Minke banginis

Minke banginių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Cetacea
Šeima
Balaenopteridae
Gentis
Balaenoptera
Mokslinis vardas
Balaenoptera acutorostrata

Minke banginių apsaugos būklė:

Netoli grasinta

Minke banginis Vieta:

Vandenynas

Minke Whale Fun Fact:

Minke banginiai yra mažiausias Baleen banginių šeimos narys.

Minke banginių faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, silkės, unguriai, šprotai, stumbrai, sidabrinės žuvys ir žibintai
Linksmas faktas
Minke banginiai yra mažiausias Baleen banginių šeimos narys.
Numatomas gyventojų skaičius
Paprastasis banginis: 180 000; Antarktidos banginis banginis: 515 000
Didžiausia grėsmė
Žudikai banginiai
Kiti vardai)
Mažasis rorqualas, mažasis gynėjas, aštriagalvis nugalėtojas, mažasis nugalėtojas, lydekinis banginis
Nėštumo laikotarpis
10 mėnesių
Vandens tipas
  • Druska
Buveinė
Vidutinio klimato, atogrąžų ar atogrąžų vandenys
Plėšrūnai
Žmogus, rykliai, banginiai žudikai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Banda
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Žinduolis
Dažnas vardas
Minke banginis
Rūšių skaičius
2
Šūkis
Yra dvi pripažintos rūšys!

Minke banginių fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Lygus
Didžiausias greitis
13 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
30-50 metų
Svoris
4536–12 700 kg (5–14 tonų)

Minke banginiai yra mažiausi iš Baleen banginių.



Vis dėlto šis žinduolis gali sverti iki 20 000 svarų ir užaugti iki 35 pėdų ilgio. Yra dvi pagrindinės šių banginių rūšys. Tai paprastieji banginiai ir Antarkties banginiai. Šie banginiai yra juodi arba tamsiai pilki su baltais pilvais. Skirtingi Minke banginiai gali skirtis dėl spalvos, raštų ir balanso.



Neįtikėtini Minke Whale faktai!

  • Šie banginiai gali nuplaukti iki 24 mylių per valandą, kad išvengtų a Orkos ar bandyti neatsilikti nuo laivo.
  • Pastebėti šį banginį nėra labai lengva, nes jų blyksniai nepakyla iš vandens, kol jie neria po paviršiumi.
  • Kai jie maitina, šie banginiai gali likti su didele grupe, tačiau kitu metu jie nori būti vieni arba tik su vienu ar dviem kitais banginiais.
  • Šie banginiai gali būti po vandeniu iki 20 minučių.

Minke banginių klasifikacija ir mokslinis pavadinimas

The mokslinis vardas šiems banginiams yra Balaenoptera acutorostrata. Balaenoptera reiškia sparnuotą banginį, o acutorostrata reiškia aštrią snukį. Bendrinį pavadinimą jiems suteikė nepatyręs norvegų banginių medžiotojas Meincke. Iš pradžių jis manė, kad banginis banginis yra a Mėlynasis banginis bet klydo. Banginiai banginiai taip pat kartais vadinami mažaisiais raliniais, aštragalviais suomiais, mažaisiais finbekais, mažaisiais suomiais ir lydekiniais banginiais.

Jie priklauso Žinduolių klasei ir priklauso Balaenopteridae šeimai. Balaenopteridae apima aštuonias skirtingas Baleen banginių rūšis, įskaitant Kupriniai banginiai , Mėlynieji banginiai ir Galiniai banginiai .



Yra dvi skirtingos šių banginių rūšys. Jie yra paprastasis arba šiaurinis Minke banginis ir Antarkties arba pietinis Minke banginis. Balaenoptera Acutorostrata yra mokslinis Šiaurės Minkės banginių pavadinimas. Balaenoptera bonaerensis yra mokslinis Pietų Minkės banginių pavadinimas.

Minke banginio išvaizda

Nors šie banginiai yra apie 35 pėdų ilgio ir gali sverti iki 20 000 svarų, jie iš tikrųjų yra mažiausias Baleen banginių šeimos narys. Šios rūšies patelės dažnai būna šiek tiek didesnės už patinus.

Šiaurės banginio kūnas yra nuo tamsiai pilkos iki juodos. Jų pilvas yra baltas, o ant nugaros už galvos yra lengvas ševrono ženklas. Šios rūšies raštai ir spalva įvairiuose banginiuose gali skirtis, paprastai atsižvelgiant į jų geografinę padėtį. Taip pat yra tam tikrų variantų su balinėmis arba keratino plokštelėmis, kabančiomis nuo šių banginių burnų. Jie turės kažkur tarp 240 ir 360 balinių plokščių. Šiauriniai banginiai banginiai taip pat turi baltą juostą.



Yra šiaurinio banginio porūšis, vadinamas nykštukiniais banginiais. Kaip rodo jų pavadinimas, šis porūšis neauga taip didelis Paprastasis minkštasis banginis. Paprastai jie sveria tik apie 14 000 svarų ir yra apie 26 pėdų ilgio. Kitas skirtumas tarp nykštukinių ir paprastųjų minkinių banginių yra tas, kad jie turi juodą kraštą aplink savo balines plokštes. Jų krūtinės peleke taip pat yra ryškiai baltas pleistras, siekiantis nugaros ir pečių sritį.

Antroji pagrindinė banginių banginių rūšis - Antarktidos arba Pietų - banginiai banginiai taip pat turi tam tikrų skirtumų nuo šiaurinių banginių. Jų burnos šonuose yra nuo 200 iki 300 baleno plokštelių. Skirtingai nuo paprastųjų ir nykštukinių minkštųjų banginių, kurių krūtinės pelekuose yra balta juosta, pietinio minkštojo banginio šlepetės yra pilkos su baltu kraštu. Kitas šios rūšies skirtumas yra tas, kad jie turi asimetrinį baleną. Kairėje jų burnos pusėje yra mažesnis balinių plokščių skaičius nei dešinėje. Kairėje pusėje yra mažiau baltų balinių plokščių nei dešinėje.

Nykštukas minkinis banginis (Balaenoptera acutorostrata) po vandeniu Didžiajame barjeriniame rife
Nykštukas Minke banginis po vandeniu Didžiajame barjeriniame rife

Minke banginių paplitimas, populiacija ir buveinė

Šiuos banginius galima rasti daugelyje pasaulio vietų. Nors jiems labiau patinka borealinės (šiaurinės) ar labiau vidutinio klimato vandens buveinės, ši rūšis taip pat kartais randama plaukiojanti tropiniuose ar subtropiniuose vandenyse. Maitindami jie dažnai ieško vėsesnio vandens didesnėje platumoje. Šie banginiai gali pasirinkti maudytis pakrančių arba jūrų vandenyse.

Šie banginiai maitinasi maždaug 62 pėdomis po vandens paviršiumi. Didžiausias gylis, į kurį jie ners, yra maždaug 350 pėdų po paviršiumi.

Jų pageidaujamą buveinę dažnai galima nuspėti pagal amžių, lytį ir reprodukcinę būklę. Daugeliu atvejų vyresni patinai vasarą maitinimo sezono metu būna arčiau ledo krašto poliariniuose regionuose. Kita vertus, vyresnės moterys paprastai apsistoja daugiau pakrančių vandenyse, bet vis tiek didesnėje platumoje. Vasaros šėrimo sezono metu jaunesni ir nesubrendę banginiai dažniausiai renkasi likti žemesnėse platumose.

Šiauriniai banginiai yra Ramiajame ir Atlanto vandenynuose. Vasarą jie linkę likti arčiau Arkties ledo krašto. Žiemos mėnesiais jų galima rasti beveik tiek pat į pietus, kiek pusiaujo.

Vasarą nykštukiniai banginiai banginiai dažniausiai būna arčiau pietinių poliarinių regionų. Jų galima rasti ir šiltesniame vandenyje žemesnėse platumose nei kiti banginiai. Pavyzdžiui, šį porūšį galima rasti palei Didįjį barjerinį rifą Australijoje arba netoli Pietų Afrikos ar Pietų Amerikos.

Antarktidos banginius galima rasti daugelyje skirtingų pietų pusrutulio vietų. Ši rūšis buvo pastebėta netoli Brazilijos, Magelano sąsiauryje, palei Pietų Čilę, taip pat netoli Naujosios Zelandijos ir Australijos.

Tiek paprastieji, tiek Antarktidos banginiai užsiima sezonine migracija. Pavasarį jie pasiliks arčiau Šiaurės ar Pietų ašigalio, o rudenį ir žiemą plauks link atogrąžų vandenų. Dėl sezono skirtinguose pusrutuliuose skirtumų paprastieji ir Antarkties banginiai nesusitinka ir (arba) nemaišomi šalia pusiaujo. Šie banginiai migruodami gali nuplaukti iki 263 mylių.

Šie banginiai nėra nykstanti rūšis. Paprastieji banginiai banginiai šiuo metu yra apsaugoti IUCN (Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga). Mokslininkai mano, kad šių banginių liko daugiau nei 180 000.

Antarkties Minke yra šiek tiek didesnė grėsmė tapti pavojuje. Pagal IUCN jis įtrauktas į sąrašą „Netoli gresia“. Manoma, kad iš šios rūšies yra likę apie 515 000 banginių.

Minke banginių plėšrūnai ir grobis

Minke banginių plėšrūnai: kas valgo minkinį banginį?

Žudikai banginiai kelia didžiausią grėsmę šiems banginiams. Net 85% žudiko banginio dietos sudaro jie. Jei banginis Žudikas vijosi Minkę, banginis bandys išsisukti plaukdamas labai greitai. Atvirame vandenyje bandydami pabėgti, jie gali išlaikyti greitį nuo 9 iki 18 mylių per valandą. Banginiai turi geriausias galimybes pabėgti pagal šiuos atvirojo vandens scenarijus, nes jie turi didesnę ištvermę ilgiems atstumams nei banginiai žudikai. Tačiau kitu metu banginiai žudikai gali užrakinti šiuos banginius uoste ar įlankoje. Pagal šiuos scenarijus banginis turi daug mažesnes galimybes išgyventi.

Žmonės taip pat vaidino svarbų vaidmenį mažinant banginių populiaciją. Iš pradžių ši banginių rūšis buvo laikoma per maža, kad būtų verta, po to, kai kitų rūšių populiacijos ėmė mažėti, jos taip pat buvo nukreiptos. Nors komercinis banginių medžioklė buvo uždrausta, kai kurie žmonės vis dar bando sugauti ir nužudyti šias būtybes.

Ką valgo banginiai banginiai?

Atlanto vandenyno šiaurėje gyvenantis paprastasis minkas valgo įvairius maisto produktus. Kai kurie iš jų apima Krilas , Silkė, ungurys, kapelinas ir šprotas. Paprastieji banginiai banginiai, gyvenantys Ramiojo vandenyno šiaurėje, valgo japoninius ančiuvius, Ramiojo vandenyno Saury ir Krilas .

Antarkties banginio dietą sudaro Antarkties krilas, Ledo krilis, Antarkties jūržuvė, Antarkties žiburys, Antarkties sidabrinė žuvis, Nototenija ir Chionadraco.

Minke banginių reprodukcija ir gyvenimo trukmė

Šie banginiai pasieks lytinę brandą, kai bus apie 23 pėdų ilgio. Paprastosioms rūšims tai atsitinka, kai jiems yra nuo 3 iki 8 metų, o Antarkties banginiams - nuo 7 iki 8 metų. Mokslininkai vis dar nėra įsitikinę, kaip šie banginiai poruojasi, kaip niekada nebuvo pastebėta.

Šių banginių nėštumas yra apie 10 mėnesių. Mokslininkai spėjo, kad motina slaugys ir liks su savo veršeliais, kol jiems bus nuo keturių iki šešių mėnesių. Paprastai moterys veršelį turi maždaug kartą per dvejus metus.

Šie banginiai gyvena ilgai; jie gali gyventi iki 50 metų.

Banginis banginis žvejojant ir gaminant maistą

Nors gyvūnų organizacijos bando užkirsti kelią daugiau banginių mirčiai banginių medžioklėje, šie banginiai vis dar taikomi ir sugaunami kai kuriose pasaulio vietose. Islandijoje ši banginių mėsa yra a bendras aukojimas . Apsilankę Reikjavike turistai tai laiko egzotišku skanėstu. Tačiau faktai yra tokie, kad valgydami banginių mėsą, banginių medžioklė skatinama tęsti ir tai gali kelti pavojų tokiems banginiams.

Žiūrėti visus 40 gyvūnai, prasidedantys M

Įdomios Straipsniai