Apykaklė Peccary

Mokslinė klasikinė kraitelė

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Atriodactyla
Šeima
Tayassuidae
Gentis
Pecari
Mokslinis vardas
Pecari tajacu

Apykaklės pekario apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Collared Peccary“ vieta:

Centrinė Amerika
Pietų Amerika

„Collared Peccary“ faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai ir maži driežai
Buveinė
Dykumos ir atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Kojotai, kalnų liūtai ir „Jaguars“
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Grupės 6–12
Mėgstamiausias maistas
Sultinga augmenija
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Sudarykite grupes iki 12 asmenų!

Apykaklės pekario fizinės charakteristikos

Spalva
  • Tamsiai pilka
Odos tipas
Šerėti plaukai
Gyvenimo trukmė
10 metų
Svoris
9 kg - 27 kg (20 svarų - 60 svarų)

Antkaklis pecaras, dar vadinamas Javelina arba muskusu, gali būti panašus į kiaulę, tačiau pekarai priklauso visai kitai šeimai nei tikros kiaulės. Antkaklis kaklas priklauso Tayassuidae šeimai, o kiaulės - Suidae šeimai. Šio atskyrimo priežastis yra anatominių gyvūnų skirtumų rezultatas.



Antkakliai yra plačiai paplitęs gyvūnas, kuris svyruoja nuo JAV pietvakarių iki Centrinės Amerikos ir iki Pietų Amerikos. Pietų ir Centrinėje Amerikoje apykaklė pekarė nori gyventi atogrąžų miškuose. Nors Šiaurės Amerikoje jų galima rasti klajojančių dykumose, kuriose ypač gausu dygliuotų kriaušių.



Žievė išvaizda neabejotinai panaši į kiaules, tačiau paprastai būna mažesnė nei kiaulių ilgesnėmis, plonesnėmis kojomis. Be to, antkaklis pecaras turi didelę galvą su ilgu snukiu ir aštriais skustuvais, nukreiptais į žemę. Jų paltai yra stori ir šeriai, tamsiai pilkos spalvos ir kaklo baltojo kailio žiedas, panašus į apykaklę. Antkaklis pecaras taip pat turi labai stiprią muskuso liauką, išsidėsčiusią jų šlaunies viršuje. Tiesą sakant, jis yra toks stiprus, kad dažnai užuodžiate šį gyvūną, kol jo nepamatysite.

Antkakliai yra socialūs gyvūnai, kurie sudaro juostas, paprastai svyruojančias nuo 6 iki 12 gyvūnų. Ši gyvūnų grupė darys beveik viską kartu - nuo pašarų iki miego ir valgymo. Tik seni ir ligoniai nesiburia, nes jie mieliau miršta patys. Šioms juostoms paprastai vadovauja dominuojantis patinas, o likusi kikavimo tvarka nustatoma pagal dydį. Dėl ypač karštos muskuso kiaulių temperatūros jie būna aktyviausi vėsesniais rytais ir vakarais. Likusią dienos dalį pecarai ieškos pavėsio arba laikysis arti nuolatinių laistymo skylių, nes jie negali atsivėsinti dusdami.



Pekarai daugiausia minta uogomis, žole, šaknimis, pupelėmis, riešutais ir kaktusais. Tiesą sakant, jie labai remiasi tokiais kaktusais kaip dygliuota kriauše, nes juose yra labai didelis vandens kiekis. Geras vandens šaltinis yra svarbus sausesniame klimate. Šie gyvūnai papildys savo mitybą tokiais gyvūnais kaip vabzdžiai ir maži driežai.

Plėšrūnams, panašiems į šį kiaulę panašų gyvūną, yra kojotai, kalnų liūtai ir jaguarai, nors jaunus ir silpnus taip pat gali grobti bobcats, ocelots ir boa constrictor. Aštrūs viršutiniai iltiniai ir didelių bandų dariniai yra vieni iš gynybinių mechanizmų, kuriuos pekarai naudojasi norėdami apsisaugoti.

Patelės paprastai subręsta maždaug nuo 8 iki 14 mėnesių, o vyrai - po 11 mėnesių. Veisimas vyksta visus metus ir paprastai priklauso nuo lietaus. Drėgnais ir lietingais metais paprastai gimsta daugiau jaunų žmonių. Pekaro vados dydis yra nuo 1 iki 4 jauniklių, kurių nėštumo laikotarpis yra maždaug 145 dienos.



Nors jų kailiai dešimtmečius buvo žmonių ekonominių pajamų šaltinis, atrodo, kad jų gyventojai išlieka sveiki. Laimei, kaklinis pecaras yra plačiai paplitęs ir gana gausus, dėl kurio apsaugos būklė kelia mažiausiai rūpesčio.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys raide C

Kaip pasakyti apykaklę pekarą ...
AnglųApykaklė Peccary
OlandųVėrinio rodyklė
PortugalųCaititu, Cateto
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2011 m.) Gyvūnas, aiškiausias vaizdinis pasaulio laukinės gamtos vadovas
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richardas Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai