyti „Avocet“ ...
Vokiečių kalbaAvocets
Anglų„Avocet“
IspanųRecurvirostridae
Prancūzų kalba„Avocette“
SuomiųAvosetitas (gentis)
TurkųKalavijonas
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai