Kasžaras

Kasaviečių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Casuariiformes
Šeima
Casuariidae
Gentis
Casuarius
Mokslinis vardas
Casuarius

Kasaviečių apsaugos būklė:

Pažeidžiamas

Kaserio vieta:

Okeanija

Kasavietės faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai, žolė, grybai
Skiriamasis bruožas
Aštrūs nagai ir į ragą panašus herbas
Sparnų ilgis
1,5–2 m (59–79 colių)
Buveinė
Drėgni atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Dingo, krokodilas, žmonės
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
5
Šūkis
Gali pasiekti 30 mph greitį!

Kasavietės fizinės charakteristikos

Spalva
  • Geltona
  • Mėlyna
  • Juoda
  • Taigi
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
31 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
40 - 60 metų
Svoris
25 kg - 58,5 kg (55 svarai - 129 svarai)
Aukštis
1,5–2 m (59–79 colių)

Kasazaras yra didelė neskraidančių paukščių rūšis, natūraliai randama Papua Naujosios Gvinėjos miškuose ir aplinkinėse salose. Kasada yra glaudžiai susijusi su kitais dideliais neskraidančiais paukščiais, įskaitant emus ir stručius, ir yra trečia aukščiausia ir antra sunkiausia paukštis pasaulyje už šių dviejų.



Kasadažas gyvena tankiame atogrąžų miške Naujojoje Gvinėjoje ir aplinkinėse salose bei šiaurės rytų Australijos dalyse. Yra trys kazuarų rūšys: Pietų kašvaras arba Dvigubas kaštonas, randamas Naujosios Gvinėjos pietuose, Australijos šiaurės rytuose, ir Aru salos, Nykštukinė kasetė arba Bennetto kazuaras, rasta Naujojoje Gvinėjoje, Naujojoje Britanijoje, ir Japene, šiaurinė kasavija arba viengulė kasavija, randama Naujosios Gvinėjos šiaurėje ir vakaruose bei Japene.

Kazajus gerai prisitaikė prie ramaus gyvenimo miško gilumoje ir dėl to retai jį mato žmonės, bandantys juos pastebėti. Kasazaras negali skristi, todėl atsirado poreikis bėgti nepaprastai greitai, nes šie dideli paukščiai sugeba sprukti per džiungles didesniu nei 30 mylių per valandą greičiu. Kasazas taip pat turi didelius, aštrius nagus, kurie padeda kasajui apsiginti nuo pavojų.

Išskirtinės kazuaro savybės yra didelis kūno dydis ir ryškiaspalvės plunksnos (patelės yra didesnės ir spalvingesnės nei jų vyriškos lyties atstovės) ir didelis, kempinis keteras, išsikišęs iš kazuaro galvos viršaus, kuris gali išaugti iki 18 cm aukščio. Nors iš tikrųjų nėra daug žinoma apie šių keterų paskirtį, manoma, kad kazuaro keteras naudojamas siekiant įtvirtinti seksualinį dominavimą, išspręsti ginčus ir taip pat padeda šiam paukščiui bėgant per storą pomiškį.



Kasazaras yra visaėdis paukštis, todėl, norėdamas gauti visų maistinių medžiagų, reikalingų išgyventi, jis valgo įvairiausius augalus ir gyvūnus. Kaskarai daugiausia minta vaisiais, nukritusiais ant žemės nuo medžių, kartu su lapais, žolėmis, sėklomis, vabzdžiais, vorais ir kitais bestuburiais gyvūnais.

Kasazaras prisitaikė prie gyvenimo be būtinybės skristi dėl to, kad istoriškai kasazija savo natūralioje aplinkoje neturėjo plėšrūnų, todėl neturėjo reikalo bėgti. Tačiau apsigyvenus žmonėms žinduoliai plėšrūnai, įskaitant šunis, lapes ir kates, daugiausia sunaikina pažeidžiamus kazuaro lizdus ir valgo jų kiaušinius.

Manoma, kad kazuarinis veisimosi laikotarpis yra nuo gegužės iki birželio, kai kajuosės patelė į lizdą ant žemės padaro iš lapų kraiko iki 8 didelių, tamsių kiaušinių. Tačiau moteriškoji kasazarė palieka kiaušinius inkubuoti patinui, kuris iki 50 dienų nuožmiai saugo savo būsimą perą nuo plėšrūnų, kai kasados ​​jaunikliai išsirita iš lukštų.



Šiandien daugiausia dėl miškų kirtimo ir dėl to buveinių praradimo bei plėšrūnų įvežimo į vietines kazuaro salas, visoms trims kazuarų rūšims gamtoje gresia pavojus ir jos priskiriamos pažeidžiamiems gyvūnams.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys raide C

Kaip pasakyti „Cassowary“ ...
ČekųŠalminis kasazaras
Vokiečių kalbaHelmkasuaras
AnglųPietų kasatorija
IspanųCasuarius casuarius
SuomiųŠalmo kostiumas
Prancūzų kalbaKasavietis su šalmu
VengrųŠalminis kasazaras
IndoneziečiųKasavietės dvigubos bangos
ItalųCasuarius casuarius
JaponųHikuidori
Lotynų kalbaCasuarius casuarius
OlandųHelmkasuaris
lenkasŠalmo kasazaras
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richardas Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai