Bebras

Bebrų mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Castoridae
Gentis
Bebras
Mokslinis vardas
Castor Canadensis

Bebro apsaugos būklė:

Netoli grasinta

Bebro vieta:

Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Vandenynas

Bebro faktai

Pagrindinis grobis
Medžio žievė, gluosnis, vandens lelija
Skiriamasis bruožas
Skaidrūs vokai ir didelė, plokščia uodega
Buveinė
Sausas miškas ir dykuma
Plėšrūnai
Vilkas, Lokys, Lūšis
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
4
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Medžio žievė
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Pastato užtvanką iš lazdų ir lapų!

Bebro fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
34 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
16 kg - 27 kg (35 svarai - 60 svarų)
Ilgis
80 cm - 120 cm (31 į 47 colius)

Bebrai yra labiausiai žinomi dėl savo išskirtinio namo statymo, kurį galima pamatyti upėse ir upeliuose. Bebrų užtvanka pastatyta iš šakelių, pagaliukų, lapų ir purvo ir yra stebėtinai tvirta. Čia bebrai gali pagauti maistą ir maudytis vandenyje.



Bebrai yra naktiniai gyvūnai, esantys Europos ir Šiaurės Amerikos miškuose (labiausiai paplitęs Kanados bebras). Bebrai naudoja savo dideles, plokščios formos uodegas, kad padėtų statyti užtvanką. Bebrai taip pat leidžia plaukti iki 30 mazgų per valandą greičiu.



Bebro svarbą Kanadoje pripažįsta tai, kad ant vienos iš jų monetų yra Kanados bebras.

Bebrų kolonijos bebrų kolonijų buveinėse sukuria vieną ar daugiau užtvankų, kad aprūpintų negilų, gilų vandenį, apsaugantį bebrus nuo plėšrūnų. Bebrai taip pat naudoja gilųjį vandenį, sukurtą naudojant bebrų užtvankas, ir plukdo maistą bei statybines medžiagas palei upę.



1988 m. Šiaurės Amerikos bebrų populiacija buvo 60–400 mln. Naujausių tyrimų duomenimis, dabar laukinėje gamtoje randama apie 6–12 milijonų bebrų. Bebrų populiacijos sumažėjimą lemia bebrų medžioklė dėl jų kailio ir bebrų liaukos, kurios naudojamos kaip vaistas ir kvepalai. Bebras medžiojamas ir dėl to, kad bebrai, nuimdami medžius, ir bebrai, užliejantys vandens kelius, gali trukdyti kitiems žmogaus žemės naudojimo būdams.

Bebrai yra žinomi dėl savo pavojaus signalo, kurį bebras skleidžia, kai bebras išsigąsta ar išsigąsta. Plaukiantis bebras greitai ners, plačia uodega stipriai pliaukštelėdamas į vandenį. Tai reiškia, kad bebras sukelia stiprų pliaukštelėjimo triukšmą, kuris girdimas dideliais atstumais virš ir po vandeniu. Šis bebrų įspėjamasis triukšmas yra įspėjimas apie bebrus šioje srityje. Kai bebras signalizuoja apie šį pavojų, netoliese esantys bebrai neria ir kurį laiką gali nebegrįžti.

Bebrai sausumoje yra lėti, tačiau bebrai yra geri plaukikai, kurie po vandeniu gali išbūti net 15 minučių. Žiemą bebras nemiega žiemos miegu, o po vandeniu laiko lazdas ir rąstus, kuriais bebras gali maitintis šaltą žiemą.



Peržiūrėti visus 74 gyvūnai, prasidedantys raide B

Kaip pasakyti Bebras ...
ČekųBebras
DanųBebras
Vokiečių kalbaPipirai
AnglųBebras
EstųKobros
IspanųBebras
SuomiųBebrai
Prancūzų kalbaBebras
Hebrajų kalbaStatybininkas (gyvūnas)
VengrųBebras
ItalųBebras
OlandųBebrai
AnglųBebras
PortugalųBebras
ŠvedųBebrai
TurkųKunduzas
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai