Turkija

Turkijos mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Galliformes
Šeima
Phasianidae
Gentis
Meleagris
Mokslinis vardas
Meleagris

Turkijos apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Turkija Vieta:

Centrinė Amerika
Šiaurės Amerika

Turkijos faktai

Pagrindinis grobis
Vabzdžiai, riešutai, sėklos, uogos
Sparnų ilgis
150–180 cm (59–71 coliai)
Buveinė
Miškas, krūmynai ir žolinės lygumos
Plėšrūnai
Lapė, Gyvatė, Meškėnas
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Pulkas
Mėgstamiausias maistas
Vabzdžiai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
8
Šūkis
Glaudžiai susijęs su fazanais ir viščiukais!

Turkijos fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Geltona
  • Grynasis
  • Mėlyna
  • Juoda
  • Balta
  • Žalias
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
6 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
1-10 metų
Svoris
3–11 kg (6,6–24 svarai)

Kalakutas yra didelis paukštis, glaudžiai susijęs su kitais medžiojamaisiais paukščiais, tokiais kaip fazanai, vištos ir putpelės. Kalakutas tapo žinomas visame vakarų pasaulyje kaip ypatingas valgis didelėms šeimos progoms, įskaitant Kalėdas ir Padėkos dieną.



Nepaisant didelio dydžio, kalakutai yra stebėtinai skraidantys skrajutės ir juos galima pamatyti skrendančius po miško vainiku, ieškančius kur įsitaisyti. Nors kalakutai peri medžiuose, dažniausiai jie būna atviruose miškuose, pamiškėse ir pievose.



Yra dvi skirtingos kalakutų rūšys, tai yra laukinis kalakutas ir kalakutas. Laukinis kalakutas natūraliai randamas atviruose Šiaurės Amerikos miškuose ir yra sunkiausias iš visų medžiojamųjų paukščių rūšių. Okluota kalakutiena randama Meksikos pietryčiuose ir, nors ir tokio paties dydžio kaip laukinė kalakutiena, kalakutiena yra maždaug pusė laukinio kalakuto svorio.

Laukinis kalakutas yra didelis, apvaliai atrodantis paukštis, kurio ilgos, plonos kojos su trimis pirštais kiekvienoje kojoje padeda išlaikyti pusiausvyrą ir subraižyti purvą. Laukinio kalakuto patinas turi raudoną, plunksnos neturinčią galvą ir gerklę, kuri turi nedidelius užaugimus, vadinamus karunkulais.



Okluota kalakutiena yra elegantiškesnės išvaizdos paukštis ir, nors ir glaudžiai susijusi su laukiniu kalakutu, išryškinta kalakuta savo išvaizda labai panaši į povo patelę. Auksuotas kalakutas turi siaurą kūną ir ilgas kojas, o patinai turi plunksnų kaklus ir galvas, kurie gali būti raudonos arba mėlynos spalvos ir dažnai subtilesni nei laukinių kalakutų patinai.

Kalakutas yra visaėdis gyvūnas, reiškiantis, kad jis valgo ir augalus, ir augalinę medžiagą, ir kitus gyvūnus. Kalakutas pirmiausia valgo riešutus, sėklas, vaisius, uogas ir vabzdžius, kuriuos dažnai randa įbrėždamas miško paklotėje. Kalakutas taip pat valgo mažus roplius, varliagyvius ir net graužikus, jei tik turėtų galimybę.

Nepaisant didelio dydžio, abiejų rūšių kalakutai savo natūralioje aplinkoje turi daugybę plėšrūnų. Lapės, gyvatės, meškėnai, laukinės katės ir žmonės yra labiausiai paplitę kalakuto plėšrūnai.



Poravimosi sezono metu kalakutų patinai skleidžia garsą, norėdami pritraukti kalakuto patelę. Kalakuto patelė randa kur nors saugiai lizdą ir deda nuo 6 iki 12 kiaušinių, kurie išsirita po maždaug mėnesio inkubacinio laikotarpio.

Šiandien kalakutiena yra viena iš populiariausių mėsos, kurią galima valgyti šventinėmis progomis, ir auginama gausiai visame Vakarų pasaulyje. Manoma, kad JAV kasmet auginama per 250 milijonų kalakutų!

Peržiūrėti visus 22 gyvūnai, prasidedantys T

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Christopheris Perrinsas, Oksfordo universiteto leidykla (2009) „Paukščių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai