Lemmingas

Lemmingo mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Cricetidae
Gentis
Palankumas
Mokslinis vardas
Angliškas vertimas:

Lemmingo apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Lemming Vieta:

Europa
Šiaurės Amerika

Lemming faktai

Pagrindinis grobis
Sėklos, žolė, uogos
Buveinė
Arkties tundros ir miško plotai
Plėšrūnai
Pelėdos, lapės, vilkai
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
7
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Sėklos
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Neužmiega žiemą karčią Arkties žiemą!

Lemmingo fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Balta
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
3 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
1-3 metai
Svoris
30–122 g (1,1–4oz)

Lemingas yra mažytis graužikas, randamas poliariniame rate arba šalia jo



Vienas iš mažiausių graužikų, lemingas, yra žinomas Arkties ratu ar aplink jį, taip pat yra glaudžiai susijęs su ondatomis ir pelėnais. Jų taip pat galima rasti Tundros biomuose. Mažiausias iš jų yra tik mažas, tik 8 cm ilgio. Žinoma, kad didžiausia iš šių rūšių yra tris kartus mažesnė. Įdomu tai, kad populiari legenda sako, kad šie graužikai masiškai nusižudo.



Lemmingas turi apie šešis skirtingus porūšius, kurie taip pat turi porūšių rūšis, įskaitant tikruosius, apykaklių, medienos, pelkių, geltonųjų stepių ir pietinių pelkių.

Neįtikėtini „Lemming“ faktai!

  • Paprastai smulkūs šie graužikai gali pasiekti 3-6 colių ilgį.
  • Lemmings gali daugintis greičiau nei per mėnesį nuo to, kai patys gimsta
  • Yra apie 20 skirtingų rūšių lemingų
  • Lemmingsas visiškai neužmiega
  • Didžioji jų gyvenimo dalis praleidžiama atskirai. Jie susirenka tik tada, kai reikia poruotis.

Lemmingo mokslinis pavadinimas

Šis mažasis graužikas, paprastai vadinamas lemmingu, priklauso karalystei „ Animalia „Ir„ Žinduolių “klasė. Lemming priklauso 'Cricetidae' šeimai ir eina mokslinis vardas ‘Mėgstamiausias mėgstamiausias.



Žodis „lemming“ dažnai vartojamas apibūdinti asmenį, kuris prisijungia prie masinio judėjimo, negalvodamas apie nieko pasekmes.

Lemmingo išvaizda ir elgesys

Lemingas yra labai mažas padaras, paprastai tik trijų iki šešių colių ilgio ir sveria apie 23–34 gramus. Paprastai jie yra apvalios formos. Jų kūnai yra padengti storu kailiu, kurio spalva gali būti įvairių rūšių. Tačiau dažniausiai jis yra rudas arba pilkas.

Šie gyvūnai turi tvirtą kūną, o jų galūnės, uodega ir ausys paprastai yra labai mažos. Mažos ausys padeda jiems išsaugoti kūno šilumą. Jie taip pat turi labai aštrius dantis, taip pat išilgai nagų, kad padėtų jiems plyšti ir maitintis šaknimis. Šie graužikai yra įspūdingi plaukikai su neperšlampamu kailiu, tačiau jiems gali būti sunku plaukti, kai vandenį vienu metu pasiekia keli gyvūnai. Kai yra painiavos ir mažai vietos, kai kurie lemingai miršta nuskendę.



Lemmings paprastai yra vieniši gyvūnai. Tačiau jie taip pat praleidžia tam tikrą savo dienos dalį bendraudami su kitais kolonijose su panašiais į juos graužikais. Paprastai vienintelis laikas, kai jie susirenka tik migracijos tikslais arba kai turi poruotis.

Pajutę pavojų, šie gyvūnai tampa labai agresyvūs savo plėšrūnų atžvilgiu - kartais sukelia didelių gyvūnų bėdų. Taip pat sakoma, kad dalykas, susijęs su lemingais, kurie nusižudo, yra tik mitas ir neatsitinka.

Šie graužikai didžiąją vasaros dalį praleidžia po žeme ir įvairiuose tuneliuose. Tačiau apie rudenį žemė atvėsta ir tampa sunkiai įsigilinama - verčia juos pakilti į paviršių.
Gyvenimas po žeme ir tuneliuose padeda jiems išgyventi sunkiomis sąlygomis ir nebereikia žiemoti. Tai taip pat apsaugo juos nuo didelių laukinių gyvūnų, kurie dažniausiai grobia šiuos mažus graužikus.

Šiaurės Amerikos rudasis Lemmingas Sent Džordžo saloje, Aliaskoje, JAV

Lemming buveinė

Kaip minėta anksčiau, šie graužikai dažniausiai būna Arkties regione ir Tundroje. Jie dažniausiai sutinkami Aliaskoje, Kanados šiaurėje, Norvegijoje, Azijoje ir Europoje. Kartais jų galima rasti ir Taigoje, tai yra dar vienas šaltos atmosferos regionas.

Šie graužikai, ypač vasaros mėnesiais, gyvena po žeme tuneliuose. Rudenį jie dažniausiai iškyla į paviršių, nes orai pradeda šalti, nes šaltuoju būdu iškasant maistą pasidaro labai sunku.
Jų požeminio tunelio buveinė padeda jiems išlikti šilti, taip pat nebereikia žiemoti. Tai taip pat apsaugo juos nuo bet kokio galimo plėšrūno, kuris paprastai grobia juos virš žemės.

Lemmings paprastai sudaro jaučių vilnos, žolių ir plunksnų lizdus, ​​kurie yra ir pastogė, ir būdas palaikyti šilumą. Pavasario sezono metu šie graužikai juda toliau aukštyn ir pradeda gyventi kalnų viržynuose ir miškuose, kad šiltų orų metu grįžtų į Alpių zoną rudens sezono metu.

Lemmingo dieta

Yra žinoma, kad šie graužikai yra žolėdžiai. Jų mityba daugiausia yra žolė ir samanos. Be to, ypač šaltesniais mėnesiais, šie graužikai dažniausiai randa lapus, šaknis, svogūnėlius, uogas ir ūglius, kad galėtų išmaitinti ir išgyventi. Kadangi šiuose maisto produktuose nėra daug kalorijų, lemingai praleidžia šešias savo dienos valandas valgydami šiuos maisto produktus.

Didžiąją jų raciono dalį sudarys lapiniai augalai, bet labai nedaug vaisių. Lemmings negali perdirbti cukraus gliukozės, net jei ji gaunama iš natūralaus šaltinio. Laikomas nelaisvėje kaip naminis gyvūnas, savininkas niekada neturėtų pakeisti savo maisto paruoštais kitų graužikų, pavyzdžiui, žiurkėnų ir pelių, asortimentais.

Jų dantys, ypač smilkiniai, nuolat auga, o tai reiškia, kad jie gali sklandžiai sukandžioti ir daužyti tvirtesnius daiktus.

Lemming plėšrūnai ir grėsmės

Panašiai kaip ir visi kiti gyvūnai, lemmingai yra gyvybiškai svarbi natūralaus maisto grandinės dalis, o tai reiškia, kad kai kurie gyvūnai jais minta. Jų mažas dydis yra pagrindinis trūkumas, nes tai labiau tikėtina, kad jie bus mėsėdžių gyvūnų mėsos šaltinis.

Lemmings turi daugybę plėšrūnų, tokių kaip wolverines ir snieguotos pelėdos , tačiau beveik visi mėsėdžiai valgys lemingą kaip nedidelį valgį. Šie graužikai yra pagrindinis šių gyvūnų baltymų šaltinis ir yra labai svarbūs ekosistemai. Šaltinių teigimu, kai tik lemingų populiacija mažėja, paprastai mažėja ir arktinių lapių skaičius.

Tuo tarpu šių gyvūnų populiacijai paprastai nėra jokios grėsmės, nes jie randami labai dažnai ir IUCN paskelbė, kad rūšis yra „mažiausiai susirūpinusi“. Neturint didelės grėsmės žmonėms, nėra plačiai paskelbtų gamtosaugos priemonių. Tiesą sakant, kai kuriose Europos vietose žmonės netgi laiko juos kaip naminius gyvūnėlius.

Lemmingo reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Žinoma, kad Lemmings greitai subręsta, o jų terminas paprastai būna maždaug 5–6 jų amžiaus savaitės. Jie pradeda daugintis jau per mėnesį nuo gimimo ir yra žinomi kaip entuziastingi veisėjai. Dauguma lemingų laikosi tų pačių poravimosi ritualų. Tačiau žinoma, kad pietinė pelkė yra šiek tiek kitokia ir šiuo metu apie jos reprodukcijos procesą žinoma labai mažai.

Per savo gyvenimą kiekvienas lemmingas gali pagaminti 8 vadas po 6. Nėštumo laikotarpis yra apie 20 dienų. Tuo tarpu šie gyvūnai paprastai gyvena tik apie dvejus metus.

Motina paprastai gimdo kūdikius burrose, kurie padeda jiems išgyventi šaltomis Arkties sąlygomis. Ji taip pat maitina juos tol, kol jie bus pakankamai subrendę, kad galėtų pradėti žvalgytis ir patys ieškoti maisto.

Lemming populiacija

Lemingo populiacija įvairiose vietovėse ir kartais skiriasi. Kai kuriose vietose jie gali būti beveik išnykę, o kai kuriose kitose vietose gyventojų klesti. Kai kurie metai yra puikūs lemmingų populiacijoms, o kai kurie - ne. Kai kuriose vietovėse vienam milijonui kvadratinių pėdų gali būti net 3000 lemingų.

Tačiau vargu ar yra išnykimo grėsmė visai lemingų populiacijai. IUCN rūšį priskyrė kategorijai „mažiausiai susijusi“.

Lemmingas zoologijos sode

Lemmings yra pavieniai padarai, tačiau paprastai jie nelaikomi zoologijos soduose. Jei per daug šių graužikų laikoma kartu ilgesnį laiką, jie gali nusiteikti priešiškai ir dažniausiai susiduria tik migracijos tikslais.

Kaip minėta aukščiau, nors lemmingi gyvūnai nėra nelaisvėje zoologijos soduose, jie dažnai laikomi naminiais gyvūnais, nors JAV jie yra mažiau paplitę augintiniai. Kad jie būtų sveiki, naminių gyvūnėlių savininkai jiems taiko daugmaž tokią pačią dietą, kokią jie naudoja laukinėje gamtoje, ir siūlo maždaug puodelį lapinių žalumynų per dieną. Jų namams reikalingas terariumas, nes laidinius narvelius kitiems graužikams ištrūkti yra per lengva.

Peržiūrėti visus 20 gyvūnai, prasidedantys L

Įdomios Straipsniai