Meksikos šikšnosparnis

Meksikos laisvosios uodegos šikšnosparnių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Chiroptera
Šeima
Molossidae
Gentis
Tadarida
Mokslinis vardas
Tadarida brasiliensis

Meksikos šikšnosparnių apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Meksikietiško šikšnosparnio vieta:

Centrinė Amerika
Šiaurės Amerika
Pietų Amerika

Meksikos laisvo uodegos šikšnosparnio įdomus faktas:

Kai kuriose kolonijose yra milijonai šikšnosparnių

Meksikos laisvųjų šikšnosparnių faktai

Grobis
Kandys
Jaunojo vardas
Pup
Grupinis elgesys
  • Socialinis
Linksmas faktas
Kai kuriose kolonijose yra milijonai šikšnosparnių
Numatomas gyventojų skaičius
120–150 mln
Didžiausia grėsmė
Kasyba urvuose
Ryškiausias bruožas
Didelės, suapvalintos ausys
Kiti vardai)
Guano šikšnosparniai, Brazilijos šikšnosparniai, mastifiniai šikšnosparniai
Nėštumo laikotarpis
11-12 savaičių
Kraiko dydis
1
Buveinė
Urvai, tuneliai, po tiltais
Plėšrūnai
Meškėnai, gyvatės, pelėdos, vanagai, oposumai, kailiai ir katės
Dieta
Mėsėdis
Tipas
Žinduolis
Dažnas vardas
Meksikos šikšnosparnis
Rūšių skaičius
9
Vieta
Pietų JAV, Meksika, šiaurinės Pietų Amerikos dalys

Meksikos laisvo uodegos šikšnosparnio fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Juoda
  • Tamsiai rudas
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
47 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
18 metų
Lytinės brandos amžius
2 metai
Atjunkymo amžius
6 savaites

„Meksikietiški šikšnosparniai gali skristi 47 mylių per valandą greičiu“



Vienoje kolonijoje gali būti milijonai Meksikos šikšnosparnių. Jie yra mėsėdžiai, kiekvieną vakarą valgantys dešimtis vabzdžių. Šie šikšnosparniai yra labiausiai paplitęs tipas Teksase. Šikšnosparnių patelės pagimdo vieną kūdikį, dar vadinamą šuniuku. Jie gali gyventi iki 18 metų.



5 neįtikėtini Meksikos šikšnosparnių faktai!

  • Šis šikšnosparnis turi uodegą, kurios ilgis yra pusė kūno
  • Kandys yra pagrindinis šių šikšnosparnių grobis
  • Šikšnosparnio motina savo kūdikį randa sausakimšoje odoje pagal savo garsus ir kvapą
  • Jų migracijos modelis yra persikelti į pietus, dar neatėjus žiemos sezonui
  • Skrydžio metu jie gali akimirksniu pakeisti kryptį

Meksikos laisvosios uodegos šikšnosparnio mokslinis pavadinimas

Tadarida brasiliensis yra mokslinis vardas Meksikos šikšnosparnio. Tadarida kilęs iš graikų kalbos žodžio lachtarida, kuris reiškia šikšnosparnį. „Brasiliensis“ reiškia Braziliją. Šis šikšnosparnis vadinamas kitais pavadinimais, įskaitant Brazilijos šikšnosparnį, guano šikšnosparnį ir mastifą. Guano šikšnosparnio pavadinimas nurodo gausų šių šikšnosparnių paliktų išmatų kiekį. Mastifinis šikšnosparnis nurodo šio šikšnosparnio veido ir a veido panašumą mastifo šuo .

Jie priklauso Molossidae šeimai ir mammalia klasei.



Yra 9 šio šikšnosparnio porūšiai. Į šią grupę įeina:

  • Tadarida brasiliensis antillularum
  • Tadarida brasiliensis bahamensis
  • Tadarida brasiliensis constanzae
  • Tadarida brasiliensis cynocephali
  • Tadarida brasiliensis intermedia
  • Tadarida brasiliensis mexicana
  • Tadarida brasiliensis murina
  • Tadarida brasiliensis raumenys
  • Tadarida brasiliensis brasiliensis

Meksikos laisvo uodegos šikšnosparnių išvaizda ir elgesys

Šio šikšnosparnio kūne yra tamsiai rudas kailis, ant galvos, veido ir ausų - juodas kailis. Jų didelės ausys ir mažos tamsios akys uždirbo slapyvardį - šikšnosparnio mastifas. Kai kurie žmonės mano, kad šio šikšnosparnio veidas atrodo kaip mastifo šuo Veidas.

Kaip ir kiti šikšnosparniai, Meksikos šikšnosparnis turi du elastingos odos sparnus. Atidžiai pažvelk į šikšnosparnio sparnus ir pamatysi, kad jis turi rankas ir pirštus. Jo sparnų ilgis yra 11 colių.



Šio šikšnosparnio uodega tęsiasi kelis centimetrus už vadinamosios uodegos membranos. Daugumoje kitų šikšnosparnių rūšių uodega paslėpta membranos viduje, nė viena jos neiškišusi.

Svarbiausia šio šikšnosparnio gynybinė ypatybė yra jo greitis. Jis gali skristi 47 mylių per valandą ar didesniu greičiu, suteikdamas jam gerą galimybę pabėgti nuo plėšrūno. Iš tikrųjų šie šikšnosparniai dėl savo greičio kartais vadinami šikšnosparnių pasaulio „purkštukais“. Jų tamsus kailis gali padėti pasislėpti tarp medžių jų buveinėje.

Žinoma, kad šikšnosparniai skraido kartu didelėmis grupėmis. Tai dar vienas būdas apsisaugoti nuo plėšrūnų. Jei rajone yra vanagas ar pelėda, plėšrūnas gali patraukti tik vieną šikšnosparnį iš grupės. Tai suteikia likusiai grupei galimybę išskristi. Arba plėšrūną gali taip užvaldyti didžiulis šikšnosparnių skaičius, jis tiesiog nutolsta nepuolęs.

Šikšnosparniai kolonijoje bendrauja tarpusavyje čiulbėdami, spustelėdami, dainuodami ir net rėkdami. Jie greičiausiai turi įspėjamąjį garsą, jei šalia yra plėšrūnas. Ar pagal visus tuos čiulbėjimo garsus galite įsivaizduoti, kaip triukšminga šikšnosparnių kolonijoje?

Dėl mažo dydžio šie šikšnosparniai yra drovūs ir nori likti už akių tiek žmonėms, tiek kitiems gyvūnams.

Meksikos šikšnosparniai iš uodegos, išeinantys iš Brackeno šikšnosparnių urvo
Meksikos šikšnosparniai iš uodegos, išeinantys iš Brackeno šikšnosparnių urvo

Meksikiečių šikšnosparnis yra mažiausias tokio tipo šikšnosparnis

Meksikietis šikšnosparnis reikalauja mažiausio laisvųjų uodegų titulo. Jo ilgis yra nuo 3,5 iki 4,25 colio, o svoris - tik nuo 0,4 iki 0,5 uncijos! Meksikietiškas 4,25 colio dydžio uodeginis šikšnosparnis yra lygus ketvirtadaliui boulingo kaiščio. Šuolis, sveriantis 0,5 uncijos, yra lygus pusei vidutinės lemputės svorio. Apsvarstykite galimybę greitai palyginti mažiausią laisvųjų uodegų šikšnosparnį su didžiausiu šikšnosparniu, žinomu kaip Milžiniška aukso karūnomis skraidanti lapė . Jis yra šiek tiek daugiau nei 11 colių ilgio ir sveria 3,1 svaro. 11 colių ilgio Didžioji aukso karūnomis skraidanti lapė yra beveik tokia pati kaip medinė liniuotė. 3 svarų šikšnosparnis sveria tiek pat, kiek pusė plytos!

Meksikos laisvosios uodegos šikšnosparnių buveinė

Šie šikšnosparniai gyvena Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Tiksliau, jie gyvena pietinėje JAV dalyje. Teksase jie turi labai daug gyventojų. Jie taip pat gyvena Meksikoje, Centrinėje Amerikoje, Brazilijoje, Čilėje ir Argentinoje. Jie gyvena vidutinio ir pusiau sauso klimato sąlygomis.

Šie šikšnosparniai ne tik gyvena urvuose, bet ir gyvena namuose po tiltais, tuneliuose ir net namų palėpėse. Paprastai šie šikšnosparniai gyvena šalia vandens telkinio, nesvarbu, ar tai ežeras, ar upelis, ar upė. Vanduo patrauklus vabzdžiams, todėl šiam šikšnosparniui lengviau medžioti grobį. Taip pat šikšnosparniai gers iš netoliese esančio vandens šaltinio.

Migracija vyksta prieš pat prasidedant šaltam orui. Konkrečiai, šie šikšnosparniai skrenda į pietus gyventi olose Meksikoje. Jų šikšnosparniai ankstyvaisiais metų mėnesiais grįžo į šiaurę. Teksaso gyventojai pastebėjo vasarį skrendančius Meksikos šikšnosparnius. Jie grįžta norėdami rasti prieglobstį, poruotis ir turėti savo šuniukų.

Meksikos laisvo uodegos šikšnosparnių dieta

Ką valgo Meksikos šikšnosparnis? Didžiausia šio šikšnosparnio dietos dalis yra kandys. Jie taip pat valgo laumžirgiai , vabalai , uodai ir skruzdėlės . Šie šikšnosparniai ėda vabzdžius, kurių gausiausia jų buveinėje. Vienas nuostabiausių faktų apie šiuos šikšnosparnius vienoje kolonijoje kiekvieną naktį gali suvalgyti 250 tonų vabzdžių. 250 tonų vabzdžių masė yra lygi 2 Mėlyni banginiai !

Kaip ir kiti šikšnosparniai, Meksikos šikšnosparniai medžioja grobį naudodami echolokaciją. Echolokacija yra tada, kai šikšnosparnis skrisdamas siunčia aukšto dažnio garsus. Kai garsai susiduria su daiktu, pavyzdžiui, uodu ar kandimi, garso bangos ar atgarsiai keliauja atgal į šikšnosparnį. Aidai yra tam tikras jų grobio kelių žemėlapis. Tai naudinga, nes šikšnosparniai naktį medžioja visiškoje tamsoje.

Šie šikšnosparniai kartais valgo vabzdžius, kurie nurijo pesticidus. Jei vabzdyje yra didelis pesticidų kiekis, jis gali užmušti šikšnosparnį.

Meksikos laisvosios uodegos plėšrūnai ir grasinimai

Dėl mažo dydžio nenuostabu, kad Meksikos šikšnosparnis turi daug plėšrūnų. Pelėdos , meškėnai , vanagai, gyvatės , opossums , skunkas ir naminės katės yra visi šio šikšnosparnio plėšrūnai. Dauguma jų plėšrūnų gali lipti medžiais ir yra naktiniai.

Jauni šikšnosparniai ir jaunikliai yra ypač pažeidžiami šių plėšrūnų. Be to, jei šuniukas nukris nuo olos lubų, šikšnosparnis motina nebandys jo atgauti. Paprastai tai reiškia, kad jis taps plėšrūno, klaidžiojančio į urvą, auka.

Šio šikšnosparnio populiacija patiria tam tikrų buveinių nuostolių dėl kasybos veiklos Antiluose. Tačiau jo oficiali apsaugos būklė yra Mažiausiai susirūpinimo turinčių stabilų gyventojų skaičių.

Meksikos laisvųjų šikšnosparnių reprodukcija ir gyvavimo ciklas

Meksikos šikšnosparnių veisimosi sezonas vyksta pavasarį. Šikšnosparnių patinai paskleidžia tam tikrą kvapą, pranešdami patelėms, kad nori poruotis. Šikšnosparnių patinai per tą laiką poruojasi su keliomis patelėmis. Jie nelieka su tuo pačiu partneriu.

Šikšnosparnių patelių nėštumo laikotarpis yra nuo 11 iki 12 savaičių. Patelė gyvai pagimdo vieną kūdikį arba šuniuką, kol ji kabo aukštyn kojomis. Gimdyti užtrunka apie 90 sekundžių.

Šikšnosparnių patelė neužsibūna su savo jaunikliu oloje. Vietoj to ji palieka didelę grupę kitų jauniklių, gimusių maždaug tuo pačiu metu. Tai vadinama motinystės kolonija ir paprastai ji yra viršutinėje urvo dalyje. Pagalvokite apie tai kaip apie šikšnosparnių motinystės palatą. Jums gali kilti klausimas: kaip šikšnosparnių motina randa savo šuniuką didelėje jaunų šikšnosparnių kolonijoje, kai ji nori slaugyti? Atsakymas yra tas, kad jos šuniukas turi ypatingą kvapą ir unikalų būdą jai skambinti. Pastaba: kartais šuniukai bando slaugyti kitas šikšnosparnius motinas, kurios atskrenda norėdami pamatyti savo kūdikius. Jei taip atsitinka, šikšnosparnis motina dažniausiai leidžia, nors šuniukas nėra jos.

Naujagimiams mažyliams užmerktos akys ir kailis. Jų akys neatveria, kol jiems nėra apie savaitę. Vienas iš įdomiausių faktų apie Meksikos šikšnosparnių jauniklius yra tai, kad jie greitai auga, nes pieną, kurį gauna iš motinos, sudaro 28% riebalų. Mažus vabzdžius jie atjunko maždaug 4 savaites ir gali savarankiškai gyventi būdami 7 savaičių. Šie šikšnosparniai lytiškai subręsta sulaukę 2 metų.

Yra žmonių, kurie iškart pagalvoja apie pasiutligės nešiotoją. Bet ne visi šikšnosparniai pasižymi pasiutlige. Per daugelį metų labai nedaugeliui Meksikos šikšnosparnių pasiutligės rezultatai buvo teigiami. 1950-aisiais manyta, kad meksikietiški šikšnosparniai iš Meksikos pasiutligę perneša žmonėms per orą. Tai seniai buvo įrodytas mitas.

Žinoma, kad šie šikšnosparniai laukinėje gamtoje gyvena iki 18 metų.

Meksikos laisvųjų uodegų šikšnosparnių populiacija

Yra nuo 120 iki 150 milijonų Meksikos šikšnosparnių. Jų ypač daug Teksase. San Antonijuje, Teksase, yra vieta, vadinama Brackeno ola. Šiuose urvuose gyvena 20 000 000 šikšnosparnių kolonijos. Šikšnosparnių grupės išskrenda iš urvų, formuodamos ore storas juodas kolonas. Grupės tokios gausios, kad gali pasirodyti net šalia esančio oro uosto radare!

Šio šikšnosparnio apsaugos statusas yra mažiausias rūpestis. Jo populiacija yra stabili.

Žiūrėti visus 40 gyvūnų, kurie prasideda M

Įdomios Straipsniai