Spixs ara

Spixs Macaw mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Psittaciformes
Šeima
Psittacidae
Gentis
Cyanopsitta
Mokslinis vardas
Cyanopsitta spixii

„Spixs Macaw Conservation Status“:

Išnyko laukinėje gamtoje

Spixs Macaw įdomus faktas:

Ar gali imituoti žmogaus balsus!

Spixs ara faktai

Grupinis elgesys
  • Pulkai
Linksmas faktas
Ar gali imituoti žmogaus balsus!
Numatomas gyventojų skaičius
Mažiausiai 160
Didžiausia grėsmė
Gyvenamosios vietos netekimas
Ryškiausias bruožas
Prabangus mėlynas plunksnas
Inkubacinis periodas
26 dienos
Buveinė
Dykumos miškai
Plėšrūnai
Žiurkės, laukinės katės, mangustai ir beždžionės
Dieta
Riešutai, sėklos ir vaisiai
Gyvenimo būdas
  • Paros
Dažnas vardas
„Spix“ ara
Vieta
Brazilija
Vidutinis sankabos dydis
2–3 kiaušiniai
Šūkis
Vienas iš rečiausių žemės gyvūnų!
Grupė
Paukščiai

Spixs Macaw fizinės charakteristikos

Spalva
  • Mėlyna ir pilka
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
Nuo 20 iki 40 metų
Svoris
360 g (12,7 oz.)
Ilgis
56 cm (22 colių)

Spix ara yra viena iš rečiausių ir labiausiai nykstančių papūgų pasaulyje.


Šie malonūs gyvūnai yra tarp pasirinktos kalbančių paukščių grupės, galinčios imituoti žmogaus kalbą. Gyvas, draugiškas ir nuožmiai ištikimas savo draugams, Spixo ara kadaise užėmė dykumos miškus Brazilijoje. Tačiau buveinių praradimas, plėšimas ir brakonieriavimas paskatino ją išnykti laukinėje gamtoje. Dabar jie auginami tik nelaisvėje, kad išlaikytų savo skaičių.



Įdomios Straipsniai