Pere Davidsas elnias

Pere Davidso elnių mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Artiodactyla
Šeima
Cervidae
Gentis
Elafuras
Mokslinis vardas
Cervus wallichi

Pere Davidso elnių apsaugos būklė:

Išnyko laukinėje gamtoje

Pere Davids Deer Vieta:

Azija

Pere Davidso elnių faktai

Jaunojo vardas
Fawn
Grupinis elgesys
  • Socialinis
Numatomas gyventojų skaičius
Mažiau nei 2 000
Didžiausia grėsmė
Buveinės praradimas ir medžioklė
Ryškiausias bruožas
Ilgos kojos, pintinės pėdos, išskėstos kanopos
Skiriamasis bruožas
Ilgos kojos, pintinės pėdos, išskėstos kanopos
Kiti vardai)
Milu, elafūras
Nėštumo laikotarpis
9 mėnesiai
Kraiko dydis
1
Buveinė
Pelkės ir pelkės
Plėšrūnai
Tigrai, žmonės
Dieta
Žolėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Dieninis
Dažnas vardas
Pere Deivido elnias
Vieta
Kinijos šiaurės rytai ir rytai-centrinė dalis
Šūkis
Tarp pirštų turi diržą, kuris padeda plaukti!
Grupė
Žinduolis

Pere Davidso elnių fizinės charakteristikos

Odos tipas
Plaukai
Didžiausias greitis
18 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
18 metų
Svoris
298 - 441 svarai
Aukštis
3,9 pėdos
Ilgis
6,5–7,21 pėdos
Lytinės brandos amžius
2 metai ir 3 mėnesiai
Atjunkymo amžius
3 mėnesiai

„Pere Deivido elniai turi pirštus tarp pirštų ir yra puikus plaukikas“



Pere Deivido elniai gyvena didelėmis grupėmis. Tai žolėdžiai, kurie dažniausiai valgo žolę. Vidutinė šio elnio gyvenimo trukmė yra 18 metų. Dauguma Pere David elnių patelių turi tik vieną kūdikį ar kiaušinį. Kūdikis atsistoja ir slaugo motiną per kelias valandas nuo gimimo.



5 Pere Deivido elnių faktai

• Pero Dovydo elniai yra iš šiaurės rytų ir rytų-centrinių Kinijos dalių

• Jie gyvena pelkėse ir pelkėse



• Šie elniai išskleidė kanopas su juostomis, kad padėtų plaukti

• Jie yra socialūs gyvūnai, gyvenantys kartu didelėmis grupėmis

• Šie elniai vasarą turi rausvą, žiemą - pilką kailį



Pere Deivido mokslinis elnio vardas

Nors Pere Deivido elniai yra įprastas šio gyvūno vardas, jo mokslinis vardas yra Elaphurus davidianus. Lotyniškas terminas Elaphurus reiškia, kad jis priklauso Cervidae (elnių) šeimai. Davidianusas nurodo prancūzų zoologą ir katalikų kunigą tėvą Armandą Davidą, kuris atrado šį elnią Kinijoje. Šio elnio šeima yra Cervidae, o jos klasė - Žinduoliai. Prancūzijoje tėvo žodis yra Pere, todėl pažodinis šio žinduolio vardo vertimas yra tėvo Dovydo elnias.

Kinai turi kitą Pere David elnio pavadinimą. Žodis yra sibuxiangas ir reiškia „keturi nėra panašūs“. Tai reiškia faktą, kad šis žinduolis turi kanopas kaip a karvė , kaklas a kupranugaris , a uodega asilas ir elnio ragai. Kitaip tariant, šis elnias turi keturis gyvūnus, susuktus į vieną!

Pere Deivido elnių išvaizda ir elgesys

Vasarą Pere Davido elnias turi rausvai rudą kailį su juoda juostele ant peties. Tačiau žiemą jo kailis pasidaro pilkai rudas. Šios spalvos padeda užmaskuoti elnius įvairiais metų laikais. Pere Davido elnio patinas turi ragus, kurių ilgis yra nuo 21 iki 31 colio. Ragai, kurių ilgis yra 31 coliai, yra lygūs 2 sukrautiems boulingo kaiščiams. Elnių patinai naudoja ragus, kad kovotų su patinais poravimosi sezono metu. Šie elniai kovoje gali atsikelti ant užpakalinių kojų ir susirimti ragus.

Pere Davido elnių ilgis yra nuo 6 ½ iki šiek tiek daugiau nei 7 pėdų. 7 pėdų ilgio elnias yra toks pat ilgas kaip didelė eglutė. Be to, šis elnias gali sverti nuo 298 iki 441 svarų. 441 svarų sterlingų Pere Davido elnias yra lygus pusei pilno žirgo. Nors 441 lbs yra didžiausias Pere David elnio svoris, Whitetail elnias gali išaugti iki šiek tiek daugiau nei 500 lbs.

Pere Deivido elniai turi kanopas, tačiau jie skiriasi nuo kitų rūšių elnių kanopų. Daugumos elnių kanopos yra siauros, glaudžiamos pirštai. Arba „Pere David“ elnias turi kanopas, kurios ištiestos tarp jų pirštų. Kodėl? Šios kanopos padeda perkelti Pere Deivido elnius vandeniu, jiems plaukiant pelkėse ir pelkėse. Daugelis šių elnių praleidžia daug laiko stovėdami vandenyje, kuris gali siekti net jų pečius.

Unikalus šio elnio kanopų dizainas puikiai tinka maudytis, tačiau jie ypač nepadidina jo greičio. „Pere David“ elnias gali bėgti tik apie 18 mylių per valandą. Palyginkite tai su Whitetail elniu, kuris gali pasiekti greitį iki 30 mylių per valandą ar daugiau Šiaurės elniai kad gali nuvažiuoti 50 mylių per valandą!

Šie elniai yra socialūs, išeinantys žinduoliai ir mėgsta gyventi didelėmis grupėmis, kartais vadinamais banda, gauja ar minia. Kai Pere Deivido elnių buvo daug, bandoje galėjo būti dešimtys ar net šimtai elnių. Be to, gyvenimas bandoje suteikia apsaugą nuo plėšrūno, tokio kaip tigras . Kai elnias pradeda bėgioti, tigras turi sudėtingą laiką surasti ir atskirti vieną elnią pulti. Be to, bėgiojančių elnių grupė gali sužeisti tigrą, kuris bando patekti į bandą.

Petro Dovydo elnių buveinė

Pere Deivido elniai yra iš šiaurės rytų ir rytų centrinės Kinijos. Jie kilę iš subtropinio klimato, gyvenantys pelkėse ir aplink pelkes. Jų tinklinės kanopos leidžia praleisti daug laiko maudynėms. Jų kanopos taip pat suteikia jiems paramą vaikštant purvose, šlapiose vietose.

Pere Deivido elnių dieta

Ką valgo Pere Deivido elniai? Jie yra žolėdžiai ir valgo daugiausia žolę. Tačiau jei žolės trūksta ypač žiemą, jie valgo vandens augalus, augančius pelkynuose ir jų apylinkėse.

Pere David elniai instinktyviai žino, kokias žolių ir augalų rūšis valgyti. Bet jei jie valgo žolę ar kitą augaliją, užterštą chemikalais ar pesticidais, jie gali labai susirgti arba mirti.

Pere Davido elnių plėšrūnai ir grasinimai

Oficiali Pere David elnių apsaugos būklė yra išnykusi laukinėje gamtoje. 1800-ųjų pabaigoje Kinijoje buvo likę tik keli šie elniai. Jų populiaciją labai sumažino juos medžiojantys ir valgantys žmonės. Nedidelė šių elnių grupė priklausė Kinijos imperatoriui, vardu Tonghzi. Tačiau potvynis nuvertė tvorą, kur buvo laikomi elniai, ir jie pabėgo. Šiuos elnius medžiojo ir valgydavo valstiečiai ir kareiviai. Taigi, kai jie gyveno laukinėje gamtoje, jų pagrindinis plėšrūnas buvo vyras . Tigrai taip pat grobė Pere Deivido elnius.

Šiandien nelaisvėje zoologijos soduose ir šventovėse gyvena palyginti nedaug Pere David elnių. Šių elnių populiaciją stengiamasi padidinti jiems gyvenant saugomose teritorijose.

Pere Deivido elnių reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Šio elnio poravimosi sezonas yra birželį. Pere Davido elnio patinas prisijungia prie patelių grupės poruotis su viena ar daugiau. Per šį laiką elnio patinas greičiausiai kovos su kitais elnių patinais, kad apsaugotų patelių grupę, su kuria yra. Elnių patinai vienas kitą muša arba boksuoja ragais kaip kovos būdą. Laimi stipresnis patinas.

Moters nėštumo trukmė yra apie 9 mėnesiai, ir ji gyvai pagimdo kūdikį, dar vadinamą a fawn balandžio ar gegužės mėnesiais. Dauguma Pere Deivido elnių patelių turi vieną kiaušinį. Vienu metu turėti dvi ikutes yra rečiau. Gimę kiaušiniai sveria nuo 25 iki 29 svarų ir pradeda greitai augti!

Kaip ir kitos katės, šie elniai gimsta su baltomis dėmėmis ant kailio. Dėmės išnyksta senstant. Rausvas gali pamatyti, kai jis gimsta, bet negali iškart vaikščioti. Tačiau bukagalvis beveik iškart stengiasi atsikelti ir pasunkinti kojas. Tai turi daug prasmės. Jei naujagimis eglė liktų lauke lauke, jis būtų pažeidžiamas plėšrūnų, tokių kaip tigrai ar korsakas, lapės .

Kūdikis slaugo savo motiną, kol jie atjunkomi ir pradeda valgyti žolę su vyresniais elniais. Kūdikis būna su mama maždaug 14 mėnesių, kai yra pasirengęs išgyventi be jos pagalbos.

Pere Deivido elniai lauke gyvena apie 18 metų. Seniausias Pere Deivido elnias yra 23 metai ir tai buvo nelaisvėje, kur šie elniai yra gerai prižiūrimi.

Kai šie elniai senėja, jie linkę į ligas, veikiančias jų raumeninį audinį, dar vadinamą miopatija. Beje, ši miopatijos rūšis yra panaši į arklių miopatiją.

Pere Deivido elnių populiacija

Nors oficiali Pere David elnių apsaugos būklė laukinėje gamtoje yra išnykusi, yra keletas išimčių. Gamtosaugininkų pastangos didinti gyventojų skaičių pradėjo veikti. Kai kurie iš šių elnių buvo paleisti atgal į gamtą tikintis, kad jie išaugins ir dar labiau padidins populiaciją. Be to, vis dar yra daug Pere David elnių, kuriais rūpinamasi zoologijos soduose ir kitose šventovėse. Skaičiuojama apie 2000 gyventojų.

Viena iš lėto šio žinduolio populiacijos augimo priežasčių yra elnio patelė, turinti tik vieną kūdikį vadoje. Bet jei Pere Davido elnių populiacija ir toliau augs, ji gali gauti naują, atnaujintą apsaugos būklę.

Pere David's Deer DUK

Ar Pere Deivido elniai išnyko?

Oficialiai Pere Deivido elniai yra išvardyti kaip išnykę laukinėje gamtoje. Bet tai nereiškia, kad jų niekur nėra. Veisimo programos leido kai kuriuos iš šių elnių paleisti atgal į gamtą. Be to, įvairiuose Kinijos, JAV ir kitose zoologijos soduose eksponuojami Pere Davido elniai.

Kiek liko Pere Deivido elnių?

Maždaug 2000 šių elnių yra likę pasaulyje. Gamtosaugininkai stengiasi kasmet padidinti šio elnio populiaciją.

Kaip Kinijoje išnyko Pere Deivido elniai?

Kinijoje Pere David elniai laukinėje gamtoje išnyko, nes jie buvo reguliariai medžiojami dėl maisto ar sporto. Taip pat jų pelkių buveinės praradimas prisidėjo prie masinio šios elnių populiacijos sumažėjimo. Kelių tiesimas yra vienas dalykas, kuris atima pelkių erdvę nuo Pere David elnių ir kitų ten gyvenančių gyvūnų.

Ką valgo Pere Deivido elniai?

Šis elnias kasdien valgo žolę. Tačiau jei žolės įvairiais metų laikais nebus daug, jie valgys pelkėse augančius vandens augalus.

Kas atrado Pere Deivido elnius?

Šis elnias savo vardą gavo nuo jį atradusio katalikų kunigo ir zoologo / botaniko. Jo vardas buvo tėvas Armandas Davidas. Ekspedicijose į Kiniją 1800-ųjų viduryje jis atrado šį elnią, taip pat daugybę kitų gyvūnų ir augalų rūšių. Jis buvo išsiųstas ten dokumentuoti šių rūšių, kad kiti galėtų daugiau sužinoti apie jas.

Peržiūrėti visus 38 gyvūnai, prasidedantys P

Šaltiniai

    Įdomios Straipsniai