Wolverine

Wolverine mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Mustelidae
Gentis
Gulo
Mokslinis vardas
Gulo Gulo

Wolverine apsaugos statusas:

Netoli grasinta

Wolverine vieta:

Afrika
Europa
Šiaurės Amerika

Wolverine faktai

Pagrindinis grobis
Karibu, briedis, avis, kiaušiniai
Buveinė
Kalnuoti regionai ir tankus miškas
Plėšrūnai
Žmogus, vilkai, meškos
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Karibu
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Išlaisvina stipriai kvepiantį muskusą gynyboje!

Wolverine fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Juoda
  • Balta
  • Smėlio
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
30 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
10-15 metų
Svoris
10–31 kg (22–70 svarų)

Wolverine yra vidutinio dydžio žinduolis, kuris, nepaisant savo lokiui būdingos išvaizdos (ir pavadinimo), yra glaudžiausiai susijęs su žinduoliu. Žinoma, kad vilkai yra stiprūs ir žiaurūs, sakoma, kad jie turi didžiulę jėgą, palyginti su jo dydžiu.



Wolverine yra visoje Kanadoje, Europoje, Šiaurės Amerikos dalyse ir poliariniame rate, kur wolverinai gyvena kalnuotose vietovėse ir tankiuose miškuose. Taip pat žinoma, kad kurtiniai ieškodami maisto leidžiasi į atviresnes vietas, tokias kaip lygumos ir dirbamos žemės.



Wolverine paprastai valgo peles, žiurkes ir kitus mažus žinduolius, paukščius ir kiaušinius vasaros mėnesiais, kai šių mažų gyvūnų yra daug. Karčios žiemos metu, kai sniegas padengia žemę, vilkai linkę medžioti didesnius gyvūnus, tokius kaip elniai (caribou), avys ir briedžiai. Nepaisant to, kad, kaip žinoma, kurtinys sugeba sumedžioti ir užmušti gyvūnus, kurie yra daug didesni už save, vilkai labiau mėgsta išnaikinti kitų gyvūnų, tokių kaip vilkai ir meškos, nužudymus. Wolverine leis didesniems plėšrūnams sumedžioti grobį, o tada wolverine medžiotoją išvijo, parodydama dantis ir nuožmiai urzgdama. Tada volkinas paliekamas suvalgyti.

Wolverine dideliais dantimis ir galingais žandikauliais sutraiško didelius kaulus ir valgo mėsą, kuri buvo užšaldyta negailestingoje Arkties žiemoje. Wolverine taip pat turi ilgus, aštrius, galingus nagus, kuriuos wolverine naudoja, norėdamas sugauti savo grobį ir apsiginti nuo plėšrūnų ir kitų wolverinų. Wolverine taip pat naudoja savo nagus laipiojimui ir kasimui.



Kaip ir skunkas, taip pat ir wolverine turi stiprų kvapą turinčią skystį, vadinamą muskusu, kurį wolverine įspėja kitus likti nuošalyje. Wolverines taip pat turi storą rudą kailį, kuris apsaugo juos nuo šalčio šalčio. Wolverine turi dideles pėdas, padedančias judėti per minkštą sniegą, kiekvienoje kojoje yra penki aštrūs nagai.

Wolverines yra labai teritoriniai gyvūnai, ir jie kovos su kitais wolverinais, kad apgintų savo teritoriją. Wolverines nėra ypač greitas judėjimas (nors žinoma, kad prireikus jie pasiekia didesnį nei 30 mph greitį), todėl jie nesivaiko ir nesivaiko savo grobio. Tačiau kurtiniai yra geri alpinistai ir dažnai ilsisi medžiuose, kur vilkai laukia, kol bus tinkamas momentas, kad užkluptų savo grobį nuo medžių ar didelių uolų.

Wolverine patelė turi vieną vadą kas dvejus ar trejus metus. Ji kasa duobę tuneliais sniego duobėje, kuri yra šalia akmenų krūvos. Praėjus beveik 2 mėnesių nėštumo laikotarpiui, moteriškoji kurtinė atsiveda mažą vadų kūdikių vadą (vadinamą rinkiniais), dažniausiai gimsta 2 ar 3 rinkiniai. Motinos kurtiniai slaugo savo kurtinių rinkinius iki maždaug 10 savaičių amžiaus, o tada yra pakankamai dideli ir stiprūs, kad galėtų pradėti mokytis medžioti patys.



Wolverines paprastai gyvena nuo 8 iki 13 metų, nors buvo žinoma, kad kai kurie nelaisvėje gyvenantys wolverine asmenys beveik sulaukė 20 metų!

Wolverine laikoma beveik grėsminga rūšimi, nes wolverine skaičius mažėja dėl medžioklės ir buveinių praradimo.

Peržiūrėti visus 33 gyvūnai, prasidedantys W

Šaltiniai
  1. Davidas Burnie, „Dorling Kindersley“ (2011 m.) Gyvūnas, „Pasaulio laukinės gamtos vaizdinis vadovas“
  2. Tomas Jacksonas, Lorenzo knygos (2007) „Pasaulinė gyvūnų enciklopedija“
  3. Davidas Burnie, „Kingfisher“ (2011) „Kingfisher“ gyvūnų enciklopedija
  4. Richard Mackay, Kalifornijos universiteto leidykla (2009) Nykstančių rūšių atlasas
  5. Davidas Burnie, Dorlingas Kindersley (2008) Iliustruota gyvūnų enciklopedija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Gyvūnų enciklopedija
  7. Davidas W. Macdonaldas, Oksfordo universiteto leidykla (2010) „Žinduolių enciklopedija“

Įdomios Straipsniai