Indijos dramblys

Indijos dramblių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Proboscidea
Šeima
Elephantidae
Gentis
Elefas
Mokslinis vardas
Elephas maximus indicus

Indijos dramblių apsaugos statusas:

Nyksta

Indijos dramblys Vieta:

Azija

Indijos dramblio faktai

Pagrindinis grobis
Žolė, vaisiai, šaknys
Skiriamasis bruožas
Ilga bagažinė ir didelės kojos
Buveinė
Atogrąžų miškai ir atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Žmogus, Tigras
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Banda
Mėgstamiausias maistas
Žolė
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Randama visoje Pietryčių Azijoje!

Indijos dramblio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
Odos tipas
Oda
Didžiausias greitis
27 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
55 - 70 metų
Svoris
3 000–5 000 kg (6500–11 000 svarų)
Aukštis
2–3 m (7–10 pėdų)

Indijos dramblys yra Azijos dramblio porūšis, apimantis Indijos dramblį, Sumatros dramblį, Šri-Lankos dramblį ir Borneo dramblį. Indijos dramblys yra plačiausiai paplitęs iš keturių Azijos dramblių porūšių.



Indijos dramblys aptinkamas visoje Pietryčių Azijoje, įskaitant Bangladešą, Butaną, Kambodžą, Kiniją, Laosą, Malaizijos pusiasalį, Birmą, Nepalą, Pakistaną, Tailandą ir Vietnamą. Manoma, kad laukinių Indijos dramblių populiacija yra maždaug 20 000 asmenų.



Indijos drambliai šimtus metų buvo prijaukinti dėl miškų ir dažnai mūšio. Pietryčių Azijoje yra daugybė vietų, kuriose turistai gali važiuoti Indijos drambliais, ir su jais dažnai elgiamasi gana blogai. Visi Azijos drambliai yra gerai žinomi dėl savo didžiulės jėgos ir draugiškumo žmonėms.

Indijos dramblys turi mažesnes ausis nei Afrikos dramblys, o Indijos dramblys taip pat yra labiau išlenktas stuburas nei Afrikos dramblys. Skirtingai nei Afrikos drambliai, Indijos dramblių patelės labai retai turi ilčių, o jei Indijos dramblio patelė tikrai turi ilčių, jos paprastai yra vos matomos ir gali būti matomos tik tada, kai Indijos dramblio patelė atveria burną.



Indijos dramblys laikosi griežtų migracijos kelių, kuriuos lemia musonų sezonas. Vyriausias Indijos dramblių bandos dramblys yra atsakingas už savo Indijos dramblių bandos migracijos kelio atsiminimą. Ši Indijos dramblių migracija paprastai vyksta tarp drėgnojo ir sausojo sezonų, o problemos iškilo tada, kai ūkiai buvo pastatyti palei Indijos dramblių bandų migracijos kelius, nes Indijos drambliai labai sunaikino naujai įkurtą dirbamą žemę.

Indijos drambliai yra žolėdžiai gyvūnai, o tai reiškia, kad jie valgo augalus ir augalines medžiagas tik tam, kad gautų visas maistines medžiagas, kurių jiems reikia išgyventi. Indijos drambliai valgo įvairiausią augaliją, įskaitant žoles, lapus, ūglius, žievę, vaisius, riešutus ir sėklas. Indijos drambliai dažnai naudoja savo ilgą bagažinę, kad padėtų jiems rinkti maistą.

Dėl didelio dydžio Indijos drambliai savo natūralioje aplinkoje turi labai mažai plėšrūnų. Be žmonių medžiotojų, tigrai yra pagrindinis Indijos dramblio plėšrūnas, nors jie linkę medžioti mažesnius Indijos dramblių veršelius, o ne daug didesnius ir stipresnius suaugusius.



Indijos dramblių patelės paprastai sugeba veistis sulaukusios 10 metų ir po 22 mėnesių nėštumo atsiveda vieną indišką dramblių veršį. Pirmą kartą gimus veršeliui iš Indijos, jis sveria apie 100 kg, o motina juo rūpinasi ir kitos bandoje gyvenančios Indijos dramblių patelės (vadinamos tetomis). Indijos dramblys kūdikis lieka su motina, kol jam sukanka maždaug 5 metai, ir įgyja nepriklausomybę, o vyrai dažnai palieka bandą, o veršelių patelės lieka.

Šiandien Indijos dramblys laikomas gyvūnu, kuriam gresia tiesioginis išnykimas dėl to, kad Indijos dramblių populiacija kritiniu greičiu mažėjo. Manoma, kad Indijos drambliai kenčia pirmiausia dėl buveinių praradimo - miškų kirtimo ir žmogaus brakonierių medžiojamų dramblio kaulo ilčių.

Peržiūrėti visus 14 gyvūnai, prasidedantys nuo aš

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai