Kuoduotas pingvinas

Crested Penguin mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Paukščiai
Įsakymas
Sphenisciformes
Šeima
Spheniscidae
Gentis
Eudiptai
Mokslinis vardas
Laridae stiprios;

Crested pingvinų apsaugos būklė:

Pažeidžiamas

Crested Penguin Vieta:

Vandenynas
Okeanija

Crested pingvinų faktai

Pagrindinis grobis
Kriliai, žuvys, krevetės
Skiriamasis bruožas
Raudonas snapas ir ryškiai geltoni antakiai
Buveinė
Uolėtosios Antarkties salos
Plėšrūnai
Leopardo ruonis, banginis žudikas, rykliai
Dieta
Mėsėdis
Vidutinis šiukšlių dydis
2
Gyvenimo būdas
  • Kolonija
Mėgstamiausias maistas
Krilas
Tipas
Paukštis
Šūkis
Turi ilgus geltonus antakius!

Crested pingvinų fizinės charakteristikos

Spalva
  • Pilka
  • Geltona
  • Juoda
  • Balta
Odos tipas
Plunksnos
Gyvenimo trukmė
15 - 20 metų
Svoris
3 kg - 6 kg (6,6 svarai - 13 svarų)
Aukštis
60 cm - 68 cm (24 colių - 27 colių)

Korpusinis pingvinas turi ilgus geltonus antakius.




Jis gyvena vandeningose ​​vietovėse prie uolėtos Antarkties salos, pavadintos Snare Island, kur valgo krilius ir kitus skonius. Šis pingvinas yra viena iš šešių skirtingų rūšių, gyvenančių bendroje teritorijoje. Geriausias pingvinas yra pilkas, geltonas, juodas ir baltas. Gamtoje jis gyvena net 20 metų.

Neįtikėtini kuoduotų pingvinų faktai!

• Pingvinas valgo krilius, jaunus kalmarus ir kitus mažus gyvūnus, kurie gyvena vandenyje.
• Jis gyvena tik vienoje saloje, netoli Naujosios Zelandijos.
• Galvotas pingvinas kiekvienais metais paprastai atkuria po vieną viščiuką.
• Juos grobia orkos, leopardiniai ruoniai ir įvairūs paukščiai.
• Šie pingvinai laisvai gyvena įvairiuose zoologijos soduose tokiose vietose kaip Antverpenas ir Paradisio.

Crested Penguin mokslinis vardas

Mokslinis kuoduoto pingvino pavadinimas yra Eudyptes robustus. Pavadinimas „Eudyptes“ yra pagrįstas graikų kalbos žodžiais, kurie reiškia „geras naras“. Žodis robustus susijęs su tuo, kaip pingvinai gyvena stipriai ir tvirtai. Jie yra ištvermingi ir sugeba savarankiškai gyventi įvairiausiose aplinkose, nors kartu ir augina jauniklius.



Crested Penguin Išvaizda

Galvotasis pingvinas yra vidutinio dydžio paukštis, turintis ryškiai geltonų plunksnų antakį, einantį iš abiejų akių atgal į pakaušį. Tai yra tas pats abiejų lyčių atstovams. Išskyrus tai, kad nors lytys yra labai panašios, vyrai paprastai būna šiek tiek didesni ir turi sunkesnę burną. Paukščių akys yra ryškiai raudonos, tačiau akys nėra tokios raudonos, kaip ir šuolininkų su uolomis pingvino. Jauni paukščiai paprastai būna mažiau valdingi, jie turi blyškų smakrą ir trumpą petį. Tiek suaugusiesiems, tiek nepilnamečiams skruoste yra būdingos baltos juostelės, o aplink snapą - plika baltai rausva juosta.

Kuoduotas pingvinas ant uolų
Kuoduotas pingvinas ant uolos

Crested pingvinas elgesys

Nors kuoduoti pingvinai atrodo labai taikūs, kuoduotasis pingvinas kasmet įsivyrauja dėl naujų porų poreikio - tiek jauniems pingvinams susirasti porą, tiek seniems, kuriems reikia naujo porininko. Šiose kovose paukštis yra suimamas už kaklo ir mušamas griebiančio paukščio sparnais.

Gervuotasis pingvinas gali atlikti daugybę balsų, pradedant šnypščiančiais ir sprogdinančiais šūksniais, baigiant ritmiškais trimitavimo ir gąsdinančiais garsais, kurie, būdami jūroje, skleidžia ilgą atstumą. Nepaisant visos šios veiklos, didžiąją laiko dalį šie paukščiai iš tiesų yra taikūs ir gerai elgiasi. Paukščiai neieško kovos ir paprastai jie apsigyvens pasibaigus kovos laikotarpiui.



Kuoduotasis pingvinas

Galvotasis pingvinas gyvena jūroje ir sausumoje, priklausomai nuo sezono dalies. Nėra daug žinoma apie pingvino buveinę ne lizdų sezono metu, nors jie buvo matomi sausumoje Tasmanijoje, Naujojoje Zelandijoje ir kitose vietose. Dažniausiai šie pingvinai peri tankiose kolonijose ant pakrančių uolų arba po medžių danga Olearia miškuose. Šiose vietose pingvinai iškasa negilias duobutes ir dugną sluoksniuoja žole, šakelėmis, lapais, akmenukais ar durpėmis. Tada jie pridės purvo kraštą, kad pakeltų lizdo lygį virš žemės lygio.

Kai jie persikels į augmeniją, jie mirs dėl intensyvios perėjimo, tuo metu kolonija persikels į naują lizdavietę. Kolonijos, kurios peri šalia upelio, gali turėti pranašumą prieš kitas, nes yra vandens gerti ir maudytis, tačiau tai nėra būtina, o daugelis perinčių kolonijų yra toli nuo vandens.

Crested Penguin Diet

„Snares“ kuoduotų pingvinų dieta nėra gerai žinoma, tačiau daroma prielaida, kad jie daugiausia valgo krilius kartu su lygiomis kalmarų ir mažų žuvų dalimis. Kur ir kaip jie sugauna šį maistą, nėra gerai žinoma, tačiau, atrodo, tai daroma dažniausiai skriejant, kai maudomės vandenyne. Atrodo, kad jie nevalgo kitų maisto produktų.

Crested pingvinų plėšrūnai ir grėsmės

Gervuotuosius pingvinus grobia įvairūs stambūs medžiotojai, įskaitant banginiai žudikai , rykliai ir leopardo ruoniai . Jų kūdikiams ir kiaušiniams gresia petrels ir skuas . Jiems negresia nei žmonės, nei kiti žinomi plėšrūnai. Naujosios Zelandijos vyriausybė juos saugo kaip dalį pastangų, kad jie būtų žvalūs ir sveiki.

Crested pingvinų reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Spąstais apipinti pingvinai galės daugintis kur nors nuo penkerių iki devynerių metų. Jie prasideda rugsėjo pradžioje ir peri kada nors nuo tada iki sausio. Kai jie išaugins patinus, jie atsistos ant užpakalinių kojų ir atvers sparnus, kad pritrauktų porą. Galvotieji pingvinai paprastai poruojasi visą gyvenimą, todėl, radę patikimą partnerį, jie paprastai laikysis su juo visą gyvenimą. Jie kasmet susitinka pingvinų veisimo vietoje, o susibūrę bus ištikimi vienas kitam, kol vėl susitiks kitais metais.

Susiporavę, pingvinai sukurs lizdus esamose uolų urvose, tada papuoš juos bet kokiomis minkštomis medžiagomis, kurias gali rasti. Jie naudoja šį lizdą kiaušiniams dėti maždaug po vienos ar trijų savaičių po jų veisimosi. Pirmasis kiaušinis bus daug mažesnis nei antrasis kiaušinis ir greičiausiai neišlįs. Jei taip atsitiks, vargu ar jis išliks.

Padėjus abu kiaušinius, tėvai inkubuos juos pakaitomis pirmąsias 10 dienų, o paskui kitas 12 dienų patinas palieka pašaro ieškoti maisto. Kai jis grįš, vaidmenys pasikeičia, o patelė eina lesalu, o patinas sėdi ant kiaušinių.

Kai kiaušinis išsirita, patinas sėdi ant kiaušinių ir saugo juos pirmąsias tris savaites, saugodamas jauniklį nuo visų įsibrovėlių, kol patelė išeina ir parsineša maisto. Galų gale jauniklį saugos ir maitins abu tėvai. Maždaug po 11 savaičių viščiukas užaugs ir išsipūtęs, jis bus įleidžiamas į vandenį ir paliks jį pasigaminti pats. Kai paukštis yra vienas, jis gali gyventi nuo 15 iki 20 metų, o veisti reikia laiko, kai jis sulauks 5–9 metų.

Crested pingvinų populiacija

Šiuo metu grupę sudaro apie 25 000 porų. Atrodo, kad jie tolygiai laikosi šio skaičiaus arba net šiek tiek auga. Tačiau nereikėtų daug numesti į nieką, jei užkluptų maras ar kitas įvykis, ir dėl šios priežasties šiuo metu Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga juos laiko pažeidžiamais. Šiuo metu pingvinų populiacija gali toliau didėti arba ji gali mažėti, priklausomai nuo to, kaip seksis pingvinais per ateinančius kelerius metus. Galimos grėsmės apima naujo plėšrūno įvedimą, per didelę žvejybą aplink salas, galinčią išeikvoti jų maisto šaltinį, užterštumą ar didėjančią vandens temperatūrą, kuri išveda grobį nuo salų. Dėl šių priežasčių Naujosios Zelandijos vyriausybė ėmėsi veiksmų, kurie apsaugos jūrų maitinimosi vietas ir Snares salos buveines, kad ir toliau saugotų šiuos paukščius.

Peržiūrėti visus 59 gyvūnai, prasidedantys C

Įdomios Straipsniai