Jerboa

Jerboa mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Dipodidae

Jerboa apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Jerboa Vieta:

Afrika
Azija

Jerboa faktai

Buveinė
Dykumos ir stepės
Plėšrūnai
Pelėdos, lapės, katės ir gyvatės
Dieta
Augalai, šaknys ir maži vabzdžiai
Gyvenimo būdas
  • Sutemos
  • sausumos
Vieta
Azija ir Šiaurės Afrika
Šūkis
Mažas graužikas su panašiu į kengūrą šuoliu!
Grupė
Žinduolis

Jerboa fizinės charakteristikos

Svoris
0,8–1,3 uncijos

Jerboa uodega paprastai yra ilgesnė, nei jos galva ir kūnas kartu.



Jerboa yra mažas, šokinėjantis graužikas, gyvenantis Šiaurės Afrikos ir Azijos dykumose. Jie yra nepaprastai mieli ir turi labai ilgas ausis, uodegas ir užpakalines pėdas, kurios suteikia jiems beveik karikatūrišką išvaizdą. Jie taip pat turi specialiai pritaikytas kojas, leidžiančias judėti šokinėjant kaip kengūra.



Įdomios Straipsniai