Leopardo vėžlys

Leopardo vėžlio mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
roplys
Įsakymas
vėžliai
Šeima
Testudinidae
Gentis
Geochelone
Mokslinis vardas
Geochelone Pardalis

Leopardo vėžlių apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Leopardo vėžlys Vieta:

Afrika

Leopardo vėžlio faktai

Pagrindinis grobis
Žolės, piktžolės, gėlės
Skiriamasis bruožas
Didelio kūno dydžio ir apsauginis, raštuotas apvalkalas
Buveinė
Žolė ir savana
Plėšrūnai
Katės, šunys, žmonės
Dieta
Žolėdis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Žolės
Tipas
Roplys
Vidutinis sankabos dydis
12
Šūkis
Labiausiai paplitęs vėžlys Afrikoje!

Leopardo vėžlio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • Taigi
Odos tipas
Svarstyklės
Didžiausias greitis
0,3 mylių per valandą
Gyvenimo trukmė
50 - 100 metų
Svoris
18 kg - 54 kg (40 svarų - 120 svarų)
Ilgis
40 cm - 70 cm (16 colių - 28 colių)

Leopardinis vėžlys yra didelė vėžlių rūšis, aptinkama visose Afrikos savanose. Leopardinis vėžlys yra ketvirta pagal dydį vėžlių rūšis pasaulyje, taip pat yra plačiausiai paplitusi vėžlių rūšis Pietų Afrikoje.



Leopardinis vėžlys yra plačiai paplitęs Afrikoje į pietus nuo Sacharos nuo Sudano iki Kyšulio. Leopardinis vėžlys, kaip ganoma vėžlių rūšis, dažniausiai sutinkamas pusiau sausringose ​​vietovėse, įskaitant krūmus ir pievas.



Leopardinis vėžlys yra viena didžiausių pasaulyje vėžlių rūšių, nes jie gali užaugti iki 70 cm ilgio ir sverti maždaug tiek, kiek mažas žmogus. Kaip ir kitoms vėžlių rūšims, leopardinis vėžlys turi didelį apvalkalą, kuris apsaugo minkštesnį kūną. Leopardo vėžlio galūnės sugeba grįžti atgal į leopardo vėžlio apvalkalą, kad nė viena kūno dalis neliktų pažeidžiama.

Leopardinis vėžlys yra paprastai vienišas gyvūnas, kuris didžiąją laiko dalį praleidžia ganydamasis augaluose, o tai gali efektyviai padaryti naudodamas aštrią į snapą panašią burną. Kaip ir kitoms vėžlių rūšims, leopardinis vėžlys yra ilgai gyvenanti gyvūnų rūšis, dažnai sulaukianti 100 metų ar net daugiau.



Leopardinis vėžlys yra žolėdis gyvūnas, o tai reiškia, kad jis valgo tik augalus ir augalinę medžiagą, kad išlaikytų save. Leopardinis vėžlys pirmiausia ganosi ant žolių, lapų, uogų ir gėlių kartu su vaisiais, tokiais kaip dygliuota kriaušė.

Dėl gana didelio dydžio leopardo vėžlys turi mažai natūralių plėšrūnų Afrikos buveinėse, nes daugelis paprasčiausiai negali prasiskverbti į leopardo vėžlio aukštakupolį apvalkalą. Žmonės yra pagrindiniai leopardo vėžlio plėšrūnai, taip pat kartais laukinės katės ir šunys.

Leopardiniai vėžliai nesugeba daugintis, kol jiems sukanka mažiausiai 10 metų (žinomas kaip pasiekiantis lytinę brandą). Kaip ir kitų rūšių vėžlių ir net roplių rūšys, moteriškos leopardinės vėžlio patelės iki 18 kiaušinių sankabą padeda į žemėje esančią duobę, kuri greitai uždengiama, kad apsaugotų savo jauniklius nuo alkanų praeivių.



Nors atokesnėse vietovėse yra klestinčių leopardinių vėžlių populiacijų, kai jie yra arti žmonių, leopardinių vėžlių populiacijos paprastai kenčia, o tai pirmiausia lemia per didelis žmonių medžioklė.

Peržiūrėti visus 20 gyvūnai, prasidedantys L

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija

Įdomios Straipsniai