Possum

„Possum“ mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Diprotodontija
Šeima
Phalangeriformes
Gentis
Phalangeridae
Mokslinis vardas
Phalangeriforme

I apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

I Vieta:

Okeanija

Possum faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai, lapai, gėlės
Buveinė
Bushlandas ir atogrąžų miškai
Plėšrūnai
Lapė, katė, plėšrieji paukščiai
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Vabzdžiai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Australijos žemyne ​​yra 69 rūšys!

Possum fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
15 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
5-8 metai
Svoris
0,1–14,5 kg (0,22–32 svarai)

'Positas yra vienas iš labiausiai paplitusių žvėrių Australijoje.'



Šie naktiniai gyvūnai gali stebėtis aukštais medžiais stebindami judrumą ir apgaulę. Kartais gyvendami šalia žmonių, obstruktus galima pamatyti ar net girdėti, kaip naktimis blaškosi ant stogų ar denių. Žodžiai possums ir opossums kartais vartojami pakaitomis, tačiau jie iš tikrųjų reiškia skirtingus dalykus. Opossum konkrečiai nurodo Amerikos oposumus. Kita vertus, „Possum“ nurodo Australijos veislę, kurios mokslinis pavadinimas yraPhalangeriformes. Jie priklauso skirtingiems ordinams, tačiau abu yra žirgų pavyzdžiai.



3 faktai „Possum“

  • Marsupialas yra senovės žinduolių, kurie atsiskyrė nuo placentos žinduolių, giminėdaugiau nei prieš 100 milijonų metų. Šiuolaikiniai possumai, kengūros ir koalos tikriausiai išsivystė iš bendro protėvio, gyvenusio maždaug prieš 20–30 milijonų metų.
  • Patinai ir moterys yra žinomi kaipdomkratai ir žiaunos, o grupė vadinama „passel“.
  • Australijoje ir kai kuriose netoliese esančiose salose išplitus miestams, susitikimai tapo žymiai dažnesni. Kartais laikomas kenkėju,possums mėgsta slėptis tamsiose vietosepavyzdžiui, palėpėse, pastogėse ir garažuose, padarydami žalos ir sunaikinimo sodams, fermoms, miškams ir įrangai. Jie patys savaime beveik nekelia pavojaus žmonėms, tačiau aštriomis nagomis pradurdami odą jie gali platinti ligas. Jei su tokiu susiduriate savo gyvenamojoje vietoje ar šalia jos, verta vengti kontakto ir leisti profesionalams juos pašalinti humaniškai.

Possum mokslinis pavadinimas

The mokslinis vardas Possum yraPhalangeriformes, kilęs iš graikų kalbos žodžiofalangeris, turint galvoje voratinklį, nurodant susiliejusius skaitmenis ant užpakalinių kojų. Possums toliau skirstomos į kelias skirtingas šeimas ir gentis. ŠeimosPhalangeridaeyra dauguma posumos, įskaitant gerai žinomus paprastus uodegos posmus ir kubus. Kiti variantai apima pigmėjų posmus, žiedinius uodegos posmus, triokus ir sklandytuvus. Ramiojo vandenyno regione yra apie 70 skirtingų posų rūšių. Jie priklauso marsupialų būriuiDiprotodontijakartu su kengūros , Wallabies , koalas ir vombatai .

Šie bruožai paprastai pasidalija tarp visų posesų, tačiau vis tiek jie labai skiriasi, ypač atsižvelgiant į jų dydį. Mažiausia rūšis yra Tasmanijos pigmėjus, kuris yra mažesnis nei 3 colių ilgio ir sveria mažiau nei pieštukas. Didžiausios rūšys yra du lokių kuskusai, sveriantys iki 22 svarų arba maždaug prijaukintos katės. Possums skiriasi ir kitomis fizinėmis savybėmis. Šepečio uodegos posumas turi labai kailinę uodegą su apnuoginta apačia. Kita vertus, žiedinė uodega possum turi daugiaspalvę uodegą.



Bene unikaliausia visų possumų adaptacija yra sklandytuvas. Kaip rodo pavadinimas, šios rūšys tarp galūnių sukūrė didelius odos atvartus, kurie leidžia joms sklandyti oru. Šie atvartai yra labai panašūs į skraidančios voverės (kuris iš tikrųjų yra graužikas ir placentos žinduolis, o ne marsupialas). Tai yra konvergencinės evoliucijos pavyzdys: du atskiri gyvūnai, vystantys panašius bruožus dėl tų pačių priežasčių. Dauguma sklandytuvų užima Petaurus gentį, tačiau plunksnos-uodegos sklandytuvas, turintis dantytas pirštų pagalvėles, skirtas lipti lygiai žievei, užima savo gentį, tinkamai pavadintą „Acrobates“.

Possum ant šakos

„Possum“ elgesys

Possums skiriasi tiek savo elgesiu, tiek fizinėmis savybėmis. Šepečio uodegos posakiai yra naktiniai ir vieniši padarai, kurie susiburia tik perėjimo sezoną. Jie, būdami labiausiai sausumos ir žemės paviršiuje, gali gyventi šalia žmonių namų ir sodų. Kita vertus, žiediniai uodegai yra labai socialūs padarai, gyvenantys bendruose lizduose, vadinamuose drevėmis. Šias grupes paprastai sudaro vyriškos ir moteriškos lyties poros bei palikuonys. Minėti sklandytuvai (įskaitant gerai žinomą voverės sklandytuvą ir sklandytuvą su cukrumi) tarp jų galūnių turi atvartus, kad galėtų slinkti tarp medžių šakų ir žemiau esančios žemės. Pastebėta, kad viena rūšis vienu metu keliauja net 65 pėdas.

Possums yra gana paklusnūs visavalgiai, kurie agresyviai elgiasi tik tada, kai jiems gresia pavojus. Kai kurie jų gynybiniai veiksmai apima žaidimą negyvu, urzgimą, dantų dengimą ar blogo kvapo išskyrimą. Kai nemedžiojama, possums didžiąją laiko dalį praleidžia tvarkydamiesi ar miegodami. Possums bendrauja tarpusavyje (ir su galimomis grėsmėmis) tiek garsu, tiek kvapu. Jų aliarmo skambučių, poravimosi ir vietos skambučių rinkinyje yra kriokimas, šnypštimas, paspaudimai, niurzgėjimas ir kaukimas. Jie taip pat turi kvapo liaukas ant krūtinės, kad pažymėtų teritoriją.



negali gyventi

Pošimo gimtinė yra Australijos miškai ir aplinkinės Tasmanijos, Naujosios Gvinėjos, Celebeso ir Saliamono salos. Jų dažniausios buveinės yra atogrąžų miškai, eukaliptų miškai, miškeliai, pakrančių krūmų žemės ir net žmonių rajonai. Vienintelis dalykas, kurio jiems reikia, yra gana tankus medžių tinklas, kuriame galėtų apsigyventi apsauga ir maistas.

Aš Dieta

Possums išsivystė taip, kad būtų naudinga visaėdė dieta, kuri apima vabzdžiai , kiaušinius ir įvairias augalines medžiagas, kai kurios iš jų yra nuodingos kitiems gyvūnams. Jei bus galimybė, jie taip pat imsis maisto, kurį paliko kiti gyvūnai ir žmonės. Tiksli mitybos sudėtis skiriasi priklausomai nuo maisto prieinamumo iš vienos vietos į kitą, todėl jas geriausiai galima apibūdinti kaip oportunistines. Kai kurioms possum rūšims yra padidėjusi akloji žarna (maišelis žarnyne), kad jie fermentuotų ir suvirškintų labai skaidulų turinčius maisto produktus. Kramtomieji dantys turi aštrius antgalius, kurie padeda sukramtyti kietą augalinę medžiagą.

„Possum“ plėšrūnai ir grėsmės

Possumus dažniausiai grobia gyvatės , katės , šunys , lapės , pelėdos, tigro dėliojimai , ir kiti stambūs plėšrūnai. Tigro kiaulės ir gyvatės yra endeminės Australijai, tačiau daugybė kitų rūšių buvo atvežtos Europos naujakurių ir sumažino jų skaičių. Possumus žmonės sumedžiojo dėl jų kailio, tačiau didžiausia grėsmė jų egzistavimui yra sunaikinimo buveinė dėl gaisrų ir žmogaus veiklos. Kaip parodė naikinamasis 2019–2020 m. Krūmų gaisras, šiuos atvejus labai sustiprina klimato kaita.

„Possum Reproduction“, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Reprodukcija skiriasi nuo monogamijos (vienas partneris) iki poligamijos (keli partneriai) ir beveik visko, kas yra tarp jų. Tik kalnų šepetys-uodega possum turi galimybę pakeisti savo poravimosi sistemą, atsižvelgiant į tai, kiek maisto yra aplinkoje. Patinai garsiai šaukia moteris ir gali poruotis kelioms jauniklių grupėms per visą poravimosi sezoną.

Kai pora susivienija, patelė susilaukia vieno ar dviejų (rečiau - trijų) perspektyvių palikuonių, paprastai maždaug vidurio metų mėnesiais. Kai kurios rūšys susilaukia iki 10 palikuonių, tačiau dauguma kūdikių greitai miršta, palikdami tik kelis. Siekdama maksimaliai išgyventi, mama randa patogią slėptuvę medžių tuštumose ar apleistuose paukščių lizduose jaunikliams nešti. Tik kelios rūšys iš tikrųjų stato lizdus nuo nulio.

Kaip ir daugeliui kitų rūšių gyvūnų, motina yra atsakinga už didžiąją dalį tėvystės pareigų, o tėvai beveik nieko neprisideda prie jų išgyvenimo. Paprastoji žiedinė uodega possum yra vienintelė rūšis, kurioje patinas taip pat užima svarbų vaidmenį globojant jauniklius.

Nėštumo laikotarpis paprastai yra gana trumpas. Tarp teptuko uodegos posmų jis trunka tik 16 ar 17 dienų. Jaunieji džiaugsmai, kaip jie vadinami, šliaužia iš gimdymo takų į motinos maišelį, kad galėtų maitintis jos pienu. Šiame etape jie vis dar yra akli ir kurtieji, o jų dydis yra tik keli centimetrai. Džiaugsmai yra tokie priklausomi nuo motinos, kad jų lūpos iš tikrųjų susilies aplink spenelį, kad kelias pirmąsias gyvenimo savaites jis neprarastų kontakto. Net kai jis taps savarankiškesnis, artimiausius kelis mėnesius džiaugsmas liks motinos krepšyje, kad apsaugotų ir saugiai. Kai jis pagaliau taps per didelis maišeliui, jis kartais migruos į motinos nugarą.

Paprastai lytinis brendimas pasiekia per pirmuosius ar dvejus gyvenimo metus. Daugelis tampa grobuonių ir ligų aukomis, kol dar nemiršta dėl natūralių priežasčių, todėl kai kurių rūšių laukinė gamta paprastai būna ne ilgesnė kaip 10 ar 15 metų. Jie gali dar ilgiau gyventi nelaisvėje, kur saugu nuo daugumos grėsmių.

kūdikis gali

I Gyventojai

Gyventojų skaičių sunku įvertinti, tačiau apsaugos būklė gali labai smarkiai skirtis pagal rūšis. Remiantis IUCN Raudonuoju sąrašu, kuris yra nepriklausoma organizacija, stebinti daugelio gyvūnų apsaugos būklę, posesai gali būti tarp mažiausiai susirūpinimo ir kritiškai nykstanti . Australijos pakrantės regionuose plačiai paplitęs šepetys uodega taip gerai integravosi į žmonių visuomenę, kad tai yra įprastas vaizdas. Kitame spektro gale kritinė grėsmė yra vakariniam žiediniam uodegos posmui ir fėjai. Šiuo metu Australijos vyriausybė saugo daugelį rūšių. Dėl bet kokios priežasties neteisėta medžioti, gaudyti spąstais ar nužudyti daugybę turtų. Nepaisant to, manoma, kad ketvirtadaliui iš 27 Australijos obuolių rūšių šiuo metu gresia išnykimas.

Possums zoologijos sode

The San Diego zoologijos sodas , kuris yra vienas iš nedaugelio zoologijos sodų Jungtinėse Valstijose, turintis bet kokio tipo Australijos turtus, turi ilgą istoriją su rytiniais paprastaisiais uodegos posmais. Trys pirminiai nariai (patinas ir dvi moterys) buvo atvežti į zoologijos sodą dar 1984 m. Po kelerių metų be jokių nuosavybės teisių zoologijos sodas gavo daugiau Healesvilio draustinis Viktorijoje, Australijoje, tačiau jie ne visada eksponuojami.

Peržiūrėti visus 38 gyvūnai, prasidedantys P

Įdomios Straipsniai