Mažasis pingvinas

Mažojo pingvino mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Sphenisciformes
Šeima
Spheniscidae
Gentis
Eudipta
Mokslinis vardas
Mažoji Eudyptula

Mažojo pingvino apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Mažasis pingvinas Vieta:

Vandenynas
Okeanija

Maži pingvinų faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, žuvys, krevetės
Skiriamasis bruožas
Mažas kūno dydis su mėlynomis / pilkomis plunksnomis
Buveinė
Uolėtosios Antarkties salos
Plėšrūnai
Leopardo ruonis, banginis žudikas, rykliai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Kolonija
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Paukštis
Šūkis
Mažiausia pingvinų rūšis!

Mažojo pingvino fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Mėlyna
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
10 - 20 metų
Svoris
1 kg - 3 kg (2,2 svarai - 6,6 svarai)
Aukštis
35 cm - 50 cm (14 - 20 colių)

„Mažiausia pingvinų rūšis“

Mažos bulvytės Spheniscidae šeima, mažieji pingvinai yra gimtoji Australija ir Naujoji Zelandija . Išskirtiniai pingvinų sferoje jie sportuoja ryškiai mėlynos spalvos plunksnomis ir kartais eina „pasakų pingvinais“. Mažieji pingvinai 80 procentų laiko maitinasi ir šėlsta vandenynų vandenyse ir per reprodukcijos sezoną gali padėti daugiau nei vieną kiaušinių sankabą.



Nors šie gyvūnai nėra Nyksta pateikė IUCN raudonasis sąrašas standartų, jų skaičius krinta, o tyrėjai skambina pavojaus varpais. Dėkingai, išsaugojimas dedamos pastangos, o neskraidančių paukščių šalininkai sėkmingai lobizavo mažus pingvinų apsaugos įstatymus.



Devyni įspūdingi mažieji pingvinų faktai

  • Johanas Reinholdas Forsteris pirmą kartą aprašė šiuos gyvūnus 1871 m.
  • Mažieji pingvinai aplink Summerland paplūdimį Phillip saloje rengia naktinius paradus, o turistai ateina pažiūrėti.
  • Čikagos universitetas Tasmanija skiria daug išteklių mažai pingvinų faktų nustatymo projektams.
  • Medžiotojai pasakų pingvinus vertino dėl savo odos ir plunksnų 1800-aisiais ir 1900-ųjų pradžioje.
  • Senais laikais nuo avarijos nukentėję jūreiviai Antipoduose valgė šiuos gyvūnus, kad išgyventų.
  • Šių gyvūnų kiaušiniai kadaise buvo laikomi delikatesu, ypač tarp aborigenų australų.
  • „Linux“ pingvinų talismaną įkvėpė mažas pingvinas, kuris per Australijos atostogas paglostė operacinės sistemos kūrėją.
  • Mokslininkai mano, kad kai kurios pasakų pingvinų populiacijos kartais gali pasidalyti perinčiomis kolonijomis su jūros paukščiais, pvz., Prionais ir trumpųjų uodegų jūriniais vandenimis.
  • Žvejai kadaise naudojo pasakų pingvinus, norėdami sugauti pietinę uolą omarai .

Mažasis pingvinas mokslinis vardas ir kiti monikai

Mokslinis šių gyvūnų pavadinimas yraEudyptula minor.Eudyptula kilęs iš graikų kalbos ir reiškia „geras mažasis naras“. Nepilnametis reiškia mažą gyvūno ūgį.

Kai kurie žmonės Australijoje juos vadina „pasakų pingvinais“, o daugelis kivių naudoja „mažus mėlynus pingvinus“. Gimtoji maori žodis, reiškiantis mažąjį pingviną, yra „kororā“.



Mažasis pingvinas porūšis

Jūrų biologai prieštarauja mažai pingvinų taksonomijai. Kai kurie mokslininkai mano, kad baltaplaukiai pingvinai yra šių gyvūnų porūšis, kiti mano, kad tai visai kita rūšis, o trečioji grupė tvirtina, kad jie yra spalvoti morfai.

Panašūs klausimai tęsiasi ir apie rytus rockhoperio pingvinas.

Mažojo pingvino išvaizda ir elgesys

Mažasis pingvinas išvaizda

Kaip jau spėjote, palyginti su kitais Spheniscidae rūšių, šie gyvūnai yra maži. Tikslūs matavimai skiriasi pagal porūšius ir populiacijas, tačiau paprastai kalbant, jų vidutinis aukštis yra 13 colių, o jie sveria apie 3,3 svaro - tiek pat, kiek dviejų riekelių skrudintuvo.



Mažos pingvinų plunksnos yra ryškios cerulean mėlynos spalvos. Šiferio pilka plunksna uždengia ausis, o apačia yra balta. Snapai paprastai siekia nuo trijų iki keturių centimetrų ilgio, o juodo pado kojos yra sujuostos.

Kaip galima atskirti matomas moteris ir vyrus? Atkreipkite dėmesį į snapo dydį: moterys turi plonesnius.

Kaip ir visoms šeimos rūšims, šie gyvūnai yra neskraidantys paukščiai - o jų „sparnai“ veikia kaip sparnai.

Mažojo pingvino elgesys

Kaip žmonių , šie gyvūnai yra dienos, o tai reiškia, kad jie aktyviausi dieną. Jie pakyla kartu su saule ir tuoj pat iškeliauja į maudynių ir maisto ieškojimo dieną. Sutemus jie grįžta namo pašerti jauniklius ir miegoti.

Maži pingvinai yra kooperatyviniai gyvūnai, kurie vieni kitus prižiūri. Tiksliau, jie pašalina parazitus iš vienas kito sunkiai pasiekiamų vietų. Šie gyvūnai, būdami ir šių mažų smulkmenų šeimininkai, ir plėšrūnai, vaidina gyvybiškai svarbų vaidmenį jų ekosistemose.

Kalbėdami apie viliojimą, jie daug laiko plunksnoja plunksnas aliejais, pagamintais liaukoje virš uodegos. Šis procesas padeda išlaikyti jų plunksną neperšlampamą. Be to, kartą per metus kolonijos nusileidžia maždaug 17 parų. Šiuo laikotarpiu jų senos plunksnos nukrenta, atsiranda naujų. Kasmetinis išmetimas yra kritinė jų hidroizoliacinės fiziologijos dalis.

Mažieji pingvinai taip pat turi akių liaukas, kurios filtruoja druską iš jūros.

Išlipę į krantą jie dirba grupėmis. Kaip gynybinę strategiją jie eina iš vandens į žemę gretose - kaip armija - ir bendrauja su spiegimais ir trilais.

Kaip rodo jų mokslinis pavadinimas, šie gyvūnai yra super narai ir plaukikai, kurie praleidžia 80 procentų savo laiko užsiimdami abiem. Vidutiniškai jie plaukia nuo dviejų iki keturių kilometrų per valandą, tačiau mokslininkai nustatė, kad asmenys greičiu važiuoja 6,4 kilometrų per valandą greičiu. Nardydami jie gali pasiekti jūros dugną, o vidutinis pasinerimas trunka 21 sekundę. Iki šiol ilgiausias užfiksuotas mažas pingvinų nardymas buvo 90 sekundžių.

Šie gyvūnai yra ne tik puikūs narai ir plaukikai, bet ir įspūdingi keliautojai, galintys migruoti į tolimas vietas. 1984 m. Tyrėjai stebėjo vieną nuo Gabo salos iki Viktorijos uosto - 4739 mylių (7628 kilometrų) atstumą!

Mažas mėlynas pingvinas ant uolos
Mažas mėlynas pingvinas ant uolos

Mažasis pingvinų buveinis

Maži pingvinai daugiausia gyvena pakrantės Naujojoje Zelandijoje ir salų nusėtoje pietų Australijoje. Žmonės teigė, kad rūšį mato Čilė ir pietų Afrika , tačiau ekspertai nesutaria šia tema. Kai kurie mano, kad liudytojai neteisingai atpažino kitą gyvūną; kiti mano, kad tai gali būti valkatos populiacijos, kurias įvedė žmonės. Diskusijos tęsiasi.

Kai jų nėra vandenyje, pasakų pingvinai gyvena pakrančių urvuose. Jie visada yra smėlėtose ir uolėtose vietovėse, jie gerai naudojasi urvais, uolų plyšiais, rąstais ir net žmogaus sukurtais statiniais, kad galėtų pastatyti savo namus.

Kai kurias veisimo kolonijas valdo gamtos apsaugos grupės ir jos veikia kaip turistinės paskirties vietos. Vis dėlto, jei eisite, paslėpkite fotoaparatą! Lankytojai negali fotografuoti ar filmuoti mažų pingvinų, nes tai apsvaigina gyvūnus ir netgi gali juos apakinti.

Mažųjų pingvinų dieta

Šie gyvūnai vakarieniauja ant mažų žuvų smorgasbordo, įskaitant:

Kadangi maži pingvinai yra smulkūs, jie paprastai medžioja jaunesnius, mažesnius grobius.

Maži pingvinų plėšrūnai ir grėsmės

Šie gyvūnai, kaip rūšis, negresia. Tačiau atskiros populiacijos susiduria su sunkiomis kliūtimis. Dėl klimato kaitos, žmonių populiacijos augimo ir taršos ekspertai anksti skambina pavojaus signalais ir ragina bendruomenes remti gamtos išsaugojimo pastangas.

Natūralūs mažųjų pingvinų plėšrūnai

Natūralūs šių gyvūnų plėšrūnai yra:

Nenatūralios grėsmės mažiesiems pingvinais

Katės , žiurkės ir lapės nėra natūralūs pingvinų plėšrūnai - jie taip pat nėra endemiški Antipodams. Tačiau nuo tada, kai juos įvedė žmonės, trys „įsibrovėliai“ sunaikino regioninių pingvinų populiacijas.

Bet yra gerų naujienų! Ir visa tai a vištiena ūkininkas vardu Pelkėtas pelkė, kuris pasiūlė naudoti aviganiai apsaugoti pingvinų kolonijas. Iš pradžių žmonės jo idėją ignoravo. Bet kai šalia jo namų liko tik šeši pingvinai, galios, kurios buvo atiduotos, ir įdarbino pono Marsho jauniklius lapėms atbaidyti. Pavyko! Šiandien aviganio metodas naudojamas ten, kur nevietiniai plėšrūnai kelia grėsmę vietinėms rūšims.

Žmonės taip pat kelia didžiulį pavojų šiems gyvūnams. Pradedantiesiems, žmonių populiacija didėja. Norėdami susidėlioti situaciją, 1800 m. Planetą užėmė maždaug milijardas žmonių. 2020 m. Žemę vaikščiojo 7,8 mlrd.

Deja, mūsų augimas griauna šimtus buveinių. Juk žmonės užima kambarį! Australijoje nauji būsto projektai kenkia laukinei gamtai, o „Skidoos“ ir motorinių valčių šnibždėjimas išstumia pingvinų populiacijas iš jų istorinių namų. Transporto priemonių streikai, priegauda, ​​plastiko tarša ir žemėtvarkos gaisrai taip pat kelia didelių problemų mažiesiems pingvinams.

Mažojo pingvino reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Reprodukcija

Veisimosi sezonas daugiausia priklauso nuo vietos ir vandenyno temperatūros. Paprastai tariant, poravimosi sezonui vyrai pradeda statyti ir atnaujinti griovius nuo gegužės iki rugsėjo. Jų tikslas yra sukurti geriausią lizdą, kad pritrauktų geriausias moteris.

Išskyrus retas aplinkybes, veisimosi laikotarpiu partneriai išlieka monogamiški. Norėdami poruotis, poros paprastai izoliuojasi arba sudaro mažesnes kolonijos atšakas iš didesnės grupės.

Standartinę sankabą sudaro nuo vieno iki keturių kiaušinių, padėtų nuo vienos iki keturių dienų. Iš pradžių jos sveria apie 0,12 svaro (55 gramus) - tiek pat, kiek keturios medūzos, ir auga didesnės per 36 dienų inkubacinį laikotarpį. Pasakų pingvinų patelės sugeba uždėti daugiau nei vieną sankabą per sezoną, tačiau mažai kas.

Šie gyvūnai metai iš metų grįžta į tas pačias veisimosi vietas - keičiasi tik retkarčiais.

Kūdikiai

Abu tėvai padeda inkubuoti ir užpakalinius jauniklius. Kartą gimę mama ir tėtis dirba viršvalandžius, kad inkilai būtų šilti ir patogūs 18–38 dienas. Kai kūdikiui sueina 7 ar 8 savaitės, jų plunksnos pačios auga ir išskrenda!

Vyrai lytiškai subręsta sulaukę trejų metų, o moterys vystosi iki dvejų metų.

Gyvenimo trukmė

Vidutinė šių gyvūnų gyvenimo trukmė laukinėje gamtoje yra apie 6,5 metų. Nelaisvėje gyvenantys asmenys gali pasiekti 20.

Mažųjų pingvinų populiacija

Ekspertai skelbia, kad visame pasaulyje šių gyvūnų populiacija yra nuo 350 000 iki 600 000. Kai kurie skaičiavimai siekia net 1 000 000. Todėl Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga juos laiko gyvuliais Mažiausiai susirūpinimo .

Bet tai nepasako visos istorijos.

Naujosios Zelandijos kolonijos nuo 1960-ųjų nuolat mažėjo. Gamtosaugininkai mano, kad miesto centre yra 70 proc. Pietų Australija ir žemyninė Tasmanijos populiacija taip pat kovoja dėl žmonių kėsinimosi svorio.

Laimei, nepaisant to, kad nėra IUCN pavojaus signalo, tiek Australija, tiek Naujoji Zelandija priėmė įstatymus, kurie sprendžia galimas problemas, kol dar nevėlu.

Apsvarstomi baltakalniai pingvinai, kuriuos kai kurie mokslininkai laiko mažu pingvinų porūšiu nyksta Naujojoje Zelandijoje.

Maži pingvinai JAV zoologijos soduose

Daugelis JAV zoologijos sodų rūpinasi šiais gyvūnais, įskaitant:

Šis sąrašas nėra išsamus. Norėdami rasti šalia jūsų esantį zoologijos sodą su nedideliu pingvinų aptvaru, eikite į „Google“!

Peržiūrėti visus 20 gyvūnai, prasidedantys L

Įdomios Straipsniai