Kuskusas

Kusko mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Marsupialia
Šeima
Phalangeridae
Gentis
Phalanger
Mokslinis vardas
Phalanger Maculatus

Kusko apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Kusko vieta:

Azija
Okeanija

Kusko faktai

Pagrindinis grobis
Vaisiai, lapai, vabzdžiai
Skiriamasis bruožas
Ilga uodega ir stiprūs pirštai
Buveinė
Atogrąžų miškai ir mangrovės
Plėšrūnai
Gyvatės, žmonės, dideli plėšrieji paukščiai
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Vaisiai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Turi ilgą, stiprią prehensile uodegą!

Kusko fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
  • Kremas
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
15 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
8 - 12 metų
Svoris
3 kg - 6 kg (6,5 svarai - 13 svarų)
Ilgis
15 cm - 60 cm (6 colių - 24 colių)

Kuskas yra didelis marsupialas, kilęs iš Australijos šiaurinio miško ir didelės tropinės Papua Naujosios Gvinėjos salos. Cuscus yra possum porūšis, o cuscus yra didžiausia iš pasaulio possum rūšių.



Žinoma, kad kubuso dydis svyruoja nuo 15 cm iki daugiau nei 60 cm, nors vidutinio dydžio kubusas būna apie 45 cm (18 colių). Kuskas turi mažas ausis ir dideles akis, kurios padeda kuskui per naktinį gyvenimo būdą.



Kuskas yra arborealinis žinduolis ir beveik visą gyvenimą praleidžia medžiuose. Kuskas dieną ilsisi medžiuose, miega tankioje lapijoje ir naktį pabunda, kad pradėtų judėti per medžius ieškodamas maisto. Kuskas yra visaėdis gyvūnas, tačiau kubas dažniausiai valgo lapus ir vaisius, kartais vaišindamas mažus paukščius ir roplius.

Manoma, kad kuskusas veisiasi ištisus metus, o ne turi griežtą veisimosi sezoną. Kuskuso motina po poros savaičių nėštumo atsiveda nuo 2 iki 4 kūdikių. Kaip ir su visais žirgais, moteriškos kuuskos pilvuke yra maišelis, į kurį naujagimiai kuprų kūdikiai nuskausto ir lieka tol, kol jie būna didesni, mažiau pažeidžiami ir gali pradėti maitintis patys. Paprastai tik vienas iš kuskuso kūdikių išgyvena ir išlenda iš maišelio po 6 ar 7 mėnesių.



Kuskas turi ilgą ir labai stiprią prehensilinę uodegą, kurios galas yra plikas (neturi kailio). Tai leidžia kuztui lengviau įsikibti į medžio šakas, kai kubas eina nuo medžio prie medžio ir ilsisi dieną. Kuskas taip pat turi ilgus, aštrius nagus, kurie padeda kuskusui judant medžiuose. Kuskas turi storą, vilnonį kailį, kuris gali būti įvairių spalvų, įskaitant rudą, įdegį ir baltą.

Dėl arborealinio ir naktinio kuskuso gyvenimo būdo kuskuso aplinkoje yra nedaug natūralių plėšrūnų. Pagrindiniai kuskuso plėšrūnai (be žmonių) yra stambios gyvatės ir plėšrieji paukščiai, kurie dažniausiai renkasi pažeidžiamesnį jauną kuskusą. Žmogus yra didžiausias kuskuso plėšrūnas, nes čiabuviai medžioja kuskusą tiek dėl kuskuso mėsos, tiek dėl storo kauso kailio.

Kai pirmą kartą buvo atrastas kuzkas, mokslininkai manė, kad kubas buvo beždžionių rūšis dėl to, kad kubas perkelia medžius ir uodega įsikimba į šakas. Vėliau buvo nustatyta, kad cuscus iš tikrųjų buvo labiausiai susijęs su possum.



Šiandien kuskusų populiacija mažėja daugiausia dėl miškų kirtimo, todėl prarandama buveinė, kurioje yra kuskusas. Kertama vis daugiau nuošalių miškų, kuriuose gyvena kuskusai, medžiai parduodami medienos ruošos įmonėms.

Kuskas yra nepagaunamas ir labai slaptas gyvūnas, kurį gamtoje nepaprastai sunku pastebėti. Sakoma, kad tai yra viena naudingiausių lankytinų vietų, jei pastebėjote kuskusą jo natūralioje buveinėje.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys C

Kaip pasakyti Kuskusą ...
KatalonųDažytas kuskusas
ČekųKuskusas skvrnitý
Vokiečių kalbaTikrasis dėmėtas kuškas
AnglųPaprastasis dėmėtasis Kuskas
IspanųSpilocuscus maculatus
Prancūzų kalbaSpilocuscus maculatus
VengrųDėmėtas kuskusas
OlandųDėmėtas kuskusas
lenkasDėmėtas kuskusas
PortugalųSpilocuscus maculatus
SuomiųPastebėjimas
KinųDėmėtasis Possumas
Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai