Porcupine

Kiaulės mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Erethizontidae
Gentis
Erethrizonas
Mokslinis vardas
Erethizonas Dorsaumas

Porcupine apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Porcupine vieta:

Azija
Centrinė Amerika
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Pietų Amerika

Porcupine faktai

Pagrindinis grobis
Šaknys, lapai, uogos
Buveinė
Tankūs miškai ir pievos
Plėšrūnai
Pelėda, Ereliai, Vilkai
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
1
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Šaknys
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Visame pasaulyje yra 30 skirtingų rūšių!

Porcupine fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
Odos tipas
Spygliai
Didžiausias greitis
2 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
8-12 metų
Svoris
5,4–16 kg (12–35 svarai)

Porcupines yra trečias pagal dydį graužikas planetoje. Jie yra suskirstyti į dvi porcupines rūšis, kurios yra Senojo pasaulio ir Naujojo pasaulio porcupines. Žinoma, kad šie stambūs graužikai kovoja su milžiniškomis plėšrūnėmis ir visus metus vaišinasi augalais, krūmais ir medžiais. Nepaisant nuožmiai atrodančios išorės, jie yra švelnūs ir paklusnūs padarai, nebent išprovokuoti.



Porcupine svarbiausi faktai

-Vandeniliuose yra antibiotikų riebalų sluoksnis, kuris padeda išvengti žmonių ir gyvūnų infekcijos.

-Porcupinai turi galimybę kovoti net su didžiausiais ir pavojingiausiais plėšrūnais, įskaitant leopardus.

-Kūdikio porcupines vadinamos porcupettes, o porcupines grupė yra dygliuota.



Porcupine mokslinis pavadinimas

Porcupines taksonomija yra suskirstyta į Rodentia rūšį, Erethizontidae (Naujasis pasaulis) arba Hystricidae (Senasis pasaulis) šeimą ir Erethizon arba Chaetomys Genius. Hystricidae porcupines daugiausia būna žemėje ir gyvena Europoje, Azijoje ir Afrikoje. Erethizontidae porcupines mėgsta laipioti medžiais ir plaukioti visoje Amerikoje. Tikrasis kiaulės pavadinimas kilo iš prancūziško žodžio porcespin, kuris reiškia kiaulę. Pasaulyje yra daugiau nei dvi dešimtys kiaulės rūšių, įskaitant:

Hystricidae šeima (senojo pasaulio kiaulės):



  • Malajiečių porcupine
  • Sunda porcupine
  • Kyšulio porcupine
  • Crested porcupine
  • Indijos porcupine
  • Storas spygliuotas porcupinas
  • Filipinų porcupine
  • Sumatrano porcupinas
  • Afrikos uodeginė porcupine
  • Azijinis šepetinis uodeginis porcupinas
  • Ilgauodegė porcupine

Erethizontidae šeima (Naujojo pasaulio kiaulės):

  • Šerelių spygliuota žiurkė
  • Baturito porcupinas
  • Dvispalvis spygliuotas porcupinas
  • Dryžuotas nykštukinis porcupinas
  • Bahia porcupine
  • Juoduodegis plaukuotas nykštukinis porcupinas
  • Meksikietiškas gauruotas nykštukinis porcupinas
  • Juodoji nykštukinė porcupine
  • Brazilijos porcupine
  • Matinis plaukuotas nykštukinis porcupinas
  • Andų porcupinas
  • Rothschildo porcupine
  • Roosmaleno nykštukinis porcupinas
  • Kelminė uodega
  • Santa Martos porcupine
  • Coandumirim
  • Paragvajaus plaukuotas nykštukinis porcupinas
  • Rudas plaukuotas nykštukinis porcupinas
  • Šiaurės Amerikos porcupine

Porcupine išvaizda ir elgesys

Kiekviena porcupino rūšis atrodo šiek tiek kitokia nei kita. Tačiau jie turi tam tikras bendras išvaizdos savybes, pavyzdžiui, dažnai turi tvirtą kūną ir mažas galvas. Jų antklodės bus sugrupuotos arba atskirai įterptos į odą ir plaukus. Šie plunksnos yra jų gynyba. Jie nuleis antklodes galimo plėšrūno kelyje, kad apsisaugotų

Jų kūno priekis yra labiausiai pažeidžiamas, nes jis yra padengtas plaukais, o ne plunksnomis. Pagrindinė plaukų spalva gali skirtis, įskaitant geltoną, rudą, pilkai rudą, tamsiai rudą arba juodą. Šablonai, dengiantys pagrindinį sluoksnį, taip pat gali skirtis spalva, įskaitant juodą, oranžinę, geltoną ir baltą. Kai kuriose pasaulio vietose yra net albinosų. Daugumos kiaulės ilgis yra nuo 25 iki 40 colių, įskaitant uodegą. Paprastai jie sveria nuo 10 iki 40 svarų. Tiek patinai, tiek moterys yra maždaug vienodo dydžio. Daugelio rūšių padai yra be plaukų, todėl jie yra puikūs alpinistai.

Porcupines yra vieniši gyvūnai, kurie didžiąją laiko dalį praleidžia vieni. Žiemą jie susirinks į grupes ir piršlybose praleis laiką su potencialiu draugu. Porcupines grupė vadinama dygliuota. Kai žiemą jie susirinks kaip grupė, rasite kartu priglaudusią grupę iki 12 kiaulaičių.

Porcupine lipa į medį

Porcupine buveinė

Kur gyvena kiaulės? Naujojo pasaulio porcupines daugiausia yra Amerikoje; kadangi senojo pasaulio kiaulės dažnai sutinkamos Europoje, Azijoje ir Afrikoje. Amerikoje rasite porcupines, kurios mėgsta tyrinėti medžius ir vandenį, taip pat kaip žemę. Tačiau kiaulės kitose pasaulio vietose dažniausiai lieka kietoje žemėje. Rasite jų gyvenančių beveik bet kokio tipo vietovėse, įskaitant dykumas, miškus, žolynus, kalnus ir atogrąžų miškus. Jie gali gana lengvai prisitaikyti prie savo aplinkos. Daugelis kiaulinių rūšių prastovas mieliau praleidžia uolėtose plyšiuose, urvuose, šaknų raizginiuose, šepečiuose, medžių šakose, urvuose ir tuščiaviduriuose rąstuose bei medžiuose. Jų namai, kad ir kur jie būtų, vadinami duobėmis. Jie neužmiega; tačiau jie yra naktiniai, todėl miega dieną ir tyrinėja naktį.



Porcupine dieta

Porcupines visame pasaulyje yra žolėdžiai gyvūnai. Jie valgo maždaug 0,9 svaro maisto kiekvieną dieną. Žiemą jie remiasi medžio žieve kaip pagrindiniu maistinių medžiagų šaltiniu. Dėl atšiaurių sąlygų žiemą jie dažnai netenka maždaug 17% savo svorio dėl azoto trūkumo žiemos racione. Pavasarį kiaulės mėgsta lapų mentes, kuriose gausu baltymų. Jei medžiuose pradeda atsirasti toksiškų taninų, jie parenka daugiau žolinių augalų ir medžių, kuriuose yra mažiau taninų.

Vasara sukelia daugiau mitybos pokyčių, įskaitant žaliuojančią žalumyną. Dėl to gali išsiskirti per didelis natrio kiekis, o tai priverčia kiaulides ieškoti druskos. Gamtoje jie gali rasti druskos iš įvairių šaltinių, pavyzdžiui, vandens augalų. Neradę to gamtoje, jie ieško žmogaus sukurtų šaltinių, įskaitant padangas, fanerą, įrankių rankenas ir laužymo linijas. Kai kuriais atvejais jie valgys tam tikrus riešutus ir vaisius. Nepaisant mitybos įpročių gamtoje, jie padaro daug mažiau žalos nei vabzdžiai, ligos, vėjai ir gaisrai.

Porcupine plėšrūnai ir grėsmės

Mažas kiaulės, ypač jaunų kiaulės, ūgis daro jas pažeidžiamas daugeliui plėšrūnų, įskaitant didžiuosius raguotuosius pelėdus, juoduosius lokius, bobcates, kiaunes, ilgauodeges žebenkštis, ermines, kojotas ir audinę. Žvejas yra dažniausias jų plėšrūnas. Žvejai gali net užkirsti kelią kiaulių populiacijoms. Jei plėšrūnas vis tiek priartės, kiaulė nugarą grįš plėšrūnui, kad kiaulės visada susidurtų su grėsme. Tačiau jei plėšrūnas gali patekti porcupiną ant nugaros, jis dažnai pralaimi mūšį. Kai kuriais atvejais kiaulės kovodavo su antklodėmis, įskaitant ir labai pavojingus gyvūnus, tokius kaip leopardas. Kai artėjantis plėšrūnas patenka į leteną ar kūną, jis dažnai atsitraukia, nes antklodės yra gana skausmingos ir jas sunku pašalinti gyvūnams.

Filipinų porcupinas yra vienintelis porcupinas, kuris šiuo metu priskiriamas pažeidžiamoms kategorijoms. Visi kiti yra išvardyti mažiausiai susirūpinimą keliančioje klasifikacijoje. Didžiausia grėsmė kiaulių populiacijai yra žmonių kirtimai, gaisrai ir infrastruktūros plėtra. Šie veiksmai išstumia porcupines iš savo namų ir priverčia lėtai judančius graužikus ieškoti naujų maisto šaltinių ir pastogės. Automobiliai taip pat laikomi grėsme kiaulėms, nes kiaulės eidamos per gatvę juda per lėtai.

Porcupine reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Porcupines poravimosi ritualas apima tik dominuojančius porcupino patinus, kurie poruojasi su keliomis moterimis, o mažiau dominuojantys vyrai gali poruotis iš viso. Kasmetinio veisimosi sezono metu vyrai kelias dienas gins savo porą, kad kovotų su kitais potencialiais piršliais. Patelės taip pat kovos už savo teritoriją prieš kitas porcupines pateles. Vyrus, besirenkančius, traukia moterų kvapas ir balsai. Poravimas įvyks tik tada, kai patelė pasirinks vyrą ir taps atvira jo pažangai.

Metinis veisimosi sezonas trunka nuo spalio iki lapkričio. Patelė nešios 210 dienų ir pagimdys nuo vienos iki trijų palikuonių. Kūdikių porcupinai paprastai gimsta balandžio arba gegužės mėnesiais, ir jie vadinami porcupettes. Naujagimiai sveria nuo 0,88 iki 1,17 svaro ir yra 10 colių ilgio. Jų plaukai gimimo metu yra minkšti. Po kelių valandų kaladėlės sukietės. Jų akys dažnai neatidaro kelias dienas. Motina slaugys trumpą laiką. Po penkių mėnesių palikuonys taps visiškai nepriklausomi ir palikti patys išgyventi savo pirmąją žiemą.

Vidutinė laukinės kiaulės gyvenimo trukmė yra nuo penkerių iki septynerių metų. Nelaisvėje užauginti porcupinai gali gyventi iki 10 metų. Žinoma, kad Prahos zoologijos sode mažiausiai 30 metų buvo Indijos kiaulė. Senatvės kiaulės gali sirgti liga ir prarasti jutimus, dėl kurių jie tampa labiau pažeidžiami plėšrūnų ir natūralios mirties.

Porcupine populiacija

Visos kiaulės rūšys, išskyrus vieną, šiuo metu laikomos mažiausiu susirūpinimu. Todėl populiacijos tyrimai nėra pernelyg prieinami, todėl sunku nustatyti viso kiaulės populiacijos dydį. Vienintelės žinomos grėsmės populiacijos augimui šiuo metu yra plėšrūnas ir žmogaus raida.

Peržiūrėti visus 38 gyvūnai, prasidedantys P

Įdomios Straipsniai