Kaukių palmių civetas

Kaukių palmių cibeto mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Eupleridae
Gentis
Paguma
Mokslinis vardas
Paguma larvata

Kaukių palmių cibeto apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Kaukių palmių civeto vieta:

Azija

Užmaskuoti palmių cibeto faktai

Pagrindinis grobis
Graužikai, gyvatės, varlės
Skiriamasis bruožas
Pailgas kūnas ir snukis aštriais, smailiais dantimis
Buveinė
Atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Liūtai, gyvatės, leopardai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Graužikai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Rasta visoje Azijoje, Indijoje ir Kinijoje!

Kaukių palmių cibeto fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
1,4 kg - 4,5 kg (3 svarai - 10 svarų)
Aukštis
43 cm - 71 cm (17 colių - 28 colių)

„Užmaskuoti palmių civetai gali išpurkšti nemalonaus kvapo plėšrūnams kvapą, kad juos išvytų“.



Užmaskuoti palmių civetai arborealiai daugiausia laiko praleidžia medžiuose. Jie yra visavalgiai, valgantys ir mažus gyvūnus, ir vaisius. Šie žinduoliai gyvena pietų ir pietryčių Azijoje. Šie civetai laukinėje gamtoje gyvena maždaug 10 metų ir nelaisvėje gali gyventi iki 20 metų. Jie visą dieną miega, o naktį medžioja.



5 neįtikėtini kaukių palmių civeto faktai!

• Jie susikuria lizdus ir miega viršutiniame medžio lygyje
• Tai vieniši žinduoliai
• Jie sugeba purkšti dvokiantį kvapą, kuris gali atbaidyti plėšrūnus
• Šie žinduoliai puikiai laipioja medžiais
• Jie yra visavalgiai

Užmaskuotas palmių cibeto mokslinis pavadinimas

The mokslinis vardas kaukių palmių cibeto yra Paguma larvata. Tai taip pat vadinama brangakmeniu cibetu arba Himalajų cibetu. Malaizijoje jie žinomi kaip Musang. Kad būtų teisingas cibeto tarimas, atminkite, kad c skamba kaip s. Jo tarimas yra lengvas, kai žinai, kad cibetas rimuojasi su žodžiu apsilankymas.



Šis gyvūnas priklauso Viverridae šeimai ir žinduolių klasei. Yra mažiausiai 13 kaukių palmių cibeto porūšių. Kai kurie šios šeimos civetai yra:

• „Sumatran“ baltai užmaskuotas delnų cibetas
• Indijos cibetas
Afrikos cibetas
• Malajiečių cibetas
Azijos palmių cibetas

Užmaskuotas delnų cibalo išvaizda ir elgesys

Šio žinduolio veide yra trumpų žilų plaukų kailis, taip pat juodi plaukai. Ant nosies prasideda balta kailio juosta, einanti tarp akių ir kaktos. Tamsiąsias jo akis paryškina baltas kailis aplink juos. Šio žinduolio ilga uodega yra stora ir padengta pilku kailiu. Jo suapvalintos ausys yra maždaug colio ilgio, todėl užmaskuotas palmių cibetas atrodo kaip kryžius tarp katės ir meškėno. Bet kalbant apie artimus giminaičius, šis žinduolis yra labiau susijęs su a mangutas nei katei.



Šių civetų ilgis svyruoja nuo 20 iki 30 colių su uodega, kuri prideda papildomų 20-25 colių. Paprastai jie sveria nuo 8 iki 11 svarų. Sunkiausias šis žinduolis gali gauti 13 svarų. Jei nuo žemės iki galo paklotumėte 14 golfo arbatžolių, jūs turėtumėte tokį patį ilgį kaip 30 colių ilgio užmaskuotas delnų cibetas. 11 svarų brangakmenių cibetas sveria tiek, kiek vidutiniškai naminis katinas .

Šie civetai sugeba plėšrūnus purkšti dvokiančiu kvapu iš savo kūno liaukų. Tai panašu į tai, kas a skunkas daro, kad apsisaugotų nuo plėšrūnų. Mokslininkai mano, kad baltas šio gyvūno veido dizainas tarnauja kaip ženklas plėšrūnams, kad jis gali būti pavojingas.

Užmaskuoti palmių civetai yra greiti alpinistai. Tai dar vienas būdas, kaip jie gali išsisukti nuo plėšrūnų ar kitų grėsmių.

Šis žinduolis yra vienišas ir stengiasi likti už akių. Bet, kaip ir bet kuris gyvūnas, jis gali būti agresyvus, jei jaučia grėsmę.

Užmaskuotas palmių cibetas medyje
Užmaskuotas palmių cibetas medyje

Kaukių palmių cibeto buveinė

Šie civetai gyvena pietų ir pietryčių Azijoje. Jų yra keliose šalyse, įskaitant Bangladešą, Butaną, Brunėjų, Kambodžą, Kiniją, Indiją, Malaiziją, Mianmarą, Pakistaną ir Vietnamą.

Singapūre pastebėta keletas kaukių palmių civetų. Jie patenka į miesto teritorijas, kurdami lizdus namų mansardose Singapūre ir aplink jį.

Jie gyvena atogrąžų ir vidutinio klimato sąlygomis. Šie gyvūnai 80 procentų laiko praleidžia medžiuose, todėl nenuostabu, kad jie yra atogrąžų drėgnuose miškuose, atogrąžų sausuose miškuose, vidutinio klimato plačialapiuose miškuose ir pievose.

Šis gyvūnas naudoja uodegą, kad pakabintų ant šakų, kai jis aukštai lipa į medžius vaisių gabalams arba lizdui ar lovai pakloti. Jis yra naktinis, todėl jo akys skirtos aiškiai matyti tamsoje.

Kaukių palmių cibeto dieta

Ką valgo šie civettai? Šie žinduoliai valgo vaisius, lapus, graužikai , varlės , vabzdžiai ir mažas paukščiai . Kaip ir dauguma gyvūnų, jie valgo grobį, kurio jų aplinkoje yra daug.

Šie civetai vaidina svarbų vaidmenį ekosistemoje. Jie valgo daug vaisių. Virškindami vaisius, jie išmatomis išmeta sėklas visame plote. Tai vadinama sėklų paskleidimu. Šios sėklos išauga į naujas vegetacijos rūšis.

Kaukių palmių cibeto plėšrūnai ir grėsmės

Tigrai , vanagai, krokodilai ir leopardai yra visi brangakmenio veido cibeto plėšrūnai. Žmonės taip pat kelia grėsmę šiems gyvūnams. Jie medžiojami dėl mėsos. Ši cibeto mėsa valgoma Vietname, Kinijos pietuose ir kitose vietose.

Be to, dėl miškų kirtimo jie praranda savo buveinę.

Oficiali kaukių palmių cibeto apsaugos būklė yra Mažiausiai susirūpinimo su mažėjančia populiacija.

Kaukių palmių cibeto reprodukcija, kūdikiai ir grėsmės

Šių civetų veisimosi sezonas patenka ir pavasarį, ir vėlyvą rudenį. Šie gyvūnai turi kelis partnerius. Patelės nėštumo laikotarpis yra nuo 75 iki 90 dienų, o per metus ji gali turėti 2 vadas kūdikių. Moteriškos kaukės palmių cibeto kūdikiai greičiausiai bus išpjautame medyje. Vadoje yra nuo 1 iki 4 kūdikių, dar vadinamų jaunikliais. Kiekvieno šuniuko svoris yra apie 3 uncijos. Jie gimsta užsimerkę ir visiškai priklausomi nuo motinos.

Mažylio akys atsiveria sulaukus maždaug 10 dienų. Tada jaunikliai pradeda vaikščioti. Pirmąsias 6 gyvenimo savaites juos slaugo mama. Iki dviejų mėnesių jaunikliai visiškai atjunkomi ir gali paimti savo grobį.

Užmaskuotas palmių cibetas laukinėje aplinkoje gyvena maždaug 10 metų. Nelaisvėje jie gali gyventi iki 20 metų.

Nors tai nėra įprastas negalavimas, šie civettai buvo susiję su sunkiu ūminiu kvėpavimo sindromu, dar vadinamu SARS. 2003 m. Laukinių gyvūnų turguose Šendžene, Kinijos pietuose, buvo rasti 6 užmaskuotų palmių civetų su SARS atvejai. Mokslininkai nėra tikri, kaip civetai užsikrėtė SARS. Šie žinduoliai yra žinomi dėl SARS perdavimo žmonėms.

Kaukių palmių cibeto populiacija

Nors tikslus užmaskuotų palmių civetų skaičius nėra žinomas, jie yra nurodyti kaip mažiausias susirūpinimas IUCN raudonasis nykstančių rūšių sąrašas . Manoma, kad jų populiacija mažėja dėl buveinių praradimo ir brakonieriavimo veiklos.

Šis gyvūnas pagal įstatymus saugomas Gansu (Kinija) ir Malaizijoje.

Žiūrėti visus 40 gyvūnai, prasidedantys M

Įdomios Straipsniai