Grouse

Grouse mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Galliformes
Šeima
Phasianidae
Gentis
Tetraoninae
Mokslinis vardas
Tetraoninae

Grouse apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Grouse vieta:

Europa

„Grouse“ faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai, riešutai, sėklos, uogos
Skiriamasis bruožas
Ilgos uodegos plunksnos ir plunksnuotos kojos bei pirštai
Sparnų ilgis
45–101 cm (22–40 colių)
Buveinė
Miškas, krūmas ir žolinės lygumos
Plėšrūnai
Lapė, lūšis, plėšrieji paukščiai
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Pulkas
Mėgstamiausias maistas
Vabzdžiai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
8
Šūkis
Plunksnuotos kojos ir pirštai!

Grouse fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Geltona
  • Grynasis
  • Mėlyna
  • Juoda
  • Balta
  • Žalias
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
6 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
1 - 10 metų
Svoris
0,3–6,5 kg (0,6–14 kg)
Ilgis
31 cm - 95 cm (12 - 37 colių)

Paukščių rūšis su plunksnomis ant šnervių, kojų ir kojų!



Kruopos yra vidutinio dydžio, stambūs paukščiai, gyvenantys Šiaurės pusrutulyje. Jų plunksnos labai panašios į jų buveinę. Šis plunksnas suteikia jiems maskuotę ir padeda išgyventi. Kruopos yra glaudžiai susijusios su viščiukais, kalakutais ir fazanais. Apie aštuoni milijonai šių kalnuotų medžiojamųjų paukščių kasmet medžiojami dėl maisto ar sporto jų žolėtoje ir miškingoje buveinėje.



Populiariausi faktai „Grouse“

  • Dribsniai turi plunksnas šnervėse, kojose ir kojose
  • Vištos patelė sveria maždaug perpus mažiau nei gaidys
  • Kasmet legalių medžioklių metu nužudoma apie aštuoni milijonai tetervinų

Grouse mokslinis pavadinimas

Kruopos yra Galliformes būrio ir Phasianidae šeimos dalis. Paukščio mokslinis vardas yra Tetraoninae. Šis pavadinimas kilęs iš lotyniško žodžio tetrao-, reiškiančio „savotišką paukščio paukščio rūšį“ ir –idae, iš senovės graikų termino „išvaizda“.

JAV ir Kanadoje yra apie 10 tetervinų rūšių. Tarp jų yra mėlynasis tetervinas, eglės tetervinas, pūkuotas tetervinas, aštriauodegis tetervinas ir šalavijas. Taip pat priskiriami didesni ir mažesni prerijų viščiukai, gluosniai pūkiniai, uoliniai ir baltųjų uodegų viščiukai.

Grouse išvaizda ir elgesys

Kruopos yra putlūs paukščiai, kurie daugiausia klesti ant žemės, kur jie peri aukštose žolėse ir kitoje žemės dangoje. Susiraukę jie gali sklandyti oru trumpus atstumus ir pabėgti nuo plėšrūnų. Jų rudos, pilkos ir raudonos plunksnos apsaugo paukščius nuo oro sąlygų ir užmaskuoja juos savo aplinkoje. Plunksnos auga per jų šnerves, kojas ir pirštus, kad padėtų jiems išlikti šiltai ir keliauti per sniegą. Paukščiai taip pat turi storus kaklus, ilgas kojas ir trumpus, užsikabinusius snapus.

Dauguma tetervinų užauga tik iki 30 centimetrų aukščio. Tačiau Europos ir Azijos medienos tetervinai gali užaugti net 100 centimetrų. Didžiausias Šiaurės Amerikos tetervinas yra šalavijas, dažnai užaugantis iki 62–70 centimetrų. Tai yra mažesnė nei žąsys ir maždaug tokio pat dydžio kaip vištiena. Vyrai paprastai būna dvigubai didesni nei moterys.

Miško tetervinai dažniausiai gyvena vieni ir su savo jaunikliais. Vištų kiaušinių lizdas arba jauniklių grupė vadinama sankaba. Prerijų tetervinai yra labiau socialūs ir neprieštarauja susitikti tarpusavyje jų buveinėje. Rudenį ir žiemą arktiniai ir tundroje gyvenantys tetervinai sudaro iki 100 paukščių pulkus. Dauguma patinų poruojasi su keliomis patelėmis, išskyrus gluosnį, kuris vienu metu paima tik vieną porą.



Grouse buveinė

Vienas ar keli tetervų tipai gyvena daugumoje Šiaurės Amerikos buveinių tipų. Jungtinėse Valstijose jie gyvena visur - nuo subarktinių Aliaskos regionų iki Teksaso prerijų. Kruopos gyvena tundroje, viržynuose, pievose, vidutinio klimato miškuose ir borealiniuose miškuose. Kai kurios tetervinų rūšys taip pat gyvena Europoje ir Azijoje. Ši paukščių šeima taip pat vadinama aukštikalniais paukščiais, nes jie negyvena vandeningose ​​pelkinių paukščių, tokių kaip antys ir žąsys, buveinėse.

Priklausomai nuo to, kur jie gyvena, tetervinai dažniausiai lizduoja aukštose žolėse arba miškų paklotėse. Snieguotuose regionuose gyvenantys griozai neria ir įsirausia po sniegu gyventi. Jų kūno šiluma padeda sukurti gražiai supakuotą, į iglu panašų prieglobstį, kuris išlieka šiltesnis nei išorinis oras.

Tetervinų patinai paprastai išlaiko 10–50 arų teritoriją. Jie nenori, kad šalia būtų kiti vyrai. Tetervių patelė klaidžioja apie 100 ha. Patelės neprieštarauja kitam teterviniui toje pačioje žemėje.

Kruopos dažniausiai nėra migruojančios. Tai reiškia, kad jie gyvena vienoje buveinėje ištisus metus. Bet ptarmigan arba sniego tetervinai žiemą iš šilto sezono arktinės buveinės migruoja į šiaurės vakarų valstijas arba žemesnį aukštį.

Kruopos yra plačiai medžiojamos dėl jų mėsos. Šiaurės Amerikoje ir Europoje įprasta medžioklės grupėms auginti tetervinus, suteikiant paukščiams žemės klestėti. Šios pusiau saugomos buveinės suteikia erdvę medžiotojams medžioklės metu atskiriems subrendusiems paukščiams susekti ir „išplauti“.

Kruopų dieta

Kruopos yra visavalgiai. Jie valgo daugiausia augmeniją, tačiau kartais minta vabzdžiais, vorais, kirminais, driežais, gyvatėmis, kiaušiniais, sraigėmis ar smulkiais graužikais. Jų mėgstamiausias maistas yra žolės, vaisiai, uogos, riešutai, ūgliai, gėlės ir sėklos, užaugintos iš miško paklotės ar kitų buveinių. Jie taip pat mėgsta žiemines vynuoges, žiemkenčius, obuolius ir dobilus.

Kai kurios tetervinų rūšys mielai valgo visžalius medžių spyglius. Daugelis miškų suteikia begalę šių adatų, kurių kiti gyviai nepaiso. Šalavijas tetervinas žiemą valgo tik šalavijas ir po juo prisiglaudęs. Šiltais mėnesiais šalavijas taip pat yra pagrindinė jų mitybos dalis.

Kruopos kartais tikslingai valgo smėlį ar kitas kruopas. Tai padeda jiems suvirškinti kai kuriuos grubius augalus, kuriuos jie valgo.

Grobuoniški plėšrūnai ir grėsmės

Kruopos klesti atšiauriomis žiemomis ten, kur ne daugelis kitų paukščių. Jie taip pat turi putlius, mėsingus kūnus, kurie puikiai pavalgo žmones ir gyvūnus. Tai daro paukščius patraukliais daugeliui keturkojų plėšrūnų. Tarp jų yra lapės, vilkai, laukinės katės ir lūšys. Stambūs plėšrieji paukščiai taip pat valgo tetervinus, o gyvatės - kiaušinius.

Vien Amerikoje žmonės kasmet sumedžioja apie aštuonis milijonus tetervinų. Laimei, daugelis šių medžioklių vyksta kraštuose, kur ūkininkai peri tetervinus, kad papildytų gyventojų skaičių. Gamtoje tetervinai turi dideles sankabas, o tai reiškia daug kiaušinių ir jauniklių kiekvienai motinai. Tai padeda medžiotojams neleisti paukščiams išnykti.

Visuotinis atšilimas ir buveinių praradimas yra didžiausia grėsmė teterviniui. Visuotinis atšilimas sukelia temperatūros pokyčius, kurie veikia šiuos paukščius. Ankstyvas pavasario oras, didelis karštis ir stiprus lietus gali užmušti perėjusius paukščius ir visas populiacijas. Ankstyvas pavasaris sukelia problemų dėl augalų ciklo, todėl jų maisto atsargos baigiasi anksti.

Buveinių praradimas įvyksta, kai žmonės stato miestus, kur kadaise buvo miškai, prerijos ar žolynai. Tai išstumia paukščius iš natūralių žemių ir į mažiau tinkamas vietas, kur jie negali klestėti. Ūkininkavimas ir miškų gaisrai taip pat atima jų buveinę.

Mokslininkai ieško būdų, kaip padėti tetervinams išlaikyti jų buveinę. Vienas didžiausių būdų jiems padėti yra tai, kaip mes saugome miškus ir atauginame medžius.



Grouse reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Visų rūšių tetervinas, išskyrus vieną porą su keliomis patelėmis vienu metu. Vieną gluosnį tetervinai turi po vieną porą per sezoną. Siekdami varžytis dėl savo porų, tetervinų patinai kiekvieną pavasarį aušros ir sutemos metu demonstruoja piršlybas. Jie šoka ir klampoja, pūkuoja plunksnas ir muša sparnus ant nukritusių rąstų. Šalavijų tetervinų ir prerijų viščiukų patinėliai pripučia ryškiaspalvį kaklo oro maišelį ir taip pat demonstruoja moterys. Kartais patinai kovoja dėl patelių.

Patelės lizdus stato žemėje. Jie randa natūralų kritimą žemės paviršiuje, kurį dengia žemės danga, pavyzdžiui, žolės ar šalpusnis. Šį lizdą jie iškloja augalinėmis medžiagomis, tokiomis kaip lapai ir šakelės.

Maždaug savaitę po poravimosi tetervinų patelė pradeda dėti kiaušinius, kurie atrodo kaip mažesni vištienos kiaušiniai. Ji deda tik po vieną kiekvienai dienai ar dviem. Pamestus ar sulaužytus kiaušinius ji gali pakeisti naujais. Baigusi ji turi nuo penkių iki 12 kiaušinių sankabą. Jei viskas gerai, kiekvienas iš jų išsirita po 21–28 dienų.

Jaunikliai palieka lizdą iškart po perėjimo. Gervė motina saugo savo perą. Motina saugo jauniklius nuo plėšrūnų ir kitų grėsmių. Ji juos nuveža į geras maisto pašarų vietas, kur jaunikliai turi rasti savo augalų ar vabzdžių patiekalus. Gluosnio patelė padeda savo porininkams apsaugoti savo kūdikius. Tačiau kitoms rūšims patinai jaunais nesirūpina.

Kai jaunikliams sukanka dvi savaitės, jie turi sparnus ir gali skraidyti mažais sprogimais. Bet jie lieka lizde ir aplink savo motiną, kol rudenį pasieks suaugusio žmogaus dydį ir svorį. Tai yra maždaug 12 savaičių amžiaus.

Grouse pirmą kartą gali poruotis, kai jiems yra keli metai. Dauguma Šiaurės Amerikos tetervinų gyvena septynerius ar aštuonerius metus laukinėje gamtoje. Kai kurie gyvena net 11 metų. Tačiau šaltas oras ir ligos kasmet gali užmušti net tris iš keturių jauniklių.

Griuselių populiacija

Kiekviename sezone ir metų metais tetervinų skaičius pasaulyje labai skiriasi. Dėl atšiaurių žiemų, nepalankių metų laikų ar ligų populiacija gali sumažėti tūkstančiais. Po kiekvieno medžioklės sezono paukščių yra milijonais mažiau nei tik prieš kelis mėnesius. Bet tetervinai gerai atšoka. Jie turi daug kiaušinių savo sankaboje ir gali perėti antrą kartą per poravimosi sezoną, jei pametamas pirmasis kiaušinių rinkinys.

Šiaurės Amerikoje mylioje žemės yra apie 15 tetervinų. Šalavijas tetervinas labiausiai pažeidžiamas buveinių praradimo Amerikoje. Šiandien JAV yra tik aštuoni milijonai šalavijų. Nors šalavijas tetervinas nėra išvardytas kaip nykstantis, jis yra „ grasino ”Rūšis. 2019 m. D.Trumpo administracijos įsakymas atvėrė šalavijų tetervinų buveinę JAV vakaruose naftos gręžimui. Šis veiksmas kelia grėsmę milijonų šalavijų grožių buveinėms, ir daugelis mokslininkų tikisi, kad gręžimas paskatins šalavijo teterviną išnykęs .

Peržiūrėti visus 46 gyvūnai, prasidedantys G

Įdomios Straipsniai