Tawny Owl

Tawny Owl mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Strigiformes
Šeima
Strigidae
Gentis
Strix
Mokslinis vardas
Strix aluco

Tawny Owl apsaugos būklė:

Netoli grasino

Tawny Owl vieta:

Azija
Eurazija
Europa

Tawny Owl faktai

Pagrindinis grobis
Pelės, kurmiai, vabzdžiai
Skiriamasis bruožas
Didelės akys ir fantastiška klausa
Sparnų ilgis
81 cm - 105 cm (32 colių - 41 colio)
Buveinė
Tankus miškas ir atviras miškas
Plėšrūnai
Vanagai, Ereliai, Buzzards
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Pelės
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
3
Šūkis
Labiausiai paplitusi pelėda Europoje!

Tawny Owl fizinės savybės

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
  • Balta
  • Taigi
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
50 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
4 - 6 metai
Svoris
350 g - 650 g (12oz - 23oz)
Aukštis
38 cm - 43 cm (15 - 17 colių)

'Tawnies yra neabejotinai labiausiai paplitusi pelėdų rūšis JK, kurių apytikslė populiacija yra 50 000 porų.'



Medžio pelėdų rūšis, kaštoninės pelėdos yra labai teritorinės ir maždaug medinio balandžio dydžio. Šios vidutinio dydžio pelėdos gyvena visoje Europoje ir kai kuriose Azijos vietose, tačiau daugiausia jų rasite miškingose ​​Europos vietose. Tiesą sakant, šios pelėdos yra viena iš labiausiai paplitusių pelėdų, gyvenančių Europoje, ir yra labiausiai paplitusi plėšrioji paukštis Jungtinėje Karalystėje.



Neįtikėtini Tawny Owl faktai!

  • Taurinės pelėdos taip pat paprastai vadinamos rudosiomis pelėdomis.
  • Taurinės pelėdos kartais painiojamos su pelėdą primenančiu paukščiu, vadinamu tauriniu varliu.
  • Šiai pelėdai priskiriamas klasikinis „twit twoo“ skambutis. Tačiau tai neteisingas vyro ir moters garsų, sutampančių, garso aiškinimas.

Tawny Owl mokslinis vardas

mokslinis vardas paprastosios pelėdos yra Strix aluco. Strixas yra graikiškas darinys, reiškiantis „pelėda“. Aluco vis dėlto kilęs iš itališkų žodžių allocco. „Allocco“ reiškia kaštoninę pelėdą iš lotyniško ulucus („screech-Owl“). Jie taip pat vadinami rudomis pelėdomis.

Tawny Owl išvaizda

Taurinės pelėdos laikomos tvirtomis pelėdomis, kurių ūgis yra iki 43 cm, o sparnų plotis siekia 100 cm. Jie yra stambesni nei kitos panašios pelėdų rūšys, įskaitant erelį ir Uralo pelėdas. Vidutiniškai šios pelėdos sveria apie 1 svarą. Jį galite atpažinti iš suapvalėjusio svaiginančio kūno ir kūno bei tamsesnių plunksnų žiedo aplink akis. Gamtoje jie matomi rudos, pilkos arba rausvai rudos spalvos. Visos pelėdinės pelėdos spalvos yra blyškesnės apatinės dalies su tamsiais dryželiais.



Patelės vidutiniškai 5% ilgesnės ir daugiau nei 25% sunkesnės už vyrus. Šiaurinis porūšis vidutiniškai 10% ilgesnis ir 40% sunkesnis už kitus porūšius.

Tauroji pelėda, vienas paukštis ant kelmo
Tauroji pelėda, Strix aluco, vienas paukštis ant kelmo, Glosteršyras, 2010 m. Žiema

Tawny Owl elgesys

Šios pelėdos yra naktiniai plėšrieji paukščiai. Paprastai tai reiškia, kad šviesiu paros metu juos galima rasti miegančius savo medžių skylių lizduose. Ankstyvo pavasario veisimosi sezono metu vyrai gali būti matomi medžiojant dieną, kad surinktų maisto porai.

Šios judrios pelėdos yra ypač balsingos rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Naktį juos dažnai galima išgirsti, skleidžiant šūkaujančius ir rėkiančius garsus. Šie įvairūs skambučiai leidžia jiems pažymėti savo teritoriją, bendrauti su kitomis pelėdomis ir padėti pritraukti porą. Gindami savo lizdus, ​​jie gali būti labai agresyvūs. Jie sukelia daugiau sužalojimų žmonėms nei kiti paukščiai Europoje. Taurosios pelėdos gyvena ne su kitais, nebent turi porą ar pelėdas.



Tawny Owl buveinė

Raudonosios pelėdos laikomos paukščiais, gyvenančiais dideliame 3,8 milijono kvadratinių mylių geografiniame diapazone. Laukinė šių pelėdų populiacija pasaulyje tęsiasi nuo Jungtinės Karalystės į rytus iki Vakarų Sibiro. Todėl, nors šios pelėdos yra painiojamos rusvos varlytės , jie net negyvena tame pačiame žemyne ​​kaip Australijos paukštis. Tai reiškia, kad jie nemigruoja už savo teritorijos ribų. Kai jaunikliai palieka tėvų lizdą, jie nevažiuoja labai toli, norėdami rasti savo savarankišką teritoriją.

Šios pelėdos savo namus daro tankius fores t ir miškai. Šie uždengti peizažai leidžia jiems netrukdyti dieną. Jie daugiausia yra lapuočių ir mišriuose miškuose ir mėgsta būti šalia vandens. Žaliosios erdvės, tokios kaip kapinės ir parkai, miestų teritorijose leido jų buveinėms išsiplėsti tokiose vietose kaip Londono centras. Jie taip pat teikia pirmenybę žemumoms, ypač esant šaltesniam klimatui.

Puikios regos ir klausos dėka jie gerai pritaikyti miškingoms vietovėms. Kadangi jie yra naktiniai, kaštoninių pelėdų evoliucija suteikė jiems akis į priekį, kad regėjimas būtų geresnis. Jų regėjimas yra 100 kartų geresnis nei žmonių. Evoliucija taip pat suteikė jiems unikalios formos ausies angas, kad pagerėtų kryptinė klausa.

Tawny Owl Diet

Kadangi kaštoninės pelėdos yra naktinės, jos gali pasinaudoti neįtikėtinos klausos ir naktinio matymo pranašumais, kad greitai pagautų grobį. Jų skrydis yra beveik visiškai be garso, todėl jiems lengva nuslysti iki aukų. Šios pelėdos grobia mažus graužikus, tokius kaip pelėnai ir pelės , ir taip pat vabalai , varlės ir žuvis. Lygiai taip pat, kaip ir kitos pelėdų rūšys, jie grobį prarija visą. Po kelių valandų jie atgaivins viską, kas nesuvirškinama. Šios nesuvirškinamos dalys yra vidutinio dydžio, pilkos granulės, susidedančios iš kailio ir mažų kaulų.

Taurinės pelėdos taip pat yra plėšrūnės link kitų, mažiau agresyvių miško pelėdų. Mažos pelėdos ir ilgaaulės pelėdos dėl šios priežasties sunku su jais sugyventi.

Tawny Owl plėšrūnai ir grasinimai

Raudonosios pelėdos yra palyginti maži paukščiai, palyginti su kitais plėšriaisiais paukščiais. Dėl mažesnio dydžio jie tampa aiškesniu taikiniu keliems natūraliems plėšrūnams jo aplinkoje. Šių pelėdų plėšrūnai yra stambesni plėšrieji paukščiai, tokie kaip vanagai, ereliai, žvyneliai ir dar didesnės pelėdų rūšys. Labiausiai susirūpinę plėšrieji paukščiai yra erelio pelėdos ir šiauriniai gosai. Kiti gyvūnai gali kelti jiems grėsmę, ypač jų kiaušiniai ir jaunikliai, įskaitant šunis, kates ir lapės. Taip pat buvo žinoma, kad pušų kiaunės užpuolė kiaušinius.

Tawny Owl reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Maždaug nuo metų amžiaus šios pelėdos pradeda poruotis. Žinoma, kad jie poruojasi visą gyvenimą, tačiau tai nėra universalu. Tiesą sakant, kai kurie vyrai buvo užregistruoti kaip poligamiški. Dauguma pelėdinių pelėdų lizdus medžių duobėse įkuria, tačiau taip pat gali lengvai naudoti seną europos lizdą, skylutes pastatuose ir žmogaus sukurtas inkilėles.

Pavasario patelė visus nuo 3 iki 6 kiaušinius deda vėlyvą pavasarį iki vasaros pradžios. Moteris praleis maždaug mėnesį inkubuodama kiaušinius, kol jos draugas atneš jai maisto. Poruota porelė augins savo jauniklius, kol jiems sukaks vos 2 mėnesiai. Tačiau įrodymai rodo, kad šios pelėdos gali prižiūrėti savo jauniklius net 3 mėnesių amžiaus.

Laukinės pelėdinės pelėdos paprastai gyvena nuo 4 iki 6 metų, priklausomai nuo skirtingų veiksnių. Seniausia užregistruota pelėda buvo nelaisvėje laikomas paukštis, gyvenęs JK 27 metus. Laukinėje gamtoje seniausia pelėdinė pelėda gyveno 18 metų. Be to, kad tampa stipresnių plėšriųjų paukščių aukomis, yra keletas dalykų, kurie sutrumpina jų gyvenimo trukmę. Neseniai iš tėvų lizdo išimtos jaunos pelėdos dažnai badauja bandydamos įkurti savo teritoriją. Tai labai būdinga jaunoms pelėdoms, kurios atsisako išsikelti iš tėvų teritorijos. Priešingu atveju jie žūsta avarijose, susijusiose su transporto priemonėmis, traukiniais ir laidais.

Tawny Owl populiacija

Šių pelėdų populiacija visame pasaulyje tęsiasi nuo Jungtinės Karalystės visoje Europoje ir į rytus iki Irano. Tauriųjų pelėdų yra iki pat Sibiro vakarų ir į Tadžikistano, Pakistano ir Kirgizijos dalis. Jungtinėje Karalystėje jų nėra salose, taip pat Airijoje. Yra šiek tiek pasakojimų ar mitų, kad šios pelėdos nemėgsta trumpų kelionių virš jūros, o tai galėtų paaiškinti šį pasiskirstymą.

Apskaičiuota, kad tik Europos žemyne ​​yra 970 000–2 000 000 šių pelėdų. Jų skaičius per metus nebuvo reguliariai registruojamas, tačiau įrodymai rodo bendrą pagausėjimą.

Peržiūrėti visus 22 gyvūnai, prasidedantys T

Įdomios Straipsniai