Dhole

Dhole mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Canidae
Gentis
Cuon
Mokslinis vardas
Cuon alpinus

Dhole apsaugos statusas:

Nyksta

Dhole vieta:

Azija

Dhole faktai

Pagrindinis grobis
Elniai, graužikai, paukščiai
Skiriamasis bruožas
Apimta uodega ir išskirtiniai skambučiai
Buveinė
Sausas miškas ir tirštos džiunglės
Plėšrūnai
Tigrai, leopardai, žmonės
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
8
Gyvenimo būdas
  • Paketas
Mėgstamiausias maistas
Elniai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Gamtoje liko tik 2000!

Dhole fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Grynasis
  • Juoda
  • Balta
  • Auksas
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
45 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
10 - 13 metų
Svoris
12 kg - 20 kg (26 svarai - 44 svarai)
Ilgis
75 cm - 110 cm (29 colių - 43 colių)

„Duobė apibūdinta kaip mišinys tarp pilko vilko ir raudonos lapės“



Kadaise plataus masto laukinių šunų rūšys, apėmusios beveik pusę Žemės rutulio, duobė dabar yra nyksta rūšių, kurių apytikriai populiacija yra mažesnė nei 2500 suaugusių. Dholes gyvena tankiose džiunglėse, stepėse, kalnuose, krūmynuose ir pušynuose. Jų spalva gali būti nuo anglies pilkos iki raudonos arba rudos su geltonais, baltais ar kitokiais šviesiais atspalviais. Nepaisant to, kad dholes nėra šunų šeimos nariai, jie neloja ir staugia, tačiau jie turi unikalius riksmus, plepalus, klegesį ir švilpukus, kuriuos naudoja bendraujant ir medžiojant.



Neįtikėtini duobės faktai!

  • Nors dhole yra arčiau a Vokiečių aviganis , jis tiksliau primena a lapė savo išvaizda.
  • Šie laukiniai šunys kadaise buvo visoje Azijoje, Šiaurės Amerikoje ir Europoje, tačiau prieš 12 000–18 000 metų jie buvo sumažinti iki dabartinės buveinės, sutelktos Azijos dalyse.
  • Suaugęs žmogus gali suvalgyti vieną kilogramą mėsos per keturias sekundes, o vėliau gali ją pakartotinai sušerti, kad pašertų kitus pakuotės narius.
  • Dhole paketai žuvo tigrai ir leopardai ir netgi buvo žinoma, kad jie puola Azijos juodieji lokiai .
  • Duobės gali važiuoti greičiu iki 45 mylių per valandą.

Dhole mokslinis vardas

Dhole, taip pat žinomas kaip Azijos raudonasis šuo, Indijos laukinis šuo arba kalnų vilkas, turi mokslinis vardas Cuon Alpinus. Dhole yra Canidae šeimos ir žinduolių klasės narys.

Nors tai yra artimas Canis genties gyvūnų giminaitis, yra keletas skirtingų skirtumų. Dhole kaukolė yra įgaubta, jai trūksta trečio apatinio krūminio danties, o viršutiniai krūminiai dantys turi tik vieną smaigalį.



Duobės išvaizda ir elgesys

Šuo yra apie 30–40 colių ilgio, be 11–19 colių uodegos, jis gali sverti nuo 30 iki 46 svarų. Priklausomai nuo regiono, jie gali skirtis nuo gelsvo atspalvio iki tamsesnės raudonai rudos spalvos. Jie turi šviesesnę spalvą palei krūtinę, pilvą ir letenas.

Vidutinis duobė, įskaitant jos uodegą, yra maždaug tiek, kiek R2D2, garsios „Žvaigždžių karai“, yra aukšta. Vyrai paprastai sveria daugiau nei moterys ir yra didesni. Nors jie yra lapės, kaip išvaizda, duobės yra labiau panašios į vidutinio ir didelio dydžio šunį.

Dholes yra labai socialūs gyvūnai, ir jie dažnai medžioja pakuotėse nuo 5 iki 12. Šie klanai gali išaugti iki 30 ar 40 narių. Šie laukiniai šunys yra mėsėdžiai, ir jie paprastai medžioja elnias arba avių . Tačiau buvo užfiksuota atvejų, kai duobės užpuolė net ir didelius gyvūnus tigras arba turėti .



Dholes taip pat yra labai balsingi gyvūnai. Būdami šunų šeimos nariai, jie verkia ir urzgia panašiai kaip jūsų šeimos augintiniai. Tačiau šiems gyvūnams būdinga klegesinių triukšmų ir riksmų serija, kurios niekur nėra tarp kitų iltinių. Taip pat žinoma, kad medžiodami jie bendrauja švilpdami ir plepa.

Skirtingai nuo kitų žvėrių rūšių, duobės labai retai pasireiškia kovojant. Gali būti net sunku išrinkti vyraujančią vyriškos ir moteriškos pakuotės porą. Jie dirba kaip vienetas, auginantys bandos jauniklius, o jauni suaugę gyvūnai gali laisvai prisijungti prie kitų pakuočių, sulaukę brandos.

Dhole buveinė

Dholes yra plataus masto ir jų yra visoje Rytų ir Pietryčių Azijoje. Kartą šiuos laukinius šunis buvo galima rasti visoje Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Europoje. Maždaug prieš 12 000–18 000 metų jie buvo sumažinti iki konkrečių Azijos žemyno sričių. Dholes dabar galima pamatyti net į šiaurę iki Sibiro, į pietus iki kai kurių Malaizijos salų ir į vakarus iki Indijos pusiasalio. Dėl didžiulės teritorijos, kurioje galima rasti, jie išgyvena vienodai įvairiose buveinėse, tokiose kaip

  • Tankus miškas
  • Šveitimo miškas
  • Lygumos
  • Kalnai
  • Džiunglės

Dholes, kaip ir kiti šunys, užima didelę teritoriją. Jų vidutinė teritorija gali būti 34 kvadratinės mylios. Tai didesnis nei visas Manhatano plotas! Jie yra ypač greiti bėgikai, plaukikai ir šuolininkai.

Dhole duobės paprastai yra po žeme ir gali būti paprastos arba labai sudėtingos su daugeliu tunelių. Duobės net perėmė šakalų duobes. Visas paketas užims vieną duobę ir gali naudoti kelis įėjimus.

Dhole dieta

Kaip minėta anksčiau, duobės yra mėsėdės. Pirmiausia jie medžioja kanopinius žinduolius pakuotėse; tačiau dėl savo didžiulės buveinės jie yra labai prisitaikantys ir medžioja viską, kas yra tame konkrečiame regione.

Jų poreikis pakankamai maisto iš tikrųjų yra priežastis, dėl kurios prasideda tokia didelė buveinė. Dhole medžioklės partijos paima savo grobį, praryja dideles jo dalis ir išveža atgal į likusią pakuotę. Buvo žinoma, kad duobės per keturias sekundes suvalgo daugiau nei vieną kilogramą mėsos; tai net trys ketvirtadaliai žmogaus smegenų!

Mažesnėse pakuotėse ir atskirai jie valgys proporcingai mažesnį grobį, susidedantį iš triušiai , driežai , pelės ir kt.

Dhole plėšrūnai ir grėsmės

Dhole nėra specialiai grobis kitam plėšrūnui. Tigrai , leopardai ir kiti plėšrūnai, turintys buveinę su duobute, juos nužudė, tačiau taip pat yra ir atvirkščiai. Pagrindinis konfliktas tarp šių aukštesnio lygio plėšrūnų yra dėl maisto trūkumo.

Pagrindinės grėsmės, su kuriomis susiduria dhole, kyla ne iš kitų gyvūnų. Duobės kenčia nuo buveinių praradimo, ypač dėl miškų kirtimo žemės ūkio, gyvenamosioms ir komercinėms reikmėms. Dėl šios buveinės praradimo sumažėja turimas grobis, ir tai padidina tolesnę aukšto lygio plėšrūnų konkurencijos grėsmę šioje srityje.

Be to, su šiuo buveinės praradimu susijęs žmonių dholo persekiojimas šioje srityje. Neradę pakankamo maisto iš įprasto grobio šaltinio, jie prisitaiko ir retkarčiais medžioja prijaukintus gyvūnus. Dėl to atsiriboję ūkininkų keršai buvo pražūtingi visai duobių gyventojams.

Liga taip pat pasirodė esanti didelė grėsmė jiems. Jų patogenų poveikis drastiškai padidėjo dėl jų artumo ir ryšio su prijaukinti šunys taip pat apie jų grobstymą kitiems naminiams gyvūnams.

Dhole reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Duobių pakuotėje paprastai yra daugiau nei viena veislinė patelė. Gamtoje pastebėta, kad jie poruojasi nuo spalio iki sausio, tačiau nelaisvėje tai gali skirtis. Kūdikio duobė vadinama šuniuku. Jie gimsta didelėse vadose, paprastai susidedančiose iš 5–10 jauniklių, bet kartais net nuo 12 iki 16.

Nėštumo laikotarpis yra maždaug 60 dienų, o kūdikius motina žinda panašaus ilgio laikotarpiu. Per šį laiką bet kurios nėščios moterys dalijasi duobute, o jaunikliai laisvai bendrauja. Kol motinos juos ravi, visa pakuotė padeda pamaitinti jauniklius, nes jie atgaivina maistą.

Jaunikliai auga daug greičiau nei vilkas ar šunų jaunikliai. Jų augimas yra panašesnis į a kojotas . Po šešių mėnesių jaunikliai lydi medžioklės būrį, o sulaukę aštuonių mėnesių jie aktyviai dalyvauja medžioklėje.

Subrendę duobutės gali palikti pakuotę ir prisijungti prie kitos be iššūkio ar kovos, įprastos kitoms laukinių šunų rūšims. Paprastai maždaug trejų metų moterys palieka bandą ir prisijungia prie kitos. Gamtoje vidutinė šių gyvūnų gyvenimo trukmė yra apie 10 metų. Nelaisvėje gyvenantys duobės gyvenimo trukmė yra vidutiniškai 15–16 metų.

Dhole populiacija

Tikrąjį duobės populiacijos dydį labai sunku įvertinti. Dėl jų polinkio gyventi retai apgyvendintose vietovėse ar nepalankioje vietovėje beveik neįmanoma gauti tvirtos jų gyventojų skaičiaus. Be to, duobėse tirtose vietovėse dažnai būdavo laukinių populiacijų svyravimų per trumpą laiką.

Geriausias įvertinimas yra bendra populiacija nuo 4500 iki 10 000 gyvūnų su subrendusiais suaugusiaisiais, kurie sudaro vos 2200. Dėl šios priežasties šie laukiniai šunys yra išvardyti kaip nyksta ir daroma prielaida, kad gyventojų skaičius nuolat mažėja.

Dhole zoologijos sode

Šiaurės Amerikoje yra tik trys vietos, kur rasite šiuos laukinius šunis. The Minesotos zoologijos sodas , San Diego zoologijos sodas ir Laukiniai kurį valdo Kolumbo zoologijos sodas, visi turi nelaisvus duobutes. Pažymėtina, kad „The Wilds“ darbuotojai neseniai rankomis užaugino jauniklių vadą, kai netrukus po gimdymo jų motina mirė.

Žiūrėti visus 26 gyvūnai, prasidedantys D

Įdomios Straipsniai