Skunkas

Skunk mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Mephitidae
Gentis
Mefitas
Mokslinis vardas
Mefitas Mefitas

Skunko išsaugojimo būsena:

Mažiausiai susirūpinimo

Skunk Vieta:

Azija
Šiaurės Amerika
Pietų Amerika

Skunk faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai, graužikai, triušiai
Buveinė
Atviras miškas ir tankus krūmas
Plėšrūnai
Pelėdos, kojotai, laukinės katės
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
6
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Vabzdžiai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Taip pat žinomas kaip Polecat!

Skunk fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
10 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
5-8 metai
Svoris
0,5–6,3 kg (1,1–14 svarų)

Skunkas (taip pat žinomas kaip polecat) yra dažniausiai žinomas dėl savo sugebėjimo išskirti bjaurų, stipraus kvapo kvapą iš užpakalio, kai skunkas jaučia, kad jam gresia pavojus.



Pasaulyje yra žinoma 11 skunkų rūšių, dauguma šių skunkų rūšių gyvena Amerikos žemyne. Dvi iš šių skunkų rūšių yra Indonezijoje ir Filipinuose. Skunko spalva gali skirtis nuo tipiškos juodos ir baltos iki pilkos, kreminės ir net rudos. Tačiau visi skunksai yra dryžuoti, o kūdikiai - netgi gimsta su dryžuotais ženklais, neatsižvelgdami į jų spalvą.



Vidutinis skunkas yra nuo 40 iki 70 cm aukščio ir sveria maždaug tiek, kiek naminė katė. Skunkas medžioja vabzdžius, mažus paukščius ir žinduolius. Skunksai taip pat dažnai valgo uogas, šaknis, žoles ir grybus, kad papildytų savo mitybą.

Kūdikių šnipai gimsta visiškai be dantų ir akli, o kūdikio skunko akys neatsiveria, kol škvalas nėra kelių savaičių amžiaus. Kūdikių skunksai taip pat negali naudoti savo apsauginio purškalo, kai jie gimsta pirmą kartą. Skunksų purškimo gebėjimas išsivysto prieš pat atsimerkiant, kai skunkui yra pora savaičių.



Skunksai paprastai yra vieniši gyvūnai ir iš tikrųjų susiburia tik veisti. Tačiau šaltuose regionuose buvo žinoma, kad skunksai apgyvendina komunalines duobes, norėdami vienas kitą sušildyti. Dauguma skunksų dieną slepiasi urvuose, kuriuos skunkas iškasa ilgais priekiniais nagais.

Nors skunksai turi puikų kvapą ir klausą, žinoma, kad skunksai turi labai prastą regėjimą ir gali matyti tik tuos daiktus, kurie yra priešais juos. Pristatant automobilius, keliuose buvo nužudyta daugybė buksuotojų, nes buksuokliai nemato link jų važiuojančių automobilių, kol nevėlu.

Skunksų moterys paprastai pagimdo kūdikius karštuoju gegužės mėnesiu po poros mėnesių nėštumo. Skunko patelė išgręžia duobę, kurioje gimdo savo skunkusius kūdikius (rinkinius), o kūdikiai skunksai dažniausiai liks su mama iki maždaug vienerių metų ir bus pakankamai seni, kad galėtų poruotis.



Žiūrėti visus 71 gyvūnai, prasidedantys S

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai