Pigmėja „Marmoset“

Pygmy Marmoset mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Primatai
Šeima
Callitrichidae
Gentis
Sebuela
Mokslinis vardas
Callithrix Pygmaea

„Pygmy Marmoset“ apsaugos būklė:

Netoli grasino

„Pygmy Marmoset“ vieta:

Pietų Amerika

Pigmėjaus „Marmoset“ faktai

Pagrindinis grobis
Medžio syvai, vaisiai, vorai, vabzdžiai
Buveinė
Atogrąžų miškų pakraštys
Plėšrūnai
Paukščiai, gyvatės, laukinės katės
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Kariuomenė
Mėgstamiausias maistas
Medžio sula
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Mažiausia beždžionių rūšis pasaulyje!

Pigmėjaus marmozeto fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
24 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
8-12 metų
Svoris
120–140 g (4,2–4,9 oz)

'Pigmėjų marmozetas gali peršokti 16 pėdų atstumą, kad patektų iš vienos medžio šakos į kitą'.




Pigmijų marmūzai gyvena Pietų Amerikos Amazonės miškuose. Šios būtybės yra mažiausios pasaulyje beždžionės, sveriančios apie 4 uncijas suaugus. Pigmijų marmetėlės ​​yra visaėdžiai gyvūnai, kurie labai mėgsta valgyti medžių sultis! Šios beždžionės gamtoje gyvena maždaug 12 metų.

5 nuostabūs pigmėjų marmurų faktai

• Pigmijų marmozetės gyvena medžių viršūnėse Pietų Amerikos atogrąžų miškuose

• Šie gyvūnai turi nagus, kuriuos naudoja kaip nagus lipdami į medžius

Drugeliai , vaisiai, uogos ir medžių sultys yra mėgstamiausias šio mažo visavalgio maistas

• Vienas patinas ir viena moteris pigmėjų marmozetė veisiasi ir gyvena visą gyvenimą

• Pigmijų marmetėlės ​​puošia vienas kito kailį, kaip ir kitos beždžionės

Pygmy Marmoset mokslinis pavadinimas

Nors pigmėjaus marmozetas yra įprastas šio gyvūno vardas, jo mokslinis pavadinimas yra Cebuella pygmaea. Ji priklauso Cebidae šeimai ir jos klasė yra Žinduoliai. „Marmoset“ kilęs iš prancūziško žodžiomarmetė.

Šie marmūzai turi du porūšius, įskaitant šiaurės vakarų pigmėjų marmozetą ir rytinį pigmėjų marmozetą. Šių trijų pigmėjų marmeletų kailis skiriasi šiek tiek spalva. Be to, jie gyvena skirtingose ​​Pietų Amerikos vietovėse, taip pat Centrinėje Amerikoje.



Pigmėjaus „Marmoset“ išvaizda ir elgesys

Šios marmelos turi apelsinų rudos spalvos kailio kailį su rudų ir juodų juostų mišiniu. Tamsi šio mažo gyvūno kailis padeda jį paslėpti judant medžių šakomis. Šios beždžionės nagai tarnauja kaip nagai, kurie lipdami gali užčiuopti medžio žievę. Tai, kaip šis marmuzetas juda ir lipa, yra panašus į voverės, kurią galite pamatyti savo vietiniame parke.

Jis turi mažą nosį, mažas akis ir ausį kiekvienoje galvos viršaus pusėje. Šių marmūzų kaklas turi papildomą lankstumą, leidžiantį pasukti galvą atgal. Tai padeda gyvūnui būti labai budriam dėl plėšrūnų šioje srityje.

Pigmėjaus marmozetės uodega yra ilgesnė už jo kūną. Judėdamas išilgai medžių galūnių, aukštai Amazonės miške, jis naudoja pusiausvyrą.

Suaugusio pigmėjaus marmozeto kūnas yra apie 4–6 colių ilgio. Be to, į voverę panaši uodega yra 6–9 colių ilgio. Pigmijos marmozetės 9 colių uodega yra lygi vidutinio dydžio šakutės sidabro dirbinių stalčiuje. Suaugęs žmogus sveria šiek tiek daugiau nei 4 uncijos. Tai reiškia, kad jis sveria maždaug tiek pat, kiek viena sviesto lazdelė iš jūsų šaldytuvo namuose.

Šis marmuzetas pretenduoja į mažiausios beždžionės titulą pasaulyje. Bet tai nėra mažiausias primatas pasaulyje. Šis titulas priklauso pigmėjaus pelės lemūrai, sveriančiam apie 1,1 uncijos!

Šie marmūzai gyvena grupėmis, dar vadinamomis kariuomene, turinčiomis apie 5–9 narius. Gyvenimas grupėmis suteikia šiems mažiems gyvūnams tam tikrą apsaugos lygį nuo plėšrūnų. Jei vienas narys pastebi ocelot , jis įspėtų likusius karius apsidengti medžiais. Šie marmūzai yra drovūs gyvūnai, kurie pasilieka su savo būriu, o daug laiko lieka pasislėpę medžiuose.

Kiaurymėčių būrio nariai bendrauja tarpusavyje naudodamiesi tik jiems suprantamais cypimais ir čiulbėjimais. Vienas garsas gali reikšti, kad šalia yra pavojus, o kitas - vyras, kviečiantis moterį. Šių gyvūnų skleidžiami garsai yra šiek tiek panašūs į garsus, kuriuos skleidžia rudos ir pilkos voverės.

Pigmėjaus „Marmoset“ buveinė

Šie marmūzai gyvena Peru, Ekvadore, Brazilijoje ir Kolumbijoje Pietų Amerikoje. Jie gyvena Amazonės atogrąžų miškuose arba tankumynuose, augančiuose prie upių. Šie gyvūnai gyvena atogrąžų klimate, kuris yra drėgnas ir lietingas. Pigmėjų marmūzai ištisus metus gyvena atogrąžų miškuose Pietų Amerikoje.

Šiuos marmosetus rasite miškuose, kur medžiai auga arti vienas kito. Tai leidžia jiems lengvai peršokti į skirtingų medžių šakas. Be to, lengva pasislėpti nuo plėšrūnų, kai medžių šakos kerta vienas kitą. Oranžinis / rudas kailių kailis taip pat padeda pasislėpti tarp tamsių atogrąžų miškų šakų ir medžių kamienų. Paprastai šie marmūzai lieka mažiau nei hektaro miško teritorijoje.

Pigmėjaus „Marmoset“ dieta

Ką valgo pigmėjų marmūzės? Pagrindinis šio gyvūno maisto šaltinis yra medžių sultys. Šie marmūzai apatinėje aštrių dantų eilėje iškasa duobutes į medžio žievę. Jie kasa, kol randa sultis, tada geria, kaip šuo iš dubens geria vandenį.

Dažnai pigmėjų marmozetė kaskart, kai tik nori maisto, išsirenka tik vieną medį, kuriame įsigilins sultys. Šis medis yra kažkur konkrečioje beždžionės teritorijoje. Kai kuriuose medžiuose gali būti iki 1300 skylių, kurias laikui bėgant padarė vienas alkanas marmozetas!

Šie gyvūnai yra visavalgiai, todėl jie tikrai valgo daugiau nei medžių sultys. Jie valgo vaisius, drugelius, lapus, mažus vorus ir nektarą. Jie yra greiti ir gali patraukti vabzdžius, kurie gyvena aplinkui esančiose šakose. Maisto rūšis, kurią valgo šios beždžionės, priklauso nuo to, ko gausiausia šioje vietovėje.

Kadangi šių marmūzų yra tiek mažai, kad išgyventų, jų nereikia valgyti labai daug. Vienu metu jie gali išgerti net šaukštą medžių sulčių. Šios beždžionės mėgsta ieškoti maisto ryte ir vėlyvą popietę.

Zoologijos soduose laikomi pigmėjaus marmūzai šeriami daržovėmis ir vaisiais kartu su specialiu maisto mišiniu, kurį jiems lengva virškinti. Atidžiai stebimas jų duodamo maisto kiekis ir rūšis. Šėrimas šiuo perdirbtu maistu būtų žalingas šiam mažam gyvūnui.



„Pigmy Marmoset“ plėšrūnai ir grėsmės

Kaip jau spėjote, šios marmozetės turi daug plėšrūnų dėl to, kad šios beždžionės yra tokios mažos. Kai kurie iš jų plėšrūnų yra vanagai, gyvatės, ocelotai ir ereliai, ypač harpijos erelis.

Kadangi šios marmozetės lieka aukštai medžiuose, jos yra ypač pažeidžiamos erelių, vanagų ​​ir kitų paukščių. Be to, yra daugybė gyvačių, kurios lipa į medžius, pavyzdžiui, duobę. Pigmijos marmozetės greitis ir sugebėjimas pasislėpti yra vienintelė apsauga nuo šių plėšrūnų.

Šių marmūzų buveinei kyla grėsmė, kai atogrąžų miškuose iškertami ir išvalomi medžiai. Tai atima jų namus, taip pat maisto šaltinį.

Žmonės šiems gyvūnams kelia grėsmę kitu būdu. Kartais šie gyvūnai pagaunami ir parduodami kaip egzotiniai augintiniai visame pasaulyje. Tai dar vienas dalykas, mažinantis jų populiaciją.

Oficiali pigmėjų marmozetės apsaugos būklė yra Grasino . Iškirtus medžius kyla pavojus jų buveinei, tačiau jei tai pavyks sulėtinti, tai padėtų padidinti šios beždžionės populiaciją.

Yra įstatymai, draudžiantys pirkti ir parduoti laukinius gyvūnus kaip naminius gyvūnėlius. Tai apima pigmėjų marmozetą. Šių įstatymų vykdymas gali padėti saugoti pigmėjų marmozetus jų natūralioje buveinėje.

Pygmy Marmoset reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Šių marmūzų veisimosi sezonas vyksta ištisus metus. Ieškodamas poros, patinas savo kvapu pažymės teritoriją ir seks paskui vieną moterį aplink teritoriją. Vienas karių veislės patinas ir viena patelė bei kiti grupės nariai padeda prižiūrėti jauniklius. Šis vyras ir moteris išlieka kartu visą savo gyvenimą. Pigmijos marmozetės nėštumo laikotarpis yra apie 20 savaičių. Paprastai vadoje yra du gyvi kūdikiai. Rečiau patelė turės vieną ar tris kūdikius.

Naujagimio pigmėjaus marmozetė sveria 0,4 uncijos. Įsivaizduokite, kad naujagimio pigmėja yra maždaug suaugusio žmogaus nykščio dydžio!

Per pirmąsias naujagimio pigmėjaus marmozeto gyvenimo savaites jis važiuoja ant tėvo nugaros. Tai tėvas, kuris yra pagrindinis pigmėjų marmozės kūdikių prižiūrėtojas. Kai ateina laikas valgyti, tėvas nuneša kūdikius pas mamą, kad ji galėtų juos slaugyti.

Kūdikių pigmėjų marmeletai vabzdžius ir medžių sultis pradeda valgyti maždaug nuo 3 mėnesių. Kiti būrys moko kūdikius rasti maisto. Kai kūdikio pigmėjaus marmozetui sukanka apie pusantrų ar 2 metus, jis gali išsiskirti pats, būdamas suaugęs. Tačiau kai kuriais atvejais jaunieji būna kartu su kariuomene, kad padėtų užauginti kitus kūdikius. Tai reiškia, kad kariuomenėje gali būti keli broliai ir seserys.

Vidutinė pigmėjaus marmozeto gyvenimo trukmė yra 12 metų. Žinoma, plėšrūnų skaičius rajone, kuriame gyvena pigmėjų marmozetas, tikrai gali turėti įtakos jo gyvenimo trukmei. Šios mažos beždžionės senstant gali patirti nepakankamą mitybą, jei jų aplinkoje sumažėja jų vartojamų maisto produktų.

Pigmėjų marmurų populiacija

Pigmijų marmozės apsaugos būklė yra Grasino . Tiksli pigmėjų marmozetų populiacija nėra aiški dėl jų dydžio ir galimybės pasislėpti nepasiekiamose vietose. Tačiau mokslininkai mano, kad didžiausia šių gyvūnų koncentracija gyvena netoli Amazonės ir Rio Negro upių Pietų Amerikoje. Panašu, kad jų populiacija stabiliai laikosi, nes dedamos tam tikros pastangos sumažinti Amazonės atogrąžų miškų naikinimą.

Peržiūrėti visus 38 gyvūnai, prasidedantys P

Įdomios Straipsniai