Emu

Emu mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Casuariiformes
Šeima
Casuariidae
Gentis
Dromaius
Mokslinis vardas
Dromaius novaehollandiae

Emu apsaugos statusas:

Mažiausiai susirūpinimo

Emu vieta:

Okeanija

Emu faktai

Pagrindinis grobis
Vaisiai, sėklos, vabzdžiai, gėlės
Skiriamasis bruožas
Didžiulis kūno dydis ir didelės akys
Buveinė
Atviros pievos, kurių krūmai yra arti vandens
Plėšrūnai
Žmonės, laukiniai šunys, plėšrieji paukščiai
Dieta
Visavalgis
Gyvenimo būdas
  • Pulkas
Mėgstamiausias maistas
Vaisiai
Tipas
Paukštis
Vidutinis sankabos dydis
vienuolika
Šūkis
Didžiausias paukštis Australijoje!

Emu fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Pilka
  • Juoda
Odos tipas
Plunksnos
Didžiausias greitis
25 mylių valandos greičiu
Gyvenimo trukmė
12 - 20 metų
Svoris
18 kg - 60 kg (40 svarų - 132 svarų)
Aukštis
1,5–1,9 m (4,9–6,2 pėdos)

„Emu bėgimo žingsnis yra 9 pėdos“



Emai sukuria savo namus Australijos žemyne. Jie gali užaugti net 6,2 pėdos. Iš pažiūros šis paukštis yra panašus į strutį. Emai yra visavalgiai, valgantys sėklas, vaisius, vabzdžius ir mažus gyvūnus. Jų gyvenimo trukmė nuo 5 iki 10 metų laukinėje gamtoje.



5 neįtikėtini Emu faktai!

  • Emu turi išskirtinį skambutį, kurį galima išgirsti už mylios
  • Pagrindiniai emu plėšrūnai yra dingojai, ereliai ir vanagai
  • Emu turi aiškią membraną ant kiekvienos akies, kad apsaugotų ją nuo ore esančių dulkių
  • Emai visą laiką važiuoja ieškodami maisto ir vandens
  • Emai turi sparnus, bet neskraido

Emu mokslinis vardas

The mokslinis vardas nes emu yra Dromaius novaehollandiae. Žodis „Dromaius“ yra graikų kalba, reiškiantis bėgiką, o žodis „novaehollandiae“ reiškia „New Hollander“. New Hollanderis nurodo pradinę šio paukščio klasifikaciją kaip New Holland Cassowary.

Ji priklauso Dromaiidae šeimai ir priklauso Aves klasei. Yra 4 emų porūšiai. Kiekvieno iš jų mokslinis pavadinimas yra:



• D. novaehollandiae novaehollandiae
• D. novaehollandiae woodwardi
• D. novaehollandiae rothschildi
• D. Grebe diemenensis

Emu išvaizda ir elgesys

Emus turi tamsiai rudas plunksnas, kurios senstant tampa šviesesnės rudos spalvos atspalviu. Jie turi melsvą kaklo ir galvos odą. Emu aukštis siekia nuo 4,9 iki 6,2 pėdų. Jie sveria nuo 66 iki 121 svaro. Pavyzdžiui, 6 pėdų aukščio emu aukštis yra lygus 5 boulingo smeigtukų kaminai. 120 kilogramų sveriantis emu sveria du trečdalius tiek, kiek suaugusi kengūra.

Emus turi 2 ilgas kojas su 3 pirštais kiekvienoje kojoje. Šie paukščiai nesugeba skristi, todėl naudojasi ilgomis kojomis, kad pabėgtų nuo plėšrūnų. Bėgdami jie taip pat turi gana ilgą žingsnį. Vienas emu žingsnis gali būti 9 pėdų ilgio. Tik pagalvokite, 9 pėdos yra lygios pusei suaugusios žirafos ūgio.



Be to, kad emus naudoja kojas bėgimui, jie spardo į plėšrūnus. Jų galingas smūgis kartu su aštriais nagais ant pirštų gali sužaloti plėšrūnus, suteikiant šiam paukščiui laiko pabėgti. Greitas smūgis iš emu gali netgi nužudyti dingo.

Šis paukštis skleidžia daug garsų. Jis bendrauja su kitais emais per murkimą, lojimą, daužymo ir būgnų garsus. Iš tikrųjų vardas emu kilęs iš jo skleidžiamo garso. E-moo! Jie kartais skleidžia garsus, norėdami įspėti kitus emus artėjančio plėšrūno srityje. Be to, emai skleidžia daug garsų, kad perspėtų kitus emus laikytis atokiau nuo savo lizdo ir kiaušinių. Jų skambučius galima išgirsti net už mylios. Trumpai tariant, tai tikrai nėra ramūs paukščiai!

Emai yra vieniši paukščiai, tačiau jie gali sudaryti grupes keliaudami į kitą rajoną, kad rastų didesnį maisto kiekį. Emu grupė yra žinoma kaip minia. Emu minią sudaro maždaug 20 paukščių.

Jie nėra agresyvūs paukščiai, nebent jaučia, kad jiems gresia kitas gyvūnas ar asmuo. Jie veisimosi metu yra labai agresyvūs vienas kito atžvilgiu.

Emu ieško maisto kažkokiame smėlyje
Emu ieško maisto kažkokiame smėlyje

Emu prieš strutą

Emu ir strutis yra panašios išvaizdos ir abu yra neskraidantys paukščiai. Tačiau tarp jų yra keletas ryškių skirtumų.

Tarp šių dviejų paukščių yra didelis dydžio skirtumas. Emu yra antras pagal dydį paukštis pasaulyje, o strutis yra didžiausias. Be to, bėgant emu žingsnis yra 9 pėdos, o stručio - 16 pėdų!

Stručiai gali bėgti greičiau nei emai. Didžiausias stručio greitis yra 43 mylių per valandą. Didžiausias emu greitis yra 31 km / h.

Emus geria daug vandens. Tiesą sakant, jie paprastai kiekvieną dieną išgeria apie du su puse litrų vandens. Įsivaizduokite 2 galonus pieno ąsočių savo šaldytuve. Be to, dar pusė ąsotėlio! Arba strutis 2 savaites gali išsiversti be vandens. Daug drėgmės jie gauna iš žolių ir augalų.

Tarp šių dviejų paukščių kiaušinių yra net skirtumų. Emu kiaušinis yra ryškiai žalias, o stručio - šviesiai rudas. Kalbant apie dydį, vienas emu kiaušinis yra lygus 10 vištų kiaušinių. Vienas stručio kiaušinis yra lygus 24 vištienos kiaušiniams!

Emu buveinė

Emai gyvena Australijos žemyne. Tiksliau, jų yra visose Australijos valstijose, išskyrus Tasmaniją. Žolynai ir sausi miškai yra jų pagrindinė buveinė. Jie nuolat juda stengdamiesi rasti daugiau maisto ir vandens šaltinio. Paprastai jie nuvažiuoja nuo 9 iki 15 mylių per dieną.

Emu turi aiškią membraną ant kiekvienos akies, kuri apsaugo nuo dulkių ir šiukšlių sausose buveinėse. Ši membrana taip pat padeda išlaikyti jų akis drėgnas.

Šis paukštis gyvena daugiausia vidutinio klimato sąlygomis, nors kai kurie iš jų yra snieguotuose Australijos kalnuose. Ilgos emu plunksnos padeda palaikyti pastovią kūno temperatūrą. Jei emu yra ypač šaltoje vietoje, jis pūkuoja savo ilgas plunksnas, stengdamasis po jomis sulaikyti orą. Šis užfiksuotas oras padeda izoliuoti paukštį nuo šalčio. Kartais jie atsikvėpia (kaip šuo), kad atvėstų karštose Australijos vietose. Ar jūs kada nors matėte kaip šuo elsantį paukštį?

Šie paukščiai žiemą migruoja į pietus Australijoje, o vasarą juda į šiaurę. Laimei, jie gali lengvai prisitaikyti prie įvairaus klimato.

Emu dieta

Ką valgo emai? Emai yra visavalgiai. Jie valgo vaisius, sėklas, vabalai , mažas ropliai ir net kitų gyvūnų išmatos.

Emus neturi dantų, todėl negali susmulkinti valgomų augalų ir gyvūnų. Taigi, jie ryja mažus akmenukus, kurie patenka į jų pilvą (emu skrandžio dalį). Akmenukai, norėdami tinkamai virškinti, susmulkina maisto gabalėlius.

Emai skleisdami sėklą prisideda prie ekosistemos. Šie paukščiai ėda daug augalų, vaisių ir sėklų. Palikę išmatas, jie paskleidžia sėklą, kad galėtų išaugti daugiau augalų. Pagalvok apie tai. Emus kiekvieną dieną klaidžioja nuo 9 iki 15 mylių. Tai reiškia, kad jie išmeta sėklas įvairiose vietose visoje savo buveinėje.

Jie taip pat padeda valgyti vabzdžių populiaciją vabalai , tarakonai ir kitų klaidų.

Emu plėšrūnai ir grasinimai

Dingojai yra pagrindiniai emu plėšrūnai. Tai prasminga, nes dingojai turi tą pačią buveinę kaip ir emai. Jie bando pavogti emu kiaušinius, taip pat jų jauniklius.

Dingo pora gali būti nukreipta į tam tikrą emu lizdą. Vienas iš jų atitraukia tėvų emu, sėdintį ant lizdo, o kitas dingo užsidaro ir pavagia kiaušinį ar jauną jauniklį. Dingojai yra žinomi dėl savo slapto požiūrio į grobio medžioklę.

Dingojai taip pat puola suaugusius, pilno dydžio emus. Jie gali bandyti patraukti paukštį už kaklo ar galvos, kad jį vilktų žemyn. Norėdami apsiginti, emus spardo į dingus ar tiesiog bando pabėgti. Kartais emai bando išgąsdinti dingus, skleisdami jiems šnypštimą.

Tarp jų yra dar du plėšrūnai ereliai ir vanagai. Su šiais plėšrūnais emu sunku kovoti.

Emu apsaugos būklė yra Mažiausiai susirūpinimo . Emu populiacija priskiriama stabiliems. Jų gausu visoje Australijoje, išskyrus Tasmaniją. Taip yra todėl, kad šiuos paukščius kadaise sumedžiojo naujakuriai, todėl jų populiacija smarkiai sumažėjo.

Emus savo kūnuose gamina aliejų, kuris buvo naudojamas vaistams, kremams ir kitiems produktams gaminti. Kartais šie paukščiai yra medžiojami ir žudomi, norint gauti šio aliejaus. Tačiau ši brakonieriavimo veikla nesukėlė didelio jų populiacijos sumažėjimo.

Anksčiau emai klaidžiojo po fermas valgyti sėklų, o ūkininkai prarado dalį savo pasėlių. Jie buvo laikomi kenkėjais. Šiandien daugelis ūkininkų stato aukštas tvoras, kad emus nepatektų į savo pasėlius. Emus negali peršokti šių aukštų tvorų.

Emu reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Emų veisimosi sezonas patenka į gruodį ir sausį. Patelės kiaušinius deda balandžio, gegužės ar birželio mėnesiais. Emu patinas stovi aplink patelę, raukydamas plunksnas. Moteris turi tam tikrą skambutį, kuris vyrui pasako, kad ji domisi. Patelė grupėje arba sankaboje deda nuo 5 iki 15 kiaušinių. Kiekvienas kiaušinis sveria šiek tiek daugiau nei vieną kilogramą. Emu patinas susikuria lizdą ir atsisėda ant kiaušinių. Iš žolės ir sauso šepečio ant žemės pastatytas emu lizdas. Patelė visai nesėda ant kiaušinių. Per tą laiką ji palieka kiaušinius ir kartais poruojasi su kitais patinais. Emai yra poligamiški (turi kelis draugus).

Emu kiaušinių inkubacinis laikotarpis yra 56 dienos. Palyginimui, stručio kiaušinių inkubacinis laikotarpis yra apie 40 dienų. Sėdėdamas ant kiaušinių patinas nevalgo ir negeria. Jo kūne sukaupti riebalai tarnauja kaip maistas, o jis geria netoliese esančių augalų rasą vandeniui. Emu patinas kartkartėmis atsistoja ir paverčia kiaušinėlius.

Naujai išsiritęs kūdikio emu, vadinamas viščiuku, yra 9,8 colio ūgio. Naujagimiai jaunikliai turi pūkuotų plunksnų sluoksnį, o jų akys atviros. Per pirmuosius kelis mėnesius po jauniklių išsiritimo tėvas emu aršiai gina lizdą ir jauniklius nuo bet kokių grėsmių. Jaunikliai lieka su tėvais apie 18 mėnesių, kol tampa nepriklausomi. Jie valgo mažus vabzdžius ir augmeniją, tada tėvas emu moko medžioti.

Emus pažeidžia vidiniai parazitai, įskaitant apvaliuosius ir plaučių kirminus.

Emu gyvenimo trukmė yra nuo 5 iki 10 metų. Nelaisvėje jie gali gyventi nuo 15 iki 20 metų. Vyriausiajam emu buvo 38 metai.

Emu populiacija

Pagal IUCN raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą emus populiaciją sudaro 630 000–725 000 brandžių individų.

Emu apsaugos būklė yra mažiausiai susirūpinęs ir stabilus gyventojų skaičius.

Emusas zoologijos sode

• Aplankykite emus San Diego zoologijos sodas .
• Emai rodomi ekrane Luisvilio zoologijos sodas .
Denverio zoologijos sodas turi ir emus!

Peržiūrėti visus 22 gyvūnai, prasidedantys E

Įdomios Straipsniai