Barsukas

Barsuko mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Mustelidae
Gentis
Taxidiinae
Mokslinis vardas
Taxidea Taxus

Barsuko išsaugojimo būsena:

Netoli grasino

Barsuko vieta:

Europa

Barsuko faktai

Pagrindinis grobis
Kirmėlės, šaknys, vaisiai
Skiriamasis bruožas
Išlygintas kūnas ir ilgi nagai
Buveinė
Miško ir gyvatvorės
Plėšrūnai
Žmogus, Erelis, Laukiniai katinai
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Kirminai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Gali pasiekti 30 km / h greitį!

Barsuko fizinės savybės

Spalva
  • Ruda
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
18 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
4 - 10 metų
Svoris
11 kg - 14 kg (24 svarai - 30 svarų)
Ilgis
40 cm - 75 cm (16 colių - 29 colių)

Barsukai yra ypač švarūs gyvūnai, statantys bendruosius tualetus toli nuo savo gyvenamosios ir miegamosios vietos.



Barsukai yra vidutinio dydžio žinduoliai, turintys ilgą, žemą kūną ir plačias pėdas, kurių nagai yra pailgi. Gyvūnų plaukai yra šeriai, jų spalva svyruoja nuo juodos iki rudos, taip pat auksinės ir net baltos. Barsukai yra susiję su ūdros , šeškai, wolverines, audiniai ir weasels. Žinduoliai yra naktiniai, ir nors daugelis jų yra socialūs, kai kurie gali būti vieniši. Barsukas yra valstybinis Viskonsino gyvūnas.



5 barsuko faktai

• barsukai miega dieną

• Yra 11 skirtingų barsukų rūšių

• Jauni barsukai palieka duobę, kai jiems yra maždaug 6 mėnesiai

• barsukai yra žebenkščių šeimos dalis

• barsukai turi mažai natūralių plėšrūnų

Mokslinis barsuko vardas

Mokslinis barsuko pavadinimas yra Taxidea Taxus, jis yra įtrauktas į Mustelidae šeimą ir priklauso Žinduolių klasei. Barsuko pogrupiai yra Helictidinae, Melinae, Mellivorinae ir Taxideinae. Tyrėjai suskirstė 11 barsukų rūšių, kurios sugrupuotos į tris rūšis. Tai Melinae, arba Eurazijos barsukai, Mellivorinae, arba medaus barsukas, ir Taxideinae, arba Amerikos barsukas.

Pavadinimas „barsukas“ kilęs iš XVI amžiaus žodžio „maišelis“. Iš pradžių šis pavadinimas nurodė Europos barsuką - gyvūną, kurio kaktoje yra baltas ženklas. Bausonas yra pasenęs gyvūno vardas. Brockas yra dar vienas senas gyvūnų rūšies pavadinimas, tačiau jis beveik niekada nenaudojamas.

Barsai per tuos metus turėjo daugybę vaidmenų britų literatūroje. Pavyzdžiui, autorius Kennethas Grahame'as įtraukė personažą vardu „Mr. Barsas “filme„ Vėjas gluosniuose “. C.S. Lewisas įtraukė vieną į „Narnijos kronikas“, o Beatrix Potter savo knygoje „Pasaka apie p. Todą“ rodė barsuką pavadinimu „Tommy Brock“.



Barsuko išvaizda ir elgesys

Šiaurės Amerikos barsukas pasižymi trumpomis, užsispyrusiomis kojomis, raumeningu kūnu ir trumpu kaklu. Gyvūno galva yra plati ir plokščia. Barsukai taip pat turi uodegą. Jie paprastai turi pilkos spalvos paltus, tamsesnius veidus ir baltą juostą, kuri eina nuo nugaros iki nosies. Gyvūno tipas yra maždaug 9 colių aukščio ir yra nuo maždaug 16 iki 29 colių ilgio. Barsuko uodega gali skirtis nuo maždaug 4 iki 6 colių ilgio arba maždaug trečdalio aktoriaus Danny DeVito dydžio. Jie sveria nuo 20 iki 24 svarų. Apatinis barsuko žandikaulis tariamas nuo viršutinio žandikaulio. Tai reiškia, kad iš esmės neįmanoma išnarinti gyvūno žandikaulio, leidžiant jam išlaikyti tvirtą grobio laikymą. Tačiau žandikaulio padėtis riboja judėjimą. Barsukas gali atidaryti ir užčiaupti burną arba perstumti iš vienos pusės į kitą.

Barsukai daugiausia būna naktiniai, o žiemą didžiąją laiko dalį praleidžia po žeme. Per šį laiką jie pasninkauja. Norėdamas išgyventi ilgą laiką nevalgęs, vasaros pabaigoje ir kritimo metu gyvūnas kaupia daug riebalų.

Kiekviena barsuko šeima linkusi elgtis savitai, tačiau visų tipų barsukai gyvena po žeme. Kai kurie gyvena kartu klanuose, vadinamuose cete. Jų dydis skiriasi nuo dviejų gyvūnų iki 15. Barsukai gali bėgti, trumpos spurties metu greitis siekia nuo 16 mylių per valandą iki 19 mylių per valandą. Gyvūnai yra geri alpinistai, jie gali plaukti.

Barsukai garsėja savo žiaurumu. Jei suaugusi barsuko moteris turi kūdikių, kuriuos reikia apsaugoti, tada ji juos agresyviai saugos. Yra pasakojimų apie barsukus, kovojusius už šunų pakelių ir užpuolusius daug didesnius už save gyvūnus, pavyzdžiui, lokius ir vilkus. Barsukai gali rodyti agresiją žmonėms, jei jie jaučia pavojų. Gyvūnas gali apsaugoti save nuo skausmingo įkandimo.

Gyvūnų rūšis yra teritorinė, ir jie apsaugos teritorijas, kurių dydis yra maždaug 3–4 kvadratinės mylios. Barsuko teritorijos dydis paprastai priklauso nuo to, kiek gausu maisto. Barsukai yra ypač švarūs gyvūnai, kurie nesituština savo urvuose. Tiesą sakant, jie tam tikslui stato negilias duobes toli nuo savo namų. Barsukai į savo duobes taip pat neatneša maisto.

Barsuko profilio vaizdas, sėdi purve.

Barsuko buveinė

Amerikos barsukai paprastai gyvena ganyklose, taip pat atviruose laukuose, kurie pasižymi pievų savybėmis. Jie gyvena parkuose, fermose ir erdvėse, kuriose nėra medžių. Barsukai gyvena namuose tose vietose, kur tiekiami sveiki graužikai. Galite susidurti su jais kalnų pievose, miško laukymėse ir pelkėse. Jie taip pat buvo rasti karštoje dykumos aplinkoje ir šepečiuose. Žmonės susidūrė su barsukais aukštyje, kurios aukštis siekia net 12 000 pėdų, tačiau gyvūnas mieliau gyvena žemesnėse aukštumose.

Kalifornijoje barsukai gyvena žemės ūkio rajonuose ir atvirose vietose. Jie taip pat gyvena savo namuose regioniniuose, valstybiniuose ir nacionaliniuose parkuose. Arizonoje gyvenantys barsukai dažniausiai gyvena pusiau dykumų pievose ir šveitimo vietose. Ontarijuje jie gyvena provincijos pietvakarių pusėje.

Gyvūno namų ploto naudojimas priklauso nuo sezono ir nuo to, ar tai patinas, ar moteris. Gyviai dažniau naudojasi kai kuriomis savo namų sritimis, atsižvelgdami į skirtingus metų laikus. Jų naudojamos teritorijos taip pat grindžiamos jų turimais grobiais. Barsukų vyrai dažniausiai turi didesnes namų erdves nei moterys.

Gyvūnų rūšiai reikia prieglobsčio miegui, apsaugai nuo elementų, paslėpimui ir gimdymui. Barsukai dažnai padidina a dydį goferis skylę arba duobę, kurią padarė kitas gyvūnas savo reikmėms. Kai barsukas stato ar pasisavina kito gyvūno duobę, jis gali būti vadinamas nusėdimu. Gyvūno tankumas skiriasi nuo maždaug 4 pėdų iki 10 pėdų gylio ir nuo 4 iki 6 pėdų pločio. Kiaušinių patelės gali suformuoti nuo dviejų iki keturių urvų netoli jungiamojo tunelio, kad galėtų priglausti ir apsaugoti savo kūdikius. Bendras barsuko duobės ženklas yra evakuotas dirvožemis, esantis įkasio įėjimo priekyje. Jei pažvelgtumėte į jį iš tolo, pamatytumėte į piliakalnį panašų urvinį stogą, kurio apačioje būtų gyvenamasis plotas.

Vasarą ir rudenį barsukai padažnėja. Be to, pagal urvų dėsningumus gyvūnai kiekvieną dieną iš grobio skylių gali iškasti nuo vieno iki trijų urvų. Barsukai juos naudos nuo dienos iki savaitės, kol jų laikinai apleis ir vėliau grįš. Kiti laukiniai gyvūnai gali pasinaudoti šiomis tuščiomis barsuko duobėmis. Jei grobio gausu, barsukai pakartotinai naudos urvus, ypač rudenį. Kartais gyvūnai šiose ertmėse išlieka kelias dienas. Atėjus žiemai, didžiąją sezono dalį barsukai įsiraus į duobę.

Barsukai turi skirtingus sėslių tipus. Tačiau jų pagrindinis yra didžiausias. Tai gali būti keli šimtai metų. Jie taip pat gali turėti kelis šimtus įėjimų.

Barsuko dieta

Barsukai yra visavalgiai, kurie daugiausia grobia kišeniniai goferiai , prerijų šunys, žemės voverės ir apgamai . Jie taip pat valgo elnius pelės ir pelėnai kartu su gyvatės . Amerikiečių barsukas yra pagrindinis gyvačių plėšrūnas ir netgi eis iš paskos barškuolės . Barsukai taip pat gali valgyti lizdus žemėje paukščiai kaip banko kregždė ar smėlio martinas. Jie valgys driežai , žuvis ir vabzdžiai . Gyvūnas valgys kai kuriuos augalinius maisto produktus, pavyzdžiui, šparagines pupeles, kukurūzus, grybus ir saulėgrąžų sėklas. Buvo žinoma, kad barsukai, vartodami supuvusius vaisius, apsinuodijo alkoholiu.



Barsukų plėšrūnai ir grasinimai

Barsukai yra agresyvios būtybės, o tai reiškia, kad gyvūnai turi tik keletą natūralių plėšrūnų. Jie apima kojotai , bobcats , auksinis ereliai ir meškos . Tyrimai rodo, kad pumos medžiok juos labiausiai. Žmonės juos spąstais už kauliukus. Barsuko kailis naudojamas dažų teptukams ir skutimosi teptukams.

Žmonės juos medžioja ir daugelyje šalių. Tiesą sakant, Taksas šunų veislė egzistuoja, nes žmonės juos veisė medžioti barsukus. Anksčiau kibimas buvo populiarus Anglijoje. Laimei, prieštaravimas šiam sportui paskatino 1835 m. Žiauraus elgesio su gyvūnais įstatymą, be 1992 m. Barsų apsaugos įstatymo. Dėl papildomos apsaugos šalis priėmė 2004 m. Medžioklės įstatymą.

Didžiojoje Britanijoje žmonės barsukus valgė per Antrąjį pasaulinį karą. Ankstyvieji amerikiečių naujakuriai ir vietiniai amerikiečiai juos taip pat valgė. Šiandien Europos barsukai miršta nuo bado ir tuberkuliozės, tačiau daugiau jų žūsta transporto priemonėmis nei bet kokiu kitu būdu.

Barsuko reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Poravimosi sezonas paprastai būna ankstyvą pavasarį arba vasaros pabaigoje. Gyvūnai dažnai poruojasi šalia duobių ar įėjimo viduje. Barsukai patiria uždelstą implantaciją. Ankstyvieji embrionai implantuojami artėjant gruodžio pabaigai arba pirmą ar dvi sausio savaites. Apkritusi moteriškė barsuko kasa prigimtinę duobę, kurią naudos ilgesnį laiką. Kūdikių jaunikliai gimsta po 8 savaičių iki 10 savaičių, ir tai paprastai įvyksta balandžio pabaigoje arba gegužės pirmoje dalyje. Šie jaunikliai pasižymi minkštu, pilku kailiu, yra atsargūs ir drovūs. Gimus kūdikiams, barsuko patelė gali perkelti savo vadą ieškoti maisto kitose vietose. Gimimo auka paprastai bus didesnė ir sudėtingesnė už įprastą barsuko duobę.

Europos barsukų patinai vadinami šernais, o patelės - paršavedėmis. Kūdikiai yra žinomi kaip jaunikliai. Šiaurės Amerikoje barsukai kūdikiams vadinami rinkiniais. Vyras ir moteris yra terminai, vartojami suaugusiesiems barsukams Šiaurės Amerikoje. Moterys barsukai atsiveda nuo vieno iki penkių jauniklių. Barsučių moterys rūpinasi savo šiukšlėmis viena, o kūdikiai liks duobėje iki maždaug 8 savaičių amžiaus. Kai barsukų kūdikiams sukanka maždaug 4 mėnesiai, jie gali patys medžioti maistą. Būdami 6 mėnesių, jauni barsukai palieka motinos urvą.

Gamtoje vidutinis barsukų gyvenimo laikas yra nuo 4 metų iki 10 metų. Jie gali gyventi net 14 metų. Kai gyvūnai yra nelaisvėje, jie gali gyventi iki 26 metų.

Barsuko populiacija

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga praneša, kad dauguma barsukų rūšių nelaikomi grėsmingais ar nykstančiais. Amerikos barsuko populiacija yra keli šimtai tūkstančių. Tačiau kiaulės barsukas yra arti grasinama nes gyvūnų populiacija per tris kartas sumažėjo šiek tiek mažiau nei 30%. Šiai rūšiai labai gresia Kinija, Vietnamas, Laosas ir Mianmaras. Anglijoje ir Velse populiacija yra maždaug 485 000, o tai reiškia, kad rūšiai šiuo metu ten negresia pavojus.

Peržiūrėti visus 74 gyvūnai, prasidedantys raide B

Įdomios Straipsniai