Auksinė kaukėta pelėda

Mokslinė aukso kaukių pelėdų klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Strigiformes
Šeima
Tytonidae
Gentis
Šie
Mokslinis vardas
Tyto aurantia

Auksinės kaukės pelėdų apsaugos būklė:

Pažeidžiamas

Auksinė kaukė pelėda Vieta:

Okeanija

Auksinis kaukėtas pelėda įdomus faktas:

Skrisdamas aukštai virš šios pelėdos gali išgirsti pelę, judančią aukštoje lauko žolėje!

Auksinės kaukės pelėdos faktai

Grobis
Graužikai, vabzdžiai, paukščiai, triušiai
Jaunojo vardas
Pelėdos, inkilai
Linksmas faktas
Skrisdamas aukštai virš šios pelėdos gali išgirsti pelę, judančią aukštoje lauko žolėje!
Numatomas gyventojų skaičius
2 500–9 999 asmenys
Didžiausia grėsmė
Gyvenamosios vietos netekimas
Ryškiausias bruožas
Širdies formos, ryškiai baltas veidas
Kiti vardai)
Bismarcko kaukėta pelėda, Naujosios Britanijos pelėdinė pelėda, Naujosios Britanijos kaukėta pelėda
Nėštumo laikotarpis
32 dienos
Kraiko dydis
2-3 kiaušiniai
Buveinė
Žemumų ir spygliuočių miškai
Plėšrūnai
Ereliai, kitos pelėdos, vanagai
Dieta
Mėsėdis
Gyvenimo būdas
  • Naktinis
  • Vienišas
Dažnas vardas
Auksinė kaukė
Rūšių skaičius
16
Vieta
Atogrąžų miškas Naujojoje Britanijoje, Papua Naujojoje Gvinėjoje
Grupė
Paukštis

Auksinės kaukės pelėdos fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Balta
  • Šviesiai ruda
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
20 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
4 metai
Svoris
0,9 - 1,7 svaro
Aukštis
10,6–12,9 colio
Lytinės brandos amžius
1 metų amžiaus

„Auksinės kaukėtos pelėdos turi ilgas kojas ir stiprius talonus, leidžiančias joms atremti graužikus nuo žemės“

Auksinė kaukė pelėda yra žinoma dėl savo balkšvos / geltonos širdies formos veido ir didelių tamsių akių. Ši pelėda yra mėsėdis, valgantis mažus graužikus, paukščius, vabzdžius, triušius, o kartais ir kitas pelėdas. Plunksnos ant sparnų yra skirtos tyliai judėti oru. Šie paukščiai gyvena tropiniame Naujosios Britanijos, Papua Naujosios Gvinėjos salos klimate.



5 neįtikėtini auksinės kaukės pelėdos faktai!

• Ši pelėda gamtoje gyvena vidutiniškai 4 metus
• Vienoje sankaboje yra nuo 2 iki 3 kiaušinių
• Ši pelėda nešoka, ji rėkia
• Tai pavienis paukštis
• Jis pradeda medžioti grobį sutemus



Mokslinis auksinės kaukės pelėdos vardas

Šis pelėdos mokslinis vardas yra Tyto aurantia. Žodis „Tyto“ yra graikų kalba, reiškiantis pelėdą, o žodis „aurantia“ - lotyniškai, reiškiantis oranžinę arba rusvą spalvą. Tai reiškia auksinės kaukės pelėdos apelsinų plunksnas.

Šis paukštis dar vadinamas Bismarcko kaukėta pelėda, Naujosios Britanijos pelėda ar Naujosios Britanijos kaukėta pelėda. Jis priklauso Tytonidae šeimai ir priklauso Aves klasei. Tytonidae šeimoje yra daugiau nei 16 pelėdų rūšių. Kitos pelėdos iš Tytonidae šeimos yra Australijos kaukėta pelėda, Tasmanijos kaukėta pelėda ir Sulavesi kaukėta pelėda.



Auksinės kaukės pelėdos išvaizda

Šios pelėdos nugaroje ir viršugalvyje yra oranžinės / rudos spalvos plunksnos. Jo veidas yra širdies formos su geltonomis ir baltomis plunksnomis. Šios pelėdos sąskaita yra plokščia, ji turi ilgas kojas ir galingus talonus. Jos krūtine bėga baltos plunksnos. Dvi tamsios akys ant širdies formos veido nuolat ieško aplinkos.

Ši pelėda neturi ausies gumulėlių ant galvos, kaip ir kitos pelėdos, tokios kaip Didžioji raguotoji pelėda . Auksinė kaukė pelėda turi galvos šonuose paslėptas ausis. Viena ausis ant galvos yra aukščiau nei kita. Kairioji ausis gali girdėti garsus, atsirandančius žemėje po juo, o dešinioji ausis girdi garsus ore. Tai leidžia lengvai stebėti aplink vykstančius garsus!

Suaugusi auksinė kaukė pelėda gali būti nuo 10,6 iki 12,9 colio aukščio. 10 colių aukščio auksinė kaukė pelėda yra tokio paties aukščio kaip 2/3 boulingo kaiščio. Visiškai užaugusi pelėda sveria nuo 0,9 iki 1,7 svaro. Pavyzdžiui, pelėda, sverianti 1 svarą, yra lygi dviejų žiurkėnų iš naminių gyvūnėlių parduotuvės svoriui. Paprastai moteriškos auksinės kaukėtos pelėdos yra didesnės už patinus. Kaukėta pelėda yra didžiausia iš Tyto genties pelėdų.



Auksinės kaukės pelėdos plunksnų spalva susilieja su jo miško buveinėje esančiomis šakomis. Tai yra viena iš pagrindinių gynybos priemonių nuo plėšrūnų. Be to, plunksnų ant sparnų dizainas leidžia skristi tyliai. Jo sparnai turi dantytus kraštus arba kraštus, kurie atrodo kaip šukos dantys. Šis dizainas suskaido per sparnus tekantį orą ir sukuria tylų skrydį. Kaip premija, ši mažoji pelėda gali skristi greičiu iki 20 mylių per valandą!

Auksinės kaukės pelėdos elgesys

Paprastai Naujosios Britanijos paprastoji pelėda yra vienišas gyvūnas, tačiau ji kartais poruojasi su kita pelėda. Veisimosi metu pelėdos gali burtis į septynių ar daugiau grupes. Ši grupė vadinama parlamentu. Jie yra drovūs padarai, mėgstantys likti pasislėpę savo buveinėje.

Tai mitas, kad pelėdos gali visiškai pasukti galvą. Visą kelią būtų 360 laipsnių. Pelėdų, įskaitant auksinę kaukę pelėdą, kakle yra papildomų slankstelių, leidžiančių pasukti galvą 270 laipsnių kampu. Pelėdos akys yra užfiksuotos vietoje, todėl galimybė pasukti galvą 270 laipsnių kampu padeda įsisavinti aplinką.

Aukso kaukių pelėdų buveinė

Ši pelėda gyvena Naujosios Britanijos saloje, Papua Naujojoje Gvinėjoje. Tai sala netoli Australijos žemyno. Šios pelėdos gyvena atogrąžų klimatu žemumų ir spygliuočių miškuose. Ši pelėda gyvena netoli pusiaujo ir nemigruoja.

Auksinių kaukių pelėdų dieta

Ką valgo auksinės kaukėtos pelėdos? Šis paukštis yra mėsėdis. Jo dieta dažniausiai susideda iš graužikai . Bet ir valgo paukščiai , vabzdžiai , triušiai , varliagyviai , bandikos ir mažesnės pelėdos. Ši pelėda gali suėsti net keturis mažus graužikus per naktį.

Kaip ir dauguma pelėdų, auksinė kaukė pelėda turi puikią klausą. Jis girdi mažo graužiko ošimą lauke ar miško paklotėje. Jo sparnai tyli, kai skrenda leisdamas paslėpti savo grobį, kad jį užfiksuotų.

Auksinės kaukės pelėdų plėšrūnai ir grasinimai

Ereliai , vanagai ir kitos pelėdos yra visi šių pelėdų plėšrūnai. Daugelis šių plėšrūnų yra didesni ir stipresni už šią pelėdą, todėl yra pažeidžiami atakų.

Buveinės praradimas dėl miškų kirtimo yra dar viena grėsmė šiai pelėdai. Šios pelėdos lizdus kuria tuščiaviduriuose medžiuose.

Šios pelėdos apsaugos būklė yra: Pažeidžiamas . Manoma, kad jo populiacija mažėja. Tai gaila, nes auksinė kaukėta pelėda vaidina svarbų vaidmenį ekosistemoje. Tai padeda kontroliuoti graužikų populiaciją ir tarnauja kaip maistas didesniems paukščiams.

Auksinių kaukių pelėdų reprodukcija ir gyvenimo būdas

Šios pelėdos veisimosi sezonas trunka visus metus. Šios pelėdos metai iš metų būna pas tą patį draugą. Kitaip tariant, jie yra monogamiški. Pora daro lizdą ant minkšto mulčio tuščiavidurio medžio viduje. Padaryti lizdą tuščiaviduriame medyje padeda apsaugoti jauniklius. Patelė padeda nuo 2 iki 3 kiaušinių ir sėdi ant jų, o patinas išeina medžioti maisto, kad maitintų patelę. Nėštumo laikotarpis yra 32 dienos.

Pelėdėlės kūdikiams vadinamos pelėdomis ar inkilais. Pelėdos sveria šiek tiek mažiau nei viena uncija. Jie gimsta akli ir be plunksnų, tačiau greitai pradeda augti smulkus, grynas baltas pūkų sluoksnis. Jų akys atsiveria maždaug 10 dienų. Augant jų plunksnos pradeda įgauti suaugusių auksinių kaukėtų pelėdų oranžinę / rusvą, baltą ir geltoną spalvas. Jų motina atneša jiems mažus graužikus ir kitą grobį, kurį ji suskaido į gabalus, kad jos galėtų nuryti savo pelėdas. Po to, kai šios pelėdos turi visas plunksnas, motina ir tėvas pelėdas jas maitina dar maždaug mėnesį. Tada jie išstumiami iš lizdo gyventi savarankiškai. Jie iš viso yra su tėvais apie 80 dienų.

Šių pelėdų vidutinė gyvenimo trukmė yra 4 metai. Jie yra pažeidžiami Psittacosis - dažnos kvėpavimo takų ligos.

Auksinių kaukių pelėdų populiacija

Apskaičiuota, kad Papua Naujojoje Gvinėjoje yra nuo 2500 iki 9999 atskirų auksinių kaukių. Šios pelėdos slepiasi, todėl sunku nustatyti tikslų gyventojų skaičių. Jų apsaugos būklė yra pažeidžiama, ir manoma, kad šios pelėdos populiacija mažėja.

Peržiūrėti visus 46 gyvūnai, prasidedantys G

Šaltiniai
  1. Gyvūnų įvairovės internetas, kurį galite rasti čia: https://animaldiversity.org/accounts/Tyto_aurantia/classification/
  2. Svirnai-pelėdos ir sąjungininkai, galima rasti čia: http://creagrus.home.montereybay.com/barn-owls.html
  3. Paukščių grožis, galima rasti čia: https://www.beautyofbirds.com/tyto.html

Įdomios Straipsniai