Kakadu

Kakadu mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Psittaciformes
Šeima
Kakadu

Kakadu išsaugojimo statusas:

Pažeidžiamas

Kakadu vieta:

Azija
Okeanija

Kakadu įdomus faktas:

Vienas triukšmingiausių paukščių pasaulyje!

Kakadu faktai

Jaunojo vardas
Viščiukai ar perinti
Grupinis elgesys
  • Pulkas
Linksmas faktas
Vienas triukšmingiausių paukščių pasaulyje!
Ryškiausias bruožas
Plunksnų herbas ant galvos
Sparnų ilgis
Skiriasi
Buveinė
Miškai, giraitės ir lygumos
Plėšrūnai
Sakalai, ereliai, pelėdos, gyvatės ir katės
Dieta
Visavalgis
Mėgstamiausias maistas
Vaisiai, sėklos ir gumbai
Dažnas vardas
Kakadu
Vieta
Australija, Naujoji Gvinėja, Filipinai, Indonezija ir Ramiojo vandenyno salos
Šūkis
Labai socialus, protingas ir plepus paukštis.
Grupė
Paukščiai

Kakadu fizinės charakteristikos

Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
20–70 metų laukinėje gamtoje
Svoris
300 g - 1 200 g (0,66 svaro - 2,65 svaro)
Ilgis
30 cm - 76 cm (12 colių - 30 colių)
Lytinės brandos amžius
Nuo 3 iki 7 metų

Kakadu yra protingas ir kalbus paukštis, ant kurio galvos yra puikus plunksnos keteras.



Ištikimas, rūpestingas ir žaismingas kakadu didelis energingumas ir triukšmingas elgesys atspindi jo turtingą emocinį vidaus gyvenimą. Šie paukščiai turi gana draugišką temperamentą ir kartais tampa gerais žmonėmis kaip naminiais gyvūnais. Gimtojoje Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono buveinėje kakadu yra pažįstamas vaizdas net kai kuriuose miesto ir priemiesčio teritorijose , tačiau jų pašėlęs ir destruktyviai žaismingas elgesys ne visada verčia juos priimti į vietos žmones.



Rožinė kakadu

Įdomios Straipsniai