Auksinės karūnos skraidanti lapė

Auksinės karūnos skraidančios lapės mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Chiroptera
Šeima
Pteropodidae
Gentis
Acerodonas
Mokslinis vardas
Acerodon jubatus

Auksinės karūnos skraidančios lapės apsaugos statusas:

Nyksta

Auksinės karūnos skraidanti lapė Vieta:

Azija

Aukso karūnos skraidanti lapė įdomus faktas:

Jie valgo figas beveik išimtinai

Auksinės karūnos skraidančios lapės faktai

Jaunojo vardas
Pup
Grupinis elgesys
  • Grupė
Linksmas faktas
Jie valgo figas beveik išimtinai
Numatomas gyventojų skaičius
10 000 - 20 000
Didžiausia grėsmė
Žmonių medžiotojai
Ryškiausias bruožas
Minkštas auksinis dangtelis
Kraiko dydis
Vienas
Buveinė
Urvai ir miškai
Plėšrūnai
Tinkliniai pitonai, ereliai, žmonės
Dieta
Žolėdis
Mėgstamiausias maistas
Figos, lapai, kai kurie kiti vaisiai
Dažnas vardas
Auksinė karūnuota skraidanti lapė
Grupė
Jie gyvena dideliuose susirinkimuose miške

Auksinės karūnos skraidančios lapės fizinės charakteristikos

Spalva
  • Juoda
  • Auksas
Odos tipas
Plaukai
Gyvenimo trukmė
nežinoma
Svoris
3,1 svaro
Aukštis
7 ir 11,4 colių
Lytinės brandos amžius
2 metai moterims

Auksinės karūnos skraidančios lapės sparnų ilgis yra iki penkių su puse pėdų.


Šikšnosparnis gyvena Filipinų džiunglėse, kolonijose, kuriose gyvena iki 10 000 narių. Nors šikšnosparnis turi didelį sparnų plotį, jis yra fiziškai mažas, jo kūnas yra nuo 7 iki 11,4 colio ilgio. Auksinė karūnoji skraidanti lapė valgo tik figas ir kitus vaisius, o racione nepaiso tokių dalykų kaip kraujas ir kitas žinduolių maistas. Jie nepajėgia atsiriboti, o jų navigacija turi priklausyti nuo regėjimo.



Neįtikėtini auksinės karūnos skraidantys lapės faktai!

  • Šis šikšnosparnis yra didžiausias šikšnosparnis pasaulyje.
  • Auksinės karūnos skraidanti lapė yra tausojanti rūšis, kuri valgo kitus augalus ir vaisius.
  • Šikšnosparnis prisideda prie miško sėjos, išplatindamas sėklas.
  • Auksinės karūnos skraidanti lapė valgo įvairius lapus kartu su figomis.
  • Viena auksinės karūnos skraidančios lapės rūšis yra išnykusi.

Auksinės karūnos skraidančios lapės mokslinis vardas

The mokslinis vardas auksinės karūnos skraidanti lapė yra „Pteropus jubatus“, kilusi iš lotynų kalbos, turinti keterą ar keterą. Šį pavadinimą jis gauna todėl, kad jis yra surištas auksinių plaukų šluoste. Yra dvi skirtingos auksinės karūnos skraidančios lapės su panašiais pavadinimais, viena iš jų yra A. Jubatus jubatus, o kita - A. jubatus mindanensis. Šikšnosparnis yra vienas didžiausių augale, jo sparnų ilgis siekia 5,5 pėdos.



Auksinės karūnos skraidančios lapės pasirodymas

Auksinės karūnos skraidanti lapė yra didelis megabatas, kuris valgo figas, taip pat papildomus augalus, pavyzdžiui, įvairių augalų lapus. Šikšnosparnis yra per didelis, o jo korpusas ištiesia net 8,5 colio sparnus. Šikšnosparnis sveria apie 3 svarus. Ilgas, liesas kūnas išsidriekia tarp sparnų ir yra padengtas trumpais plaukais, kurių spalva yra juoda ir auksinė. Juodi plaukai dengia krūtinę ir nugarą, o auksiniai - daugybę skraidančios lapės galvos. Kai kurios gyvūno dalys taip pat yra padengtos kaštoniniais plaukais. Jis turi mažas rankas ant dviejų viršutinių sparnų tarpų ir dvi mažas kojas ant kojų pagrindo. Nors jie yra saugomi, jų apsaugos būklė yra prasta, o gyventojų skaičius ir toliau mažėja.

Šikšnosparniai kabo zoologijos sodo narve. Milžiniška aukso karūnomis skraidanti lapė.
Šikšnosparniai kabo zoologijos sodo narve. Milžiniška aukso karūnomis skraidanti lapė.

Auksinės karūnos skraidančios lapės elgesys

Vienas iš dalykų, kurį daro aukso karūnomis skraidanti lapė, yra gyvenimas palei upes. Ekspertai mano, kad tai daro tam, kad galėtų rasti maisto, kurį būtų galima valgyti visą laiką, nes figos ir augalai su lapais visada yra palei vandens kelius. Tokiu būdu jie gali eiti aukštyn ir žemyn upėmis, ieškodami maisto nakčiai įsibėgėjus.



Nors šikšnosparniai dažniausiai apsiriboja naktine veikla, todėl jie tampa naktiniai, jie taip pat dalyvauja kai kuriose veiklose tiek vėlyvą popietę, tiek ankstyvą rytą. Tokia veikla apima atliekų pertekliaus šalinimą ir savarankišką veiklą. Jie taip pat gali kovoti ir kergti, dažniausiai ryte.

Auksinės karūnos skraidančios lapės buveinė

Auksine karūna skraidanti lapė gyvena išskirtinai Filipinuose. Jie natūraliai neatrodo niekur kitur pasaulyje. Jie gyvena tiek giliuose urvuose, tiek atogrąžų miškuose palei vandens kelius ar šalia jų. Jie gali gyventi vienoje saloje ir persikelti į kitą salą pašaro, kiekvieną kartą skrisdami dideliu atstumu.

Šis šikšnosparnis dažnai gyvena kartu su kitais milžiniškais megabatais, pavyzdžiui, didele skraidančia lape, ieškodamas maisto, kai ateina laikas skristi. Rūšių anksčiau buvo dešimtys tūkstančių, tačiau dabar jų yra mažiau nei 5000, o daugelis grupių yra dar mažesnės. Šikšnosparnis dabar yra nykstantis ir gali išnykti, jei nebus išsaugotas.



Auksinės karūnos skraidančios lapės dieta

Daugiausia to, ką valgo auksinė karūna skraidanti lapė, yra figos, tačiau jos taip pat vartos įvairių veislių lapus, kai figų nėra arba kai figos yra plonos. Jie taip pat gali vartoti regioninius vaisius, tokius kaip lamio, tangisang, puhutan, bankal, bayawak ir smaugiančios figos.

Figos yra apie 79% šikšnosparnių išmatų, tai rodo šikšnosparnių išmatose rastų likusių figų sėklų skaičiavimas. Atrodo, kad jie nevalgo jokio kito maisto, išskyrus jau minėtus ir lapus.

Auksinės karūnos skraidančios lapės plėšrūnai ir grasinimai

Aukso vainiku skraidančią lapę grobia keli skirtingi plėšrūnai, įskaitant tinklinius pitonus, ereliai ir žmonių .

Daugelis auksiniu karūnomis skraidančių lapių buvo nušauti žmonių medžiotojų, kad galėtų tiekti krūmynus kitiems žmonėms. Manoma, kad nuo 1986 metų gyventojų skaičius sumažėjo perpus.

Šie šikšnosparniai yra saugomi Filipinuose, užtikrinantys jų išsaugojimą ateičiai, tačiau paprastai tai daro labai mažai įtakos galutiniam šikšnosparnių išlikimui ir jiems vis dar kyla pavojus.

Žmonės ir toliau juos medžioja dėl maisto. Net ten, kur yra nustatytos medžioklės taisyklės, šikšnosparnius trikdo žmonės, norintys juos pamatyti dienos metu. Tai reiškia, kad šikšnosparniai nuolat trikdo dienos šviesą, todėl sunku ar net neįmanoma normaliai ilsėtis ar veistis.

Dabartinė auksinės karūnos skraidančios lapės statusas yra nyksta .

Auksinės karūnos skraidančios lapės reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Apie šio šikšnosparnio reprodukciją nėra daug žinoma. Žinoma, kad šios rūšies patelės turi vieną kūdikį kartą per metus - balandžio, gegužės ar birželio mėnesiais. Kūdikiai vadinami jaunikliais, o tėvai - vyrais ir moterimis. Visos rūšys yra nykstančios ir turi būti stebimos, kitaip jos išnyks.

Patinai paprastai būna poligamiški, per kiekvieną veisimosi sezoną vyrai poruojasi kuo daugiau patelių. Tikrai nežinoma, kiek laiko moterys yra nėščios. Kai kūdikis gimsta, jis priglunda prie motinos ir ją palaiko vėsiu, spustelėdamas sparną. Mažylis yra pasirengęs pats veisti, kai jam bus maždaug dveji metai.

Auksinės karūnos skraidančių lapių populiacija

Šio šikšnosparnio populiacija turi smarkiai krito per pastaruosius 30 metų. Nors jie buvo gerai žinomi 80-ųjų viduryje, šikšnosparnių populiacija gerokai sumažėjo dėl budinčios visuomenės stokos. Per tą laiką gyventojų skaičius sumažėjo daugiau nei perpus.

Peržiūrėti visus 46 gyvūnai, prasidedantys G

Įdomios Straipsniai