Pabuinas

Pabuinų mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Primatai
Šeima
Cercopithecidae
Gentis
Papio
Mokslinis vardas
Papio

Pabuinų apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Baboon“ vieta:

Afrika
Azija

„Baboon“ įdomus faktas:

Gali keliauti daugiau nei keturias mylias per dieną!

Pabuinų faktai

Grobis
Vaisiai, sėklos, vabzdžiai
Jaunojo vardas
Kūdikis
Grupinis elgesys
  • Kariuomenė
Linksmas faktas
Gali keliauti daugiau nei keturias mylias per dieną!
Numatomas gyventojų skaičius
Mažėja
Didžiausia grėsmė
Medžioklė ir buveinių praradimas
Ryškiausias bruožas
Į šunį panašus snukis ir ilga, sulenkta uodega
Kiti vardai)
„Olive Baboon“, „Yellow Baboon“, „Guinea Baboon“, „Chacma Baboon“, „Hamadryas Baboon“
Nėštumo laikotarpis
170 dienų
Buveinė
Žolė, uolėta dykuma ir atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Liūtas, leopardas, laukinis Afrikos šuo
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Paros
Dažnas vardas
Pabuinas
Rūšių skaičius
5
Vieta
Afrika ir Vakarų Arabija
Šūkis
Gali keliauti daugiau nei keturias mylias per dieną!
Grupė
Žinduolis

Pabuinų fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • sidabras
  • Alyvuogių
Odos tipas
Plaukai
Didžiausias greitis
30 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
15 - 40 metų
Svoris
14 kg - 45 kg (30 svarų - 100 svarų)
Aukštis
50 cm - 86 cm (20 colių - 34 colių)
Lytinės brandos amžius
5 - 7 metai
Atjunkymo amžius
6 mėnesiai

Įdomios Straipsniai