„Flamingo“

Flamingo mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Phoenicopteriformes
Šeima
Phoenicopteridae
Gentis
Phoenicopterus
Mokslinis vardas
Phoenicopterus

„Flamingo“ apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Flamingo“ vieta:

Afrika
Azija
Centrinė Amerika
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Pietų Amerika

Flamingo faktai

Pagrindinis grobis
Dumbliai, žuvys, vabzdžiai
Skiriamasis bruožas
Ilgas, lenktas snapas ir miegas stovint ant vienos kojos
Sparnų ilgis
100 cm - 180 cm (59 - 71 colių)
Buveinė
Dideli ežerai ir mažiau marių
Plėšrūnai
Žmonės, ereliai, laukiniai šunys
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Pulkas
Mėgstamiausias maistas
Dumbliai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
1
Šūkis
Miega tik ant vienos kojos!

Flamingo fizinės charakteristikos

Spalva
  • Mėlyna
  • Balta
  • Oranžinė
  • Rožinis
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
31 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
15 - 30 metų
Svoris
2 kg - 4 kg (4,4 svarai - 8,8 svarai)
Aukštis
100 cm - 150 cm (39 colių - 59 colių)

Flamingas yra didelis spalvingas paukštis, randamas tiek Pietų Amerikoje, tiek Afrikoje. Flamingas taip pat sutinkamas šiltesnėse Pietų Europos ir Vakarų Azijos vietose.



Flamingas apsistoja maždaug 200 paukščių pulkuose ir maitinasi žuvimis ramesnėse upėse ir ežeruose. Flamingas paprastai sulaukia maždaug 30 metų, nors neretai kai kuriems flamingams sukanka 50 metų.



Dauguma flamingo rūšių yra rožinės / oranžinės spalvos, tačiau kai kurios gali būti baltos, juodos ar net mėlynos. Flamingo spalva atsiranda dėl to, kad flamingas ėda dumblių rūšį, kuri flamingą paverčia mums taip gerai žinomu ryškiai rausvu paukščiu.

Flamingas dažnai pastebimas ant vienos kojos stovinčio ežero kranto. Flamingas iš tikrųjų miega, kai yra ant vienos kojos, tačiau keista yra tai, kad tik pusė flamingo iš tikrųjų miega - pusė, kurioje yra vis dar stovinti koja, lieka aktyvi. Tada flamingas apsikeičia, kad likusi pusė galėtų šiek tiek pailsėti, o mieganti pusė vėl taptų aktyvi.



Visame pasaulyje yra šešios skirtingos flamingo rūšys. Skirtingos flamingo rūšys yra didžiausia flamingo rūšis, kuri yra labiausiai paplitusi flamingo rūšis, randama Afrikoje, Pietų Europoje ir Pietų Azijoje. Mažasis flamingas yra daugiausiai flamingo rūšių ir yra randamas Afrikoje ir Šiaurės Indijoje. Čilės flamingas yra didelė flamingo rūšis, randama Pietų Amerikoje. Jameso flamingas yra maža ir subtili flamingo rūšis, randama Andų kalnuose Peru, Čilėje, Bolivijoje ir Argentinoje. Andų flamingas yra glaudžiai susijęs su Jameso flamingo ir taip pat yra Andų kalnuose Peru, Čilėje, Bolivijoje ir Argentinoje. Amerikos flamingas yra didelė flamingo rūšis, randama Karibų salose ir Galapagų salose.

Flamingai dideliais, keistos formos snapais filtruoja krevetes iš vandens. Flamingas naudoja keistos formos apverstą snapą, kad atskirtų purvą ir maistą vandenyje. Flamingo burna yra padengta mažais plaukeliais, vadinamais lamelėmis, kurie padeda filtruoti vandenį, o flamingas taip pat turi šiurkštų liežuvį, kurį flamingas taip pat naudoja filtruodamas maistą iš vandens.

Nors flamingai peri tik kartą per metus, žinoma, kad flamingų kolonijos veisiasi bet kuriuo metų laiku. Flamingas pasiekia lytinę brandą (tai reiškia, kad flamingas sugeba daugintis), kai flamingas yra nuo 3 iki 6 metų. Flamingai lizdus stato iš purvo, akmenų ir plunksnų ir tai daro maždaug prieš 6 savaites iki kiaušinių dėjimo. Flamingai linkę dėti tik vieną kiaušinį, kuris išsirita po 30 dienų inkubacinio laikotarpio. Žinoma, kad motina flamingas ir tėvas flamingas padeda auginti flamingo jauniklį.



Flamingos laukinėje gamtoje yra palyginti nedaug plėšrūnų, tačiau tai priklauso nuo vietovės, kurioje gyvena flamingas. Žmonių medžiotojai, laukiniai šunys ir krokodilai yra pagrindiniai flamingo plėšrūnai, taip pat ereliai, kurie grobia flamingo kiaušinius, ir pažeidžiami flamingo jaunikliai.

Žiūrėti visus 26 gyvūnai, prasidedantys F

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai