Bobcat

„Bobcat“ mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Carnivora
Šeima
Felidae
Gentis
Lūšis
Mokslinis vardas
Lūšis rufus

„Bobcat“ apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

„Bobcat“ vieta:

Centrinė Amerika
Šiaurės Amerika

„Bobcat Fun Fun“ faktas:

Maždaug dvigubai didesnis nei naminė katė!

„Bobcat“ faktai

Grobis
Triušiai, pelės, elniai
Jaunojo vardas
Kačiukas
Grupinis elgesys
  • Vienišas
Linksmas faktas
Maždaug dvigubai didesnis nei naminė katė!
Numatomas gyventojų skaičius
1 000 000
Didžiausia grėsmė
Medžioklė ir buveinių nykimas
Ryškiausias bruožas
Trumpi ausų kuokštai ir išlenkta uodega
Kiti vardai)
Raudonoji lūšis, laukinis katinas
Nėštumo laikotarpis
60 - 70 dienų
Buveinė
Kalnuotas miškas, pelkė, dykuma
Plėšrūnai
Puma, vilkai, kojotai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Naktis / Prieblanda
Dažnas vardas
Bobcat
Rūšių skaičius
12
Vieta
Šiaurės Amerika
Šūkis
Maždaug dvigubai didesnis nei naminė katė!
Grupė
Žinduolis

„Bobcat“ fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Grynasis
  • Juoda
  • Balta
  • Tawny
  • Smėlio spalvos
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
34 mylių valanda
Gyvenimo trukmė
12 - 15 metų
Svoris
4,1–15,3 g (9–33 svarai)
Ilgis
65 cm - 100 cm (25 - 40 colių)
Lytinės brandos amžius
12 metų
Atjunkymo amžius
12 savaičių

Įdomios Straipsniai