Karališkasis pingvinas

Karališkojo pingvino mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Sphenisciformes
Šeima
Spheniscidae
Gentis
Eudiptai
Mokslinis vardas
„Eudyptes Schlegeli“

Karališkojo pingvino apsaugos statusas:

Pažeidžiamas

Karališkasis pingvinas Vieta:

Antarktida
Vandenynas

Karališkojo pingvino faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, žuvys, krevetės
Skiriamasis bruožas
Oranžinis snapas su geltonomis plunksnomis ant galvos
Buveinė
Uolėtosios Antarkties salos
Plėšrūnai
Leopardo ruonis, banginis žudikas, rykliai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Kolonija
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Paukštis
Šūkis
Gali pasiekti 20 mph greitį!

Karališkojo pingvino fizinės savybės

Spalva
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
3 kg - 6 kg (6,6 svarai - 13 svarų)
Aukštis
60 cm - 68 cm (24 colių - 27 colių)

„Vienas įvykis gali išnaikinti karališkuosius pingvinus“



Rygos gyventojai Antarktida ir Antarkties vandenys, karališkasis pingvinas lieka „mįslė, apgaubta paslapties, mįslės viduje“. Po dešimtmečius trukusių tyrimų tyrėjai vis dar nėra visiškai tikri, kur rūšis lekia maždaug šešis mėnesius per metus! Jie greičiausiai kabo Australas , Tasmanijos ir Naujoji Zelandija vandenys - ir tai rodo gausybė įrodymų, - bet tikrumas šiuo klausimu ir toliau vengia ornitologų.



Mes tikrai žinome, kad šie pingvinai veisiasi tik aplink Macquarie salą ir neturi auksinių plunksnų vainikėlių. Tačiau labiausiai neramina tai, kad vienas niokojantis įvykis - kaip žiauri audra ar išsiliejusios nafta - žaibiškai gali sunaikinti karališkuosius pingvinus.

5 įspūdingi karališkojo pingvino faktai

  • Mokslininkai iki šiol nėra tikri, kur žiemoja karališkieji pingvinai.
  • Šie pingvinai veisiasi tik Macquarie saloje ir jos apylinkėse - mažoje žemės nerijoje pusiaukelėje tarp Australijos ir Antarktidos. Ribota gyvūno veisimosi buveinė yra nerimą keliantis pažeidžiamumas.
  • Šie pingvinai reguliariai valo 150 pėdų nardymus.
  • Pingvinų patinai ir moterys dalijasi viščiukų auginimo pareigomis.
  • Šie pingvinai buvo negailestingai išnaudojami dėl savo naftos XIX amžiaus pabaigoje ir 20 amžiaus pradžioje.

Karališkojo pingvino mokslinis pavadinimas

„Eudyptes Schlegeli“yra šio pingvino mokslinis vardas. Eudiptai kilę iš graikų kalbos ir reiškia „geras naras“. Schlegeli yra pseudo-lotynų kalbos garbinamasis zoologas Hermanas Schlegelis, pirmasis aprašęs karališkuosius pingvinus.



Karališkojo pingvino išvaizda ir elgesys

Šie pingvinai atrodo beveik identiški makaronų pingvinai . Vienintelis skirtumas yra pirmojo baltas smakras, palyginti su antruoju juodu. Dėl ryškių panašumų daugelis mokslininkų mano, kad karališkieji pingvinai yra makaronų pingvinų porūšis. Tačiau dėl pingvinų taksonomijos karštai diskutuojama, o kiti tyrėjai tvirtina, kad tarp dviejų gyvūnų yra pakankamai genetinių skirtumų, kad būtų galima atskirai klasifikuoti.

Didžiausias iš kuoduotų pingvinas rūšių, karališkieji asmenys yra apie 26–30 colių aukščio, jų svarstyklės pakyla nuo 6,6 iki 17,6 svaro, o vyrai paprastai yra didesni už pateles.

Rūšies geltona galvos plunksna, panaši į karališką karūną, yra jos bendravardis. Tačiau jauni žmonės per kiekvieną akį sportuoja tik po vieną auksinių plunksnų eilę. Jie taip pat turi lieknas, ilgas, ryškiai oranžines sąskaitas.



Tvirti nardytojai šie pingvinai reguliariai daro 50–150 pėdų plungus, kurie trunka apie dvi minutes.

Du karališkieji pingvinai vandenyje, Macquarie salos, Australija
Du karališkieji pingvinai vandenyje, Macquarie salos, Australija

Karališkojo pingvino buveinė

Šie pingvinai daug keliauja ne tolyn ir plačiai. Vietoj to, metai iš metų, jie grįžta į salų trijulę tarp Antipodų ir Antarktidos: Macquarie, vyskupą ir tarnautoją. Savo akmenuotose pakrantėse šie pingvinai stato namus veisimosi sezonui ir nuo rugsėjo iki vasario juos paverčia namais.

Karališkojo pingvino dieta

Karališkieji pingvinai išgyvena laikydamiesi pescetarinės mažų dietos žuvis , krilių, vėžiagyvių ir kartais kalmarai .

Karališkųjų pingvinų plėšrūnai ir grasinimai

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga karališkieji pingvinai išvardyti kaip Netoli grasino.

Natūralūs plėšrūnai

Kailiniai ruoniai yra karališkųjų pingvinų pagrindiniai natūralūs plėšrūnai. Dramblių ruoniai retkarčiais sutraiškyti pingvinus ir skua paukščiai kartais perbraukite viščiukus ir kiaušinius.

1870–1919 m. Karališkųjų pingvinų medžioklė buvo didelis verslas „Down Under“. Turėdami daug aliejaus riebalų, šie pingvinai buvo paskersti ir prispausti dėl vertingų išteklių. Tasmanija išleido pingvinų medžioklės licencijas, o kasmet buvo paimta apie 150 000.

Laimei, pareigūnai apiplėšė kraupią pramonę taikydami įvairius aplinkos apsaugos įstatymus, o šios pingvinų populiacijos nuo to laiko suklestėjo.

Bet jie nėra iš patarlių miško.

Kadangi šie pingvinai veisiasi tik vienoje vietovėje, rūšys yra ypač pažeidžiamos žalingo oro ir priverstinių komercinių jūrinių klaidų, pavyzdžiui, išsiliejusios naftos. Kadangi jie yra labai glaudžiai supakuoti, teoriškai vienas katastrofiškas įvykis vienu ypu gali išnaikinti visus gyventojus.

Visuotinio atšilimo grėsmė meta didžiulį šešėlį ant karališkųjų pingvinų. Konkrečiai, vandens temperatūros svyravimai gali smarkiai pakenkti jūros ekosistemai ir sumažinti maisto tiekimą, dėl ko miršta badas ir masinė mirtis.

Plastikinė tarša, buveinių naikinimas ir netoliese esančios komercinės žvejybos platformos, kurios kasmet yra arčiau šių pingvinų vandenų, taip pat kelia rimtą grėsmę.

Karališkojo pingvino reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Reprodukcija

Šie pingvinai dauginasi tik viename regione: Macquarie salos klasteris, kurio grindys išklotos paplūdimiuose ir vegetatyvinėse uolėtose šlaituose.

Kiekvienais metais karališkieji vyrai rugsėjo mėnesį iškyla į krantą - priešais moteris - atnaujinti ir pastatyti veislinius lizdus. Kai kurie nusprendžia įsirausti šlaituose ir smėlynuose; kiti stato uolų ir žolių lizdus iš pagrindų.

Kiaušinių dėjimas prasideda spalio mėnesį, kai moterys grįžta ir pasirenka savo monogaminius sezoninius porininkus. Skirtingai nuo kai kurių kitų pingvinų rūšių, kurios išskiria poravimui, karališkieji žmonės veisiasi didžiulėse kolonijose.

Šie pingvinai paprastai deda du kiaušinius kelių dienų intervalu. Tačiau dėl nežinomų priežasčių tėvai prieš išsirisdami beveik visada išstumia pirmąjį, dažniausiai mažesnį, iš lizdo.

Abu tėvai inkubuoja didesnį kiaušinį maždaug 35–40 dienų iki išsiritimo.

Kūdikiai

Kai atvyks perinti paukščiai, motininiai pingvinai apie dvi savaites nedelsdami ieškos jūrų pašaro, o vyrai lieka kartu su kūdikiais, palaikydami juos šiltus ir saugius. Kai moterys grįžta ir perima viščiukų auginimo pareigas, vyrai išeina.

Gimę perinti turi rudai pilką ir baltą pūką.

Mėnesio amžiaus jaunikliai iš darželių formuoja lopšelius. Šios grupės turi tris tikslus: apsauga, šiluma ir socializacija. Tai taip pat suteikia pingvinų tėvams daugiau laiko pašarams.

Maždaug po dviejų mėnesių jaunikliai suplyšta, išaugina vandeniui atsparias plunksnas ir užmezga lizdą. Nuo septynerių iki devynerių metų pingvinai pasiekia lytinę brandą.

Gyvenimo trukmė

Šie gamtoje esantys pingvinai paprastai gyvena nuo 15 iki 20 metų.

Karališkųjų pingvinų populiacija

Šiuo metu bendra laukinių karališkųjų pingvinų populiacija siekia 850 000 porų - apie 1 700 000 individų. Didžiausia kolonija, iš maždaug 500 000 porų, veisiasi aplink Hurdo tašką Macquarie saloje.

IUCN šie pingvinai priskiriami prie grėsmingų žmonių, o tai reiškia, kad rūšis ateityje gali išnykti, tačiau dar nėra piktžolėse. Tačiau visi pingvinai tapo saugomomis rūšimis 1961 m., Kai įsigaliojo 1959 m. Antarkties sutartis.

Karališkieji pingvinai zoologijos sode

Dėl šios rūšies regioninių veisimosi apribojimų šių pingvinų neturi nė vienas JAV zoologijos sodas! Net Australijos ir Naujosios Zelandijos zoologijos sodai ir akvariumai laikosi maži pingvinai , gentoos ir karaliai .

Peržiūrėti visus 21 gyvūnai, prasidedantys R

Įdomios Straipsniai