Paprastoji gaurelė

Bendra Buzzardo mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Accipitriformes
Šeima
Accipitridae
Gentis
Buteo
Mokslinis vardas
Buteo Buteo

Bendra „Buzzard“ apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Paprastoji bučo vieta:

Afrika
Azija
Eurazija
Europa

Paplitę kuokštelio faktai

Pagrindinis grobis
Triušis. Fazanas, Driežai
Skiriamasis bruožas
Maža galva ir lenktas snapas
Sparnų ilgis
110 cm - 130 cm (48 - 60 colių)
Buveinė
Kaimas ir miškas
Plėšrūnai
Lapė, Erelis, Laukiniai katinai
Dieta
Mėsėdis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Triušis
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
3
Šūkis
Dažniausias prievartautojas JK!

Bendros Buzzardo fizinės savybės

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
25 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
12 - 20 metų
Svoris
400g - 1400g (15oz - 48oz)
Ilgis
51 cm - 57 cm (20 colių - 22 colių)

Paprastasis zujas yra vidutinio dydžio reperis, dažniausiai sutinkamas visoje Europoje ir Rusijoje. Nepaisant to, kad prieš porą šimtų metų sparčiai mažėjo JK papūgėlių populiacija, paprastasis žvynelis dabar yra labiausiai paplitęs plėšrusis paukštis Didžiojoje Britanijoje.



Paprastasis zujas aptinkamas visoje Europoje ir Rusijoje, taip pat Azijos ir Šiaurės Afrikos dalyse, kur paprastasis zujas praleidžia vėsesnius žiemos mėnesius. Paprastoji nykštukė aptinkama įvairiose buveinėse, ypač miškuose, pelkėse, krūmynuose, ganyklose, dirbamose vietose, pelkėse, kaimuose ir net miestuose.

Kaip ir kiti vidutinio ir didelio dydžio plėšrieji paukščiai, paprastasis žvirgždas yra paprastai vienišas gyvūnas, medžiojantis ir maitinantis vienas. Tačiau neretai galima pastebėti, kad migruodamos kartu skraido mažos paprastųjų žvėrių grupės, iš karto pastebimos net 30 paprastųjų zuikių.

Paprastasis zujas yra gana didelis su plačiais, suapvalintais sparnais, trumpu kaklu ir uodega, o sklandydamas ar sklandydamas sparnus dažnai laikys „V“ formos. Paprastosios zuikės yra įvairios spalvos - nuo tamsiai rudos iki įdegio, nors visos turi tamsius sparnų galus ir smulkią uodegą. Paprastosios žandikaulio kvietimas primena žvengimo garsą ir gali būti lengvai supainiotas su kate.



Paprastasis zujas yra didelis ir oportunistinis plėšrūnas, išgyvenantis laikantis vien mėsėdžių dietos. Paprastoji žandikaulis pirmiausia grobia mažus žinduolius (pvz., Graužikus) ir paukščius, taip pat įvairius kitus gyvūnus, įskaitant vabzdžius, sliekus, gyvates ir skerdenas.

Dėl to, kad paprastasis zujas yra greitas ir efektyvus skrajutė, paprastasis žvirblis danguje turi tik kelis plėšrūnus, be didesnių plėšriųjų paukščių, tokių kaip ereliai. Tačiau sausumoje paprastą žvėrelį užgrobia daugybė žemėje gyvenančių plėšrūnų, įskaitant laukines kates ir lapes.

Yra žinoma, kad paprastosios nykščio poros poruojasi visą gyvenimą ir lizdą gauna gausybėje buveinių, tokių kaip miško ar miško pakraštyje. Paprastosios žiurkės patelė deda 2–4 ​​kiaušinius, kurie išsirita po to, kai ji yra inkubuota maždaug mėnesį. Paprastieji zuikių jaunikliai palieka lizdą (flegę), kai jiems būna apie 45 dienas, kai juos prižiūri tėvai (daugiausia motina).



Nepaisant to, kad kadaise jie buvo beveik sunaikinti Jungtinėje Karalystėje, šiandien paplitusios žvėrių populiacijos dabar klesti ne tik čia, bet ir visoje Europoje, o paprastasis žvangutis yra antras pagal dažnumą Europoje prievartautojas už paprastojo kiaunės.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys C

How to say Paprastoji kuokštė ...
BulgarųPaprastas zujas
KatalonųBendras aligatorius
ČekųBuzzard
DanųBuzzard
Vokiečių kalbaPaprastoji zuika
AnglųPaprastoji gaurelė
Esperanto kButeo
IspanųButeo buteo
Prancūzų kalbaBuse kintamasis
Hebrajų kalbaDėl žiemos
KroatųPaprastoji voverė
ItalųPoiana
OlandųBuzzard
JaponųNosuri
lenkasPaprastoji zuika
PortugalųApvalus sparnuotas erelis
SlovėnųKanja
SuomiųBuzzard
ŠvedųBuzzard
TurkųPaprastasis vanagas
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai