Kengūra

Kengūros mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Diprotodontija
Šeima
Macropodidae
Gentis
Makropas
Mokslinis vardas
Macropus Giganteus

Kengūros apsaugos būklė:

Netoli grasino

Kengūros vieta:

Okeanija

Kengūros faktai

Pagrindinis grobis
Žolė, sėklos, gėlės
Buveinė
Sausi miškai, dykuma ir pievos
Plėšrūnai
Žmogus, Dingo
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Socialus
Mėgstamiausias maistas
Žolė
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Patelių priekyje yra gilus maišelis!

Kengūros fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
35 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
4-10 metų
Svoris
18–95 kg (40–200 svarų)

Kengūra yra žvėris, kilęs iš Australijos ir Indonezijos Naujosios Gvinėjos salos. Nors kengūros dažnai matomos susibūrusios grupėmis, kengūros paprastai yra vieniši žinduoliai, tačiau kengūros taip pat žinomos kaip bendraujantys gyvūnai būdami su kitomis kengūromis.



Kengūrų priekyje yra gilus maišelis, kuriame galima nešioti savo jauniklius. Kengūros kūdikis vadinamas „joey“. Kengūros valgo augalus, riešutus, uogas ir vabzdžius, kuriuos kengūros rausia sausringoje dykumoje.



Kengūros labiausiai žinomos dėl savo sugebėjimo peršokti fenomenalų atstumą. Kengūra yra didžiausia iš marsupialų, gyvūnų grupė, apimanti koalas ir paprastąjį šepetėlį. Marsupialai išsiskiria maišeliu, kurį šie gyvūnai turi ant pilvo, kuriame jie nešioja savo jauniklius.

Šiandien egzistuoja trys pagrindinės kengūros rūšys, tai yra raudonoji kengūra, kuri yra didžiausia ir geriausiai žinoma iš visų kengūrų rūšių. Žinoma, kad rytinė pilkoji kengūra yra sunkiausia kengūros rūšis, nepaisant to, kad raudona kengūra yra aukštesnė. Vakarinę pilką kengūrą galima rasti daug ir jos spalva gali būti bet kokia - nuo pilkos iki rudos. Kengūra yra nacionalinis Australijos gyvūnas ir emblema.



Kengūros turi dideles, plokščias pėdas, kurias kengūros naudoja, kad palengvintų jų judėjimą, kurias kengūros daro šokinėdamos. Nepaisant to, kad kengūros juda ne įprastu būdu, kengūras dažnai galima pamatyti bėgiojančias dideliu greičiu, paprastai, kai kengūra bijo ar jas persekioja artėjantys plėšrūnai.

Nors kengūros nėra komerciškai auginamos, laukinius kengūras dažnai ieško žmonių medžiotojai dėl sporto, mėsos, kailio ir kai ūkininkai saugo savo ganyklą avims ir karvėms. Teigiama, kad šis tvarios medžioklės būdas turi daugiau naudos sveikatai ir aplinkai nei avių ir galvijų.

Vidutinis laukinės kengūros amžius paprastai yra mažesnis nei 10 metų, nors žinoma, kad kai kurie laukinės kengūros individai artėja prie 20 metų. Kengūros nelaisvėje paprastai gyvena maždaug 23 metų amžiaus.



Peržiūrėti visus 13 gyvūnai, prasidedantys K

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2011 m.) Gyvūnas, aiškiausias vaizdinis pasaulio laukinės gamtos vadovas
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richardas Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai