Meerkatas

Meerkatų mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Herpestidae
Gentis
Suricata
Mokslinis vardas
Suricata suricatta

Surikatų apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Meerkat vieta:

Afrika

Meerkat įdomus faktas:

Vienas budės budėdamas plėšrūnų!

Meerkatų faktai

Grobis
Vabzdžiai, graužikai, driežai
Jaunojo vardas
Rinkinys
Grupinis elgesys
  • Grupė / gauja
Linksmas faktas
Vienas budės budėdamas plėšrūnų!
Numatomas gyventojų skaičius
Dažnas
Didžiausia grėsmė
Klimato kaita
Ryškiausias bruožas
Tamsios juostos aplink akis ir baltą veidą
Kiti vardai)
Suricate
Nėštumo laikotarpis
11 savaičių
Buveinė
Pusiau dykuma ir krūmynai
Plėšrūnai
Vanagai, šakalas, gyvatės
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Paros
Dažnas vardas
Meerkatas
Rūšių skaičius
3
Vieta
Pietvakarių Afrika
Šūkis
Vienas budės budėdamas plėšrūnų!
Grupė
Žinduolis

Meerkatų fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Geltona
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
20 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
10 - 14 metų
Svoris
600 g - 975 g (1,3 svaro - 2,1 svaro)
Aukštis
25 cm - 35 cm (10 - 14 colių)
Lytinės brandos amžius
1 metai
Atjunkymo amžius
4 - 6 savaitės

Įdomios Straipsniai