Ilgaamžis pelėda

Mokslinė ilgaaudžių pelėdų klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Casuariiformes
Šeima
Casuariidae
Gentis
Casuarius
Mokslinis vardas
Casuarius

Ilgaamžių pelėdų apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Ilgaplaukės pelėdos vieta:

Azija
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika

Ilgaamžių pelėdų faktai

Pagrindinis grobis
Graužikai, maži paukščiai ir ropliai
Skiriamasis bruožas
Ilgi ausų kuokštai ir įdegio spalvos akių diskai
Sparnų ilgis
86 cm - 98 cm (34 colių - 38,5 colio)
Buveinė
Spygliuočių miškai
Plėšrūnai
Ereliai, Harksai, Lapės
Dieta
Mėsėdis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
5
Šūkis
Ausies kuokšteliai atrodo didesni!

Ilgaamžių pelėdų fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Geltona
  • Juoda
  • Taigi
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
31 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
40 - 60 metų
Svoris
100 g - 300 g (8,75oz - 10oz)
Aukštis
31 cm - 37 cm (12 colių - 14,5 colio)

'Ilgai ausų patelės patinėlio garsai girdisi beveik už mylios'



Ilgaamžis pelėda gyvena savo namuose Šiaurės Amerikoje, Europoje, Azijos dalyse, taip pat šiaurinėse ir rytinėse Afrikos dalyse, įskaitant Madagaskarą. Lizdo miškuose, kur medžiai auga arti vienas kito. Ilgaaurės pelėdos naktį medžioja ieškodamos pelių, šikšnosparnių ir kitų mažų gyvūnų. Šių pelėdų sparnų plotis gali siekti 39 colius, o jie gali gyventi beveik 30 metų. Patinai ir moterys ilgaauliai pelėdai skiriasi keliais būdais, vienas iš jų yra skirtingi garsai, kuriuos jie skleidžia poruodamiesi. Toliau skaitykite papildomų faktų apie šį įspūdingą gyvūną.



Neįtikėtini ilgaaudžių pelėdų faktai

• Padarydami tankius miškus savo namais, šios pelėdos turi kūdikiųlizdus, ​​kuriuos palieka kiti paukščiai.
• Jie naudojasi savopuikus klausos pojūtismedžioti grobį naktį, dažnai medžiojant atviroje šalyje.
• Kūdikių ilgų ausų pelėdosnegali skristi, kol jiems nėra 35 dienų.

Ilgasis ausis pelėda mokslinis vardas

Ilgapelė pelėda, kartais vadinama paprastąja arba šiaurine ilgaplėte, turi mokslinį pavadinimąDalykas yra, kuris yra lotyniškos kilmės. Jos klasė - Avesas , ir jis priklauso Strigidae šeimai.



Ilgaamžių pelėdų išvaizda

Ilgakojis pelėda turi rudų ir pilkų plunksnų mišinį, kuris teka vertikaliai, o ant galvos atsistoja du ausų gūsiai. Tačiau, nepaisant pavadinimo, šie ausų kuokštai iš tikrųjų nėra pelėdos ausys, jie yra tiesiog juodų plunksnų kuokštai. Jo ausys yra galvos šonuose.

Ilgaaulio pelėdos akys yra oranžinės arba geltonos, o snapas juodas. Jo kojos padengtos plonu šviesių plunksnų sluoksniu.

Ši pelėda priskiriama vidutinio dydžio kategorijai dėl plono kūno, kurio ilgis gali svyruoti nuo 13 iki 16 colių, kuris yra šiek tiek aukštesnis nei boulingo kaištis. Paprastai ilgaaukščių patelių patelės yra didesnės už patinus, jų svoris vidutiniškai 10 uncijų (dviejų beisbolų svoris) iki patino vidutinio 8,75 uncijos (šiek tiek mažiau nei skardinės sriubos).



Šios pelėdos sparnų ilgis gali būti net 39 colių. Taigi, jei jūs nustatysite 18 golfo aitvarų ant žemės, žiūrėsite į apytikslį šios pelėdos sparnų plotį, kai jie pasklis. Tiesą sakant, jo sparnai yra tokie platūs, kad ši pelėda turi peržengti juos per nugarą, kai būna ant šakos. Nenuostabu, kad jie gali skristi net 31 mylią per valandą!

Ilgaamžių pelėdų elgesys

Ilgametės pelėdos būna ramios didžiąją metų dalį, išskyrus poravimosi sezoną, kai jos skleidžia daug šaudymo garsų. Patinai skleidžia daugiau nei 200 garsų, kurie visų pirma skamba žemai, tuo tarpu patelės skambutis būna daug aukštesnis. Patino garsai svyruoja nuo trumpo verkšlenimo ar švilpimo iki gilaus dejuojančio garso. Šios pelėdos skambutis gali skambėti kaip girgždesys, katės miau, žvangėjimas ir net žievė. Kaip ir žmogaus kalba, kiekvienas pelėdos skambutis turi savo prasmę. Kaip manote, apie ką pelėdos mėgsta kalbėti?

Lieknas šios pelėdos kūnas padeda ją apsaugoti nuo plėšrūnų. Sėdėdama medyje ilgaautė pelėda traukia plunksnas, kad jos būtų plokščios prie kūno ir ištiestų visą ilgį. Šioje padėtyje ir dėl tamsios spalvos plėšrūnai ją gali supainioti su didele medžio šaka.

Žinoma, kad pelėdos yra vieniši gyvūnai. Bet kai jie susirenka kartu, grupė vadinama parlamentu. Šie paukščiai yra drovūs ir mėgsta likti pasislėpę, jei tik įmanoma.

Ilgaamžių pelėdų buveinė

Ilgapelkės pelėdos gyvena visame pasaulyje, įskaitant Šiaurės Ameriką, Europą, Azijos dalis, taip pat šiaurinėje ir rytinėje Afrikos dalyse. Be to, kai kurie šių pelėdų porūšiai gyvena Madagaskare. Ilgai ausiai pelėdai išgyventi reikia vidutinio klimato.

Tiksliau, šios pelėdos gyvena dideliuose miškuose, mažesnėse medžių giraitėse, tankmėse aplink pelkes ir pelkes bei pievose. Jie nori lizdus tose vietose, kur medžiai yra glaudžiai supakuoti, kad apsaugotų juos nuo plėšrūnų. Bet kai šios pelėdos medžioja, jos skraido po atvirus žolėtus plotus ieškodamos grobio.

Kai kurios ilgaaulės pelėdos šaltuoju metų laiku migruoja į pietus. Pavyzdžiui, pelėdos, gyvenančios pietinėje Kanados dalyje arba JAV šiaurėje, skraido į pietus iki Meksikos, kol rudenį neatvyks šaltas oras. Mokslininkai žino šiuos faktus, nes per daugelį metų jie stebėjo šių pelėdų populiacijas ir jų judėjimą.

Ilgaamžių pelėdų populiacija

Oficiali ilgaaukšės pelėdos apsaugos būklė yra Mažiausiai susirūpinimo . Nors dėl gyventojų valymo ir statybų buveinių praradimas paveikė jos populiaciją, ji išlieka stabili. Kadangi šios pelėdos taip gerai gali pasislėpti, mokslininkai tiksliai nežino, kiek jų yra pasaulyje. Tačiau apskaičiuota, kad šių pelėdų yra apie 50 000.

Ilgaamžių pelėdų dieta

Ilgapelnė pelėda pasižymi puikia klausa ir rega, ji naudoja šiuos pojūčius medžioti tamsoje. Jie skrenda žemai į žemę ir klausosi graužikų veiklos, kad galėtų greitai užfiksuoti bet kokį rastą mažą grobį. Jų sparnų galiukai yra panašūs į šukų dantis, kurie padeda juos pajudinti netriukšmaujant. Jie yra tikri plėšrieji paukščiai.

Ilgametės pelėdos medžioja pelės , pelėnai, smaigaliai , maži paukščiai , mažos gyvatės , šikšnosparniai , ir kartais vabzdžiai . Jie yra mėsėdžiai, kaip ir dauguma kitų pelėdų, o grobį prarija visą. Neaišku, kaip šios pelėdos ima vandenį, tačiau jų gali užtekti iš valgomų gyvūnų viduje esančių skysčių.

Ilgagalviai plėšrūnai ir grėsmės

Keli iš ilgaaukščių pelėdų plėšrūnų yra didesni pelėdos, įskaitant didžiuosius raguotuosius, pelkėtas pelėdas ir erelių pelėdas. Tarp kitų plėšrūnų yra raudonuodegiai vanagai, auksiniai ereliai , šiauriniai žąsai ir peregrine sakalai .

Ilgai ausų pelėdų kūdikiai kartais tampa auka meškėnai , bulių gyvates, amerikiečių varnas ir porcupines .

Visiškai išaugusias ilgas ausis pelėdas galima išvyti į medžius ir užpulti aukščiau minėti plėšrūnai. Jie yra mažesni ir plonesni nei daugelis jų plėšrūnų, todėl juos lengviau numalšinti.

Kūdikiams ilgaaukščiams pelėdams kartais gresia dar būdami lizde. Meškėnas ar jaučio gyvatė gali prieiti prie lizdo, norėdama patraukti pelėdą, o pelėda motina ir tėvas suplėšys sparnus prie plėšrūno arba nuskris spustelėdami jį, stengdamiesi apsaugoti savo pelėdų kūdikius. Kai kuriais atvejais kitos pelėdos su netoliese esančiais lizdais dalyvaus kovoje, kad plėšrūną išvytų iš vietovės. Kai plėšrūnas mato, kad jo nėra, greičiausiai jis pasiduos ir išnyks.

Ilgaamžių pelėdų reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Šios pelėdos poravimosi sezonas tęsiasi nuo vasario iki liepos. Ilgakojis pelėdas patinas skrenda per lizdo zoną ir įvairiai skambina bei skleidžia garsus, kad pritrauktų patelę. Ji taip pat gali atlikti įdomias skraidymo procedūras, kad pritrauktų kitų patinų, ieškančių poros, dėmesį. Šios pelėdos yra monogamiškos ir turi kūdikių kartą per metus. Jei kada išgirsite pelėdos skambutį iš vienos srities ir antrosios pelėdos skambutį iš kitos krypties, tikėtina, kad tai monogamiškos vyrų ir moterų poros, kurios bendrauja tarpusavyje.

Vienas iš įdomiausių faktų apie ilgapelkes pelėdas yra tas, kad jie nestato savo lizdų. Užtat jie užima lizdus, ​​kuriuos apleido pelėdos ir kiti paukščiai. Kartais jie apsigyvena sename voverių apleistame lizde, kuris vadinamas dreju.

Patelės lizde gali padėti nuo 2 iki 10 kiaušinių, tačiau grupėje, dar vadinamoje sankaba, paprastai būna 5 ar 6 kiaušiniai. Užuot dėjusi visus kiaušinius iš karto, patelė kas dvi dienas maždaug deda naują kiaušinį. Kiekvienas kiaušinis yra šiek tiek daugiau nei 1 colio ilgio ir yra ryškiai baltas su blizgančiu lukštu. Pelėdos patelė dieną be perstojo sėdi ant kiaušinių, o naktį praleidžia šiek tiek laiko medžioti.

1

Kiaušiniai išsirita per 25–30 dienų. Ką tik išsiritęs pelėdos kūdikis yra padengtas baltomis plunksnomis, vadinamas žemyn, ir jos akys užmerktos. Tai yra tada, kai jie yra labiausiai pažeidžiami plėšrūnų. Motina pelėda yra pagrindinis prižiūrėtojas maždaug dvi savaites, o tada tėvas pelėda perima. Jis atneša maisto motinai ir jos kūdikiams, dar vadinamiems jaunikliai ar pelėdomis. Viščiukai valgo mažus dalykus, tokius kaip kirminai ir vabzdžiai, tada, kai jie didėja, valgo didesnį grobį.

Kai jaunikliams sukanka 21 diena, jie palieka lizdą, tačiau negali skristi. Šiame etape jie vadinami šakotais, nes jie tupi ant šakų aplink lizdą, vis dar gaudami maisto iš tėčio pelėdos. Sulaukę 35 dienų kūdikiai gali skristi trumpais atstumais. Jie praktikuoja medžioklę ir gaudo mažą grobį, kad pasirengtų rūpintis savimi. Maždaug 11 savaičių pelėdų kūdikiai gali gyventi savarankiškai.

Ilgai ausų pelėdos gyvenimo trukmė gali svyruoti nuo 10 iki 30 metų, atsižvelgiant į jos stiprumą ir sveikatą, tačiau vidutinė gyvenimo trukmė yra 11 metų. Vyriausia ilgaauliai pelėdos laukinėje gamtoje sulaukė 27 metų, 9 mėnesių.

Pelėdoms gali pasireikšti keletas tų pačių kvėpavimo takų ligų, kaip ir daugeliui kitų paukščių rūšių. Trichomonozė ir aspergiliozė yra du pavyzdžiai.

Peržiūrėti visus 20 gyvūnai, prasidedantys L

Įdomios Straipsniai