Chinstrap pingvinas

Chinstrap pingvinų mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Sphenisciformes
Šeima
Spheniscidae
Gentis
Pygoscelis
Mokslinis vardas
Pygoscelis Antarcticus

Chinstrap pingvinų apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Chinstrap Penguin“ vieta:

Antarktida
Vandenynas

Chinstrap pingvino faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, žuvys, krevetės
Skiriamasis bruožas
Baltas veidas ir plona, ​​juoda linija, einanti po smakru
Buveinė
Uolėtosios Antarkties salos
Plėšrūnai
Leopardo ruonis, banginis žudikas, jūros paukščiai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Kolonija
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Paukštis
Šūkis
Yra 7 milijonai perinčių porų!

Chinstrap pingvino fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
3 kg - 6 kg (6,6 svarai - 13 svarų)
Aukštis
60 cm - 68 cm (24 colių - 27 colių)

'Didžiausioje pingvinų kolonėlėje yra daugiau pingvinų nei San Franciske!'




Chinstrap pingvinas yra gausiausias iš visų pingvinų rūšių. Tiesą sakant, vienoje iš jų kolonijų atokioje saloje yra daugiau nei milijonas veisiančių pingvinų porų!



Neįtikėtini „Chinstrap“ pingvinų faktai!

  • Atlanto vandenyno pietų Zavodovskio saloje esanti pingvinų kolonija yra tokia didelė (skaičiuojama apie 1,2 mln. Perinčių porų), kadGineso rekordų knyga paskelbė ją „didžiausia pingvinų kolonija pasaulyje! “ Perspektyvos požiūriu, saloje yra daugiau pingvinų nei San Franciske! (Norėdami pamatyti, kaip atrodo ši neįtikėtina kolonija, tiesiog slinkite žemyn į mūsų „gyventojų skyrių!“
  • Daugelis smakro diržų pingvinų poruojasi visą gyvenimą; nustatyta, kad poravimosi poros susibūrė 82 proc.
  • Chinstrap pingvinai yra vieni agresyviausių iš pingvinų.

Chinstrap pingvinų mokslinis pavadinimas ir klasifikacija

„Chinstrap“ pingvinas turi mokslinį pavadinimąPygoscelis antarcticus. Chinstrap pingvinai kartais taip pat vadinamiP. Antarktida,kuris buvo ankstesnis mokslinis rūšies pavadinimas. Jo šeimos vardas yra Spheniscidae, o klasė, kuriai ji priklauso, yra Avesas.



Pygoscelis šeimą sudaro trys skirtingi pingvinai; kartu jie yra žinomi kaip „šepetėliu“ pingvinai. Chinstrap pingvinas taip pat vadinamas žieduotu pingvinu, barzdotu pingvinu ir akmenukų pingvinu, kuris yra vardas, suteiktas dėl jo triukšmingo skambučio.

Pingvino vardo kilmė nėra žinoma: gali būti, kad jis kilęs iš valų kalbos žodžio „rašiklis“, skirtas galvai, ir „gwyn“, reiškiantis baltą.


Chinstrap pingvino išvaizda ir elgesys

Juodomis galvomis, kurios atrodo kaip šalmas, juodi smakro diržo ženklai suteikia šiam pingvinui savo vardą. Kitu atveju balto veido kupiūros ir akys turi juodą spalvą. Jų pėdos yra rausvos, o padai - juodi. Jaunų pingvinų veidas yra pilkos spalvos ir suaugusių žmonių žymes pasieks per 14 mėnesių.

Jie nėra didžiausi iš pingvinų; smakro petneša yra vidutinio dydžio. Jų ilgis yra 75 cm (29 coliai), o jų vidutinis svoris yra 5,5 kg (12 svarų).

Šis pingvinas turi balsą, kuris yra labai balsingas, kai jis yra veisimosi kolonijoje. Chinstrap pingvinų garsai yra labai triukšmingi; pingvinas daro „ah, kauk, kauk, kauk“, kai jis pakelia šlepetes ir siūbuoja galva iš vienos pusės į kitą.

Savo veisimosi vietose pingvinai iš peties yra labai gyvi. Jie dažnai kovoja ir yra žinoma, kad mojuoja galva ir šlepetėmis, skambina, nusilenkia, moja ir puošia kailį. Jei vyksta teritorinis ginčas, jie gali spoksoti, nurodyti ir apkaltinti.

Chinstrap pingvinas yra labai socialus ir jį galima rasti kolonijose su Adélie pingvinu, kormoranais ar kitais panašiais pingvinais. Jų lizdai yra paprasti ir uolėtose įdubose. Kai reikia apsiginti nuo kitų rūšių ir vienas kito, jie yra agresyviausi iš teptuko uodegos pingvinų.

Pingvinų grupė vadinama kolonija. Kiti tos pačios grupės pavadinimai yra Waddle arba Rookery. Plaukiojanti grupė pingvinų ant vandenyno yra vadinama plaustu.

Chinstrap pingvino buveinė

Kartais jie ant ledo kepa su kitomis pingvinų veislėmis, tokiomis kaip Adélie pingvinas. Laikomi agresyviausiais iš pingvinų, jie didžiąją gyvenimo dalį praleidžia jūroje, kur gali maitintis mažomis žuvimis ir kriliais.

Jie gyvena Antarktidoje ir Škotijos jūroje, Pietų Orkneys, Pietų Šetlando salose ir Pietų Sandvičo salose, kur rado didžiausias jų kolonijas. Jie yra Pietų vandenyno paplūdimyje ir dažnai būna uolėtose ar smėlėtose buveinėse. Keli šimtai paukščių gyvena netoli Naujosios Zelandijos, Balleny salose, Ross Dependency rajone.

Balandžio pradžioje, kuris yra ruduo pietų pusrutulyje, smakro stringas seka krilių mokyklas, kai jos migruoja toliau į šiaurę į šiltesnius vandenis su mažiau ledo.



Chinstrap pingvinų dieta

Chinstrap pingvinas mėgsta nardyti. Jis gali sugauti žuvį, kalmarus ir krevetes, tačiau didžioji jos mitybos dalis gaunama valgant krilius. Apytikriai apskaičiuota, kad pietiniame vandenyno biomasė yra 379 milijonai tonų, krilių gausu vandenyse, kur yra chinstrap pingvinų kolonijos.

Tačiau, kai vidutinė oro temperatūra dramatiškai pakyla (net 5–6 laipsniai šilumos) daugelyje pingvinų medžiojančių sričių, manoma, kad krilių populiacijos kilimas ir kritimas yra pagrindinis pingvinų populiacijos svyravimų veiksnys.

Chinstrap pingvinų plėšrūnai ir grėsmės

Pagrindiniai suaugusio smakro stringvino plėšrūnai yra leopardiniai ruoniai ir banginiai žudikai. Leopardinių ruonių tyrimai parodė, kad per veisimo sezoną jie gali suvalgyti 1,4–5% pingvinų kolonijos. Leopardo ruoniai pasikliaudami slapta medžioja smakro įtempėjus. Jie laukia ledo dangos kraštų, kur susibūrė pingvinai, ir, patekę į vandenį, gaudo pingvinus. Paprastai patekę į smakro pingvinus į atvirą vandenį, jiems gresia mažiau grėsmių.

Tarp kitų plėšrūnų yra jūrų liūtai ir rykliai. Kiaušiniams ir jaunikliams gresia plėšrieji plėšrieji paukščiai. Didžiausia grėsmė leopardiniams ruoniams, kaip ir kitoms pingvinų rūšims, yra klimato kaita, kuri paveikė krilių gausą.

Chinstrap pingvinų reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Grįžęs į koloniją ieškodamas poros, vyriškis mušis į krūtinę šlepetėmis, pakeldamas galvą, kad skleistų kriokiantis garsas. Kiti patinai dažnai atkartoja tuos pačius unikalius smakro įtempimo pingvino garsus, kai vienas pradeda šnibždėti. Kai smakro diržas pingvinas suras porą, jis kasmet grįš pas tą patį; poravimosi poros susijungia, kad susidarytų ypatingas ryšys.

Veisimosi sezonas yra nuo lapkričio / gruodžio iki kovo. Chinstrap pingvinas padeda du kiaušinius; laikas paprastai būna vėlesnis nei kitų netoliese esančių pingvinų rūšių. Kiaušinius išperi ir mama, ir tėvas, kurie keičia pamainas nuo 5 iki 10 dienų. Po maždaug 37 dienų kiaušiniai išsirita. Jauniklis kūdikis pas tėvus išbūna apie mėnesį. Tada jis eina būti su jaunų jauniklių grupe.

Pingvino kūdikis vadinamas viščiuku. Jie taip pat gali būti vadinami inkilais. Pingvinų kūdikių grupė vadinama lopšeliu, kur jaunikliai glaudžiasi ir šiluma, ir prieš plėšrūnus. Tai leidžia tėvams važiuoti į maistą, kad parsivežtų. Po maždaug dviejų mėnesių purus pūkus pakeičia vandeniui atsparios plunksnos, o viščiukas yra pasirengęs pirmąją kelionę į jūrą pats medžioti.

Smakro dirželio pingvinas gyvena maždaug 20 metų. Pranešama, kad seniausias Šiaurės Amerikoje gyvenantis smakro dirželio pingvinas 2015 m. Buvo 32 metų ir gyveno Moody Gardens mieste Teksase.

Chinstrap pingvinų populiacija

2018 m. Rugpjūčio mėn. IUCN apskaičiavo, kad smakro petnešėlių populiacija yra 8 mln. Jų yra gausiausia iš visų pingvinų rūšių ir išvardytos kaip „Mažiausiai susirūpinusios“, nors apskritai jų populiacija mažėja.

Jų yra Circumpolar, Sub Antarkties ir Antarkties salose bei Antarkties pusiasalyje. Veisdamiesi jie nėra ant ledo, bet lieka uolėtoje pakrantėje. Gausiausia chinstrap pingvinų kolonija yra Zavodovski saloje, kuri yra sala Pietų Sandvičo salose.

Nors ši sala yra vos 5 mylių (5 km) ilgio ir 3 mylių pločio, ji palaiko daugiau nei milijoną veisiamų porų pingvinų!

Be Antarktidos, pingvinai iš smakro taip pat buvo pastebėti šiose srityse:

  • Argentina
  • Bouvet sala

  • Čilė
  • Folklendo salos
  • Prancūzijos pietinės teritorijos
  • Pietų Džordžija

  • Pietų Sandvičo salos
  • Salos prie Naujosios Zelandijos

Chinstrap pingvino faktai

Didžiausia jų kolonija vadinta „kvapniausia vieta Žemėje!“

Turėdami daugiau nei milijoną veisiančių pingvinų porų mažoje, vos 3 mylių (5 km) pločio saloje, galite įsivaizduoti, kad Zavodovskio sala yragražidvokianti vieta. Tačiau, be pingvinų išmatų, sieros oras iš saloje veikiančio ugnikalnio taip pat sukelia kenksmingus kvapus. Sveikino JKTelegrafaskaip „kvapniausia pasaulio vieta“, salos bruožai turi tokius vardus kaip „Smarvės taškas“, „Aštrus taškas“ ir „Noxious Bluff“.

Didžiausiai jų kolonijai gresia ir ugnikalnis

Saloje esantis stratovulkanas, kuriame yra didžiausia smakro diržų pingvinų kolonija, yra pavadintas Kario kalnu, ir jis pradėjo išsiveržti 2016 m. Kovo mėn. Išsiveržimas didžiąją salos dalį padengė pelenais, bet taip pat atsirado tuo metu, kai smakro stringi pingvinai pradėjo palikti savo veisimą. iki rudens ieškoti pašaro jūroje, o tai apribojo poveikį

PateiktaII Žemės planeta

Dokumentinis serialasII Žemės planetanufilmuodavo pingvinus ant smakro ant Zavodovskio. Norint patekti į nuošalią salą reikėjo daugiau nei metus planuoti, o dokumentinių grupių specialistai turėjo kirsti keletą šiurkščiausių jūrų žemėje, kad tik užfiksuotų šią atokią aplinką.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys raide C

Įdomios Straipsniai