Skraidanti voverė

Skraidančių voverių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Sciuridae
Gentis
Pteromyini
Mokslinis vardas
Pteromyini

Skraidančių voverių apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Skraidančios voverės vieta:

Azija
Centrinė Amerika
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Pietų Amerika

Skraidančių voverių faktai

Pagrindinis grobis
Riešutai, uogos, kiaušiniai
Skiriamasis bruožas
Mažas kūno dydis ir pūkuota slydimo membrana
Buveinė
Miškas ir miškas
Plėšrūnai
Katės. Kojotas, meškėnas
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
4
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Riešutai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Gali slysti iki 90 metrų!

Skraidančios voverės fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
15 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
5 - 8 metai
Svoris
56 g - 175 g (2–6 oz.)
Aukštis
20 cm - 30 cm (8 colių - 12 colių)

Skraidanti voverė turi galią sklandyti oru 300 pėdų.



Nepaisant pavadinimo, skraidanti voverė neskrenda taip pat, kaip skrenda paukštis ar šikšnosparnis. Užtat šios voverės sklando arba dreifuoja oru. Šie visavalgiai valgo vabzdžiai , grybai, gėlės ir, žinoma, riešutai. Skraidančios voverės yra naktinės ir maisto ieško naktį. Sklandydami oru, jie gali pakeisti kryptį 180 laipsnių kampu.



5 neįtikėtini skraidančios voverės faktai!

• Šios voverės per vieną sezoną gali surinkti ir laikyti iki 15 000 riešutų.

• 50 plius skraidančių voveraičių rūšių yra grupė, kurią mokslininkai žino kaipPteromyini.

• Itin didelės šių mažų graužikų akys leidžia pasipilti šviesai, kad jie galėtų matyti naktį.

• Šios voverės gyvena Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje, Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje.

• Oficialus apsaugos būklė iš šių voveraičių yra Mažiausiai susirūpinimo .

Skraidančios voverės mokslinis pavadinimas

Mokslinis skraidančios voverės pavadinimas yraPteromyini. ‘Ptero’ yra graikiškas žodis, reiškiantis sparną, o „myini“ - mažas. Jis priklausoSciuridaešeima ir Žinduolių klasė.

Pietinė skraidančioji voverė, šiaurinė skraidančioji voverė, Humboldto skraidančioji voverė ir japonų nykštukinė skraidyklė yra tik keturios iš daugiau nei 50 šio gyvūno rūšiųpteromyinigentis.



Skraidančios voverės išvaizda ir elgesys

Šių voveraičių nugaroje yra šviesiai rudos spalvos kailis, o ant pilvo - baltas kailis. Kai kurių rūšių voverės turi nedidelius kailio spalvos skirtumus. Pavyzdžiui, pietinės skraidančiosios voverės pilve yra visiškai baltas kailis, o šiaurinės skraidančiosios voverės pilvo kailis yra baltas ant viršūnės ir tamsesnis šalia odos. Ryškiausias visų šių voveraičių bruožas yra didelių, tamsių akių pora. Jų akys praleidžia daug šviesos, kuri padeda šiems gyvūnams pamatyti medžioklę naktį.

Šios voverės turi plokščią uodegą, keturias mažas pėdas ir ilgus ūsus. Jų ūsai padeda išvengti medžiojimo naktį daiktų. Kaip ir jų pusbrolis, žemės voverė , jie turi aštrius dantis, kuriais pjauna juodus graikinius riešutus ir kitų rūšių riešutus.

Suaugusių voveraičių kūnas yra 9–14 colių ilgio, o uodega maždaug keturių colių. Jie sveria nuo dviejų iki aštuonių uncijų. Pavyzdžiui, 14 colių ilgio voverė yra beveik tokia pat ilga kaip boulingo kaištis. Be to, aštuonių uncijų sverianti voverė yra tokia pati kaip suaugusio žiurkėno.

Didžiausia rūšis yra raudonoji ir baltoji milžinė skraidanti voverė. Jis turi 23 colių ilgio kūną, kurio uodega siekia 24 colius. Be to, ši voverė sveria apie 10 svarų. Arba japonų nykštukinė skraidanti voverė yra viena iš mažiausių šių voveraičių rūšių. Jis užauga vos septynių centimetrų ilgio, įskaitant uodegą, ir sveria maždaug penkias uncijas.

Šios voverės turi odos membraną ar raukšlę, vadinamą patagium. Ši membrana pasklinda abiejose voverės kūno pusėse, leidžianti slysti tarp medžių šakų. Pažvelgus į skraidančią voverę, judančią nuo medžio prie medžio, membrana įgauna kvadrato formą.

Nors šios voverės gali slysti 300 pėdų atstumu, vidutinis slydimo atstumas yra 65 pėdos. Norėdami gauti geresnį psichinį vaizdą, kai skrendanti voverė slysta 300 pėdų, ji keliauja maždaug tiek, kiek Laisvės statula yra aukšta (neįskaitant pagrindo, ant kurio ji yra)! Voverė, sklandanti 65 pėdas, nuvažiuoja atstumą, lygų trijų suaugusių žirafų ilgiui.

Šios voverės didžiąją laiko dalį praleidžia medžiuose kaip būdą apsaugoti nuo plėšrūnų. Kai jie vaikšto ant žemės, jie yra nerangūs ir pasislėps nuo plėšrūno, o ne bandys pabėgti.

Suaugusios ir jaunos voverės gyvena lizduose su dar maždaug aštuoniomis voverėmis. Šios mažos voveraitės nėra agresyvios ir dažniausiai pastebimos dažniausiai todėl, kad jos aktyvios vėlai naktį.

skraidanti voverė (Pteromyini) skraidanti voverė, sklandanti per medžius

Skraidančios voverės buveinė

Šios voverės gyvena Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje, Meksikoje ir Centrinėje Amerikoje. Jie gyvena lapuočių ir spygliuočių miškuose aukštai medžiuose. Šių voveraičių grupė gali gyventi lizde, kurį paliko didelis paukštis, arba medžio medžio skylėje. Šios voverės dažniausiai būna medžiuose, nes eidamos į žemę yra labiau pažeidžiamos plėšrūnų.

Šios voveraitės bendrauja tarpusavyje skleisdamos per medžius skleisdamos aukšto čiulbėjimo garsus. Šiais čiulbėjimais galima įspėti kitas skraidančias voveres apie pavojų arba atpažinti grupės narius. Tai yra savybė, kurią jie dalijasi su žemės voverėmis, kurios turi sudėtingą čiulbėjimo ir lojimo sistemą, kurią naudoja bendraujant tarpusavyje.

Šiaurinės, pietinės ir visos kitos skraidančių voveraičių rūšys mėgsta išlikti šiltos! Taigi, jei žiemą oras labai atvės, jie išgyvena glaudžiasi su kitomis voverėmis medžio viduje ar lizde, kad sušiltų. Įsivaizduokite, aštuoni maži japonų nykštukų skraidantys voverai, susispaudę medyje!

Skraidančių voverių dieta

Ką valgo šios voverės? Šie gyvūnai yra visavalgiai ir valgo vabzdžiai , gėlės, paukščių kiaušiniai, riešutai, grybai ir vaisiai. Jie turi įvairią mitybą ir valgys bet kokį maisto šaltinį, kurio jų buveinėje yra gausiausia.

Skraidanti voverė per dieną suvalgo apie 10 gramų maisto. Šis maisto kiekis sveria šiek tiek mažiau nei AAA baterija, kurią galite įdėti į žadintuvą.



Skraidančių voverių plėšrūnai ir grasinimai

Tikriausiai nenustebinsite žinodami, kad šios voverės turi daug plėšrūnų. Kai kurie iš jų apima gyvatės , pelėdos , vanagai, žirneliai , meškėnai , bobcats , o kartais net prijaukintos katės .

Dauguma šio gyvūno plėšrūnų gyvena arba gali lipti į medžius. Tai daro skraidančias voveres pažeidžiamas jiems. Be to, daugelis šių gyvūnų yra naktiniai, todėl jie yra aktyvūs tuo pačiu metu. Ieškodami maisto, a meškėnas gali užlipti ant medžio, kad pasiektų šių voveraičių lizdą. Arba pelėda gali nusileisti, kad užfiksuotų ką tik pakilusią skraidančią voverę, kad slystų link kitos medžio šakos.

Žmonės yra dar viena grėsmė šioms voverėms, nes šie gyvūnai kartais sugaunami parduoti kaip naminius gyvūnus. Skraidančios voverės taip pat praranda savo buveinę, kai miško dalys išvalomos ir iškertami medžiai.

Šių gyvūnų apsaugos statusas yra mažiausiai susirūpinimo . Nors jų buveinei gresia pavojus, yra keletas dalykų, kuriuos žmonės daro skraidančioms voverėms padėti. Pavyzdžiui, kai Šiaurės Karolinoje buvo nutiesta Cherohala magistralė, buvo nustatyta, kad greitkelis yra per platus, kad šiaurinės skraidančios voverės galėtų sklandyti. Taigi, stulpų viršuje abiejose šios magistralės pusėse buvo pritvirtinti PVC vamzdžio gabalai. Voverė, sklandanti per šią magistralę, gali saugiai įsikibti į PVC vamzdį, kai jie pasiekia kitą pusę. Jie kartais net dingsta PVC vamzdyje, kad apsaugotų nuo plėšrūnų šioje srityje!

Skraidančių voverių reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Poravimosi sezono metu voverių patinai žaismingai vaikosi pateles per medžius. Šios voverės veisiasi du kartus per metus. Veisimosi sezonas vyksta nuo sausio iki balandžio ir vėl nuo birželio iki rugpjūčio. Patinas ir patelė tą veisimosi sezoną būna kartu ir gali nebesusitikti. Nėštumo laikotarpis arba nėštumas trunka 40 dienų.

Voverės patelė gimsta gyvai ir vadoje gali būti iki šešių kūdikių. Tačiau daugumoje moterų vienoje vadoje yra tik du ar trys kūdikiai. Voverės kūdikis yra maždaug 2 ½ colio ilgio nuo nosies iki uodegos galiuko. Tai maždaug tiek, kiek suaugusio žmogaus nykštis.

Kūdikių voverės vadinamos rinkiniais, kurias mama slaugo lizde per pirmąsias 65 gyvenimo dienas. Jie gimsta be kailio, o akys ir ausys užmerktos. Tai daro juos labai pažeidžiamus didesnių gyvūnų, kurie gali rasti lizdą. Taigi, motina lieka su jais, išskyrus atvejus, kai ji pati medžioja maistą. Kai jiems sukanka maždaug trys ar keturios dienos, rinkinių ausys atsiveria. Būdamas 25 dienų, jų akys atsimerkia. Komplektai lieka lizde su mama iki keturių mėnesių. Tuo metu jie sugeba rasti savo maistą ir gali išgyventi patys.

Gamtoje šios voverės gyvena iki penkerių ar šešerių metų. Zoologijos sode ar laukinės gamtos parke ši voverė gali gyventi iki 10 metų. Šie gyvūnai ilgiau gyvens zoologijos sode ar laukinės gamtos parke, nes yra apsaugoti nuo kitų gyvūnų, reguliariai šeriami maistingu maistu, o globėjai juos laiko sveikus.

2018 m. Katalonijoje, Ispanijoje, paleontologai atrado seniausią skraidančios voverės fosiliją. Manoma, kad fosilijai yra 11,63 milijono metų!

Skraidančių voverių populiacija

Kalbant apie populiaciją, kai kurie skraidančių voveraičių tipai yra priskiriami mažėjantiems, stabiliems ar nežinomos jų populiacijos tendencijos. Pavyzdžiui, Siporos skraidančiosios voverės Indonezijoje mažėja, o Kinijos Indochinos skraidančiosios voverės populiacija yra stabili.

Kartais mokslininkams kyla sunkumų renkant duomenis, reikalingus tam tikros skraidančios voverės rūšies populiacijai nustatyti, nes kai kurie skraidančių voveraičių tipai gyvena miškuose ir miškingose ​​vietovėse, į kurias žmonėms sunku patekti. Be to, grupė skraidančių voveraičių gali likti paslėpta, todėl mokslininkams bus sunku tiksliai apskaičiuoti. Vienas pavyzdžių - raudonskruostė skraidanti voverė. Nėra pakankamai duomenų jo populiacijai nustatyti.

Žiūrėti visus 26 gyvūnai, prasidedantys F

Įdomios Straipsniai