Robinas

Robino mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Passeriformes
Šeima
Muscicapidae
Gentis
Eritakas
Mokslinis vardas
Erithacus Rubecula

Robino apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Robino vieta:

Afrika
Azija
Eurazija
Europa
Šiaurės Amerika
Okeanija

Robino faktai

Pagrindinis grobis
Kirmėlės, vabzdžiai, vaisiai, uogos
Skiriamasis bruožas
Mažas kūno dydis ir ryškiai raudona patinų krūtinė
Sparnų ilgis
20 cm - 22 cm (8 colių - 9 colių)
Buveinė
Miško, dirbamos žemės ir gyvatvorės
Plėšrūnai
Katės, šunys, meškėnas, lapės
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Kirminai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
4
Šūkis
Vien Australijoje yra daugiau nei 45 rūšys!

Robino fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Balta
  • Oranžinė
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
18 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
1 - 3 metai
Svoris
16g - 22g (0,5oz - 0,7oz)
Ilgis
12,5 cm - 14 cm (5 colių - 5,5 colių)

Robinas yra mažas paukštis, iš pradžių aptinkamas tik Europoje ir Azijoje. Robiną šiandien galima rasti visame pasaulyje Afrikos, Šiaurės Amerikos ir Naujosios Zelandijos dalyse, tačiau manoma, kad visos šios robino rūšys yra europinio robino porūšiai.



Europinis raudonviršis turi ryškiai oranžinę / raudoną krūtinę ir yra ryškiausias robinų šeimos paukštis. Nepaisant ryškios europinės raudonkepės krūtinės, kitos robino patelės yra gana paprastos ir rudos spalvos. Moteriškoji raudonplaukė savo dydžiu ir išvaizda yra labai panaši į lakštingalą, ir jiedu dažniausiai painiojasi.



Naujosios Zelandijos robinas ir Šiaurės Amerikos raudonasis robinas atrodo gana panašūs į moterišką europinę raudonkepę, ir visi šie raudonviršiai yra rudos spalvos. Šiaurės Amerikos robino nereikia painioti su amerikiniu robinu, kuris iš tikrųjų yra strazdų šeimos narys, o ne robino rūšis. Amerikietiškoji raudonoji juosta pavadinta Europos robino vardu dėl ryškių oranžinės spalvos krūtinės.

Manoma, kad Australijos žemyne ​​yra daugiau nei 45 skirtingų rūšių raudonieji žvėreliai, įskaitant Australiją, Papua Naująją Gvinėją ir daugybę kitų salų Ramiojo vandenyno pietuose. Šie paukščiai yra žinomi kaip Australazijos robinai, visi jie yra mažo dydžio, stambios kūno ir suapvalintos galvos.



Robinai yra visaėdžiai paukščiai, maitinantys augalų ir gyvūnų mišinį. Robinas visų pirma valgo vabzdžius ir kirminus, kuriuos tai daro, nuleidęs juos nuo ešerio, nuo kurio jis stebėjo savo grobį. Robinai sėdi ant medžių šakų ir gyvatvorėse, stebėdami, kaip grobis juda aplink žemę, kol staiga nuskrieja valgyti. Robinai taip pat valgo vaisius, sėklas ir uogas, kai jų gausu šiltuoju metų laiku.

Paprastai robinai nemigruoja (ypač tie, kurie randami JK). Tačiau yra žinoma, kad tie raudonviršiai, kurie gyvena Arkties apskritimo vietose, pavyzdžiui, Skandinavijoje, migruoja į pietus į šiltesnį Jungtinės Karalystės ir Europos dalių klimatą, kad išvengtų žvarbios žiemos.

Robinai poruojasi žiemos pabaigoje iki ankstyvo pavasario. Moteriškos raudonplaukės lizdą medžiuose ar tankiose gyvatvorėse stato lizdą netoli žemės. Vis dėlto neretai robinai peri šiek tiek keistas vietas, tokias kaip skylės akmeninėse sienose ir net laiškų dėžutėse. Robino patelė deda 4 arba 5 baltos spalvos kiaušinius, kurie išsirita po inkubacinio laikotarpio, trukusio mažiau nei 2 savaites. Nors robino patinas nepadeda inkubuoti kiaušinių, žinoma, kad raudonviršiai patinėliai atneša maisto, kol jos sėdi ant savo lizdo.



Kai raudonviršiai jaunikliai išsirita, jie yra rudos spalvos ir ryškiai oranžinė tėvų krūtinė vystosi tik tol, kol jie būna vyresni. Robino patelė reguliariai palieka jauniklius, kad padėtų robinui patinui rinkti maistą. Žinoma, kad abu tėvai pirmą mėnesį šeria savo viščiukus, nors robinų šeimos po dviejų viščiukų išsiritimo savaites palieka savo pradinį lizdą ir randa kur nors daugiau maisto.

Dėl mažo dydžio robinai laukinėje gamtoje turi daugybę natūralių plėšrūnų, įskaitant kates, šunis, lapes, meškėnus ir dar didesnius paukščius. Žinoma, kad kiti gyvūnai, pavyzdžiui, žiurkės ir gyvatės, valgo raudonplaukio kiaušinius, jei robino patelė dėl kokių nors priežasčių negali jų apsaugoti.

Peržiūrėti visus 21 gyvūnai, prasidedantys R

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai