Indijos palmių voverė

Indijos palmių voverės mokslinė klasifikacija

Karalystė
Animalia
Prieglobstis
Chordata
Klasė
Žinduoliai
Įsakymas
Rodentija
Šeima
Sciuridae
Gentis
Funambulas
Mokslinis vardas
delnų šokėja

Indijos palmių voverės apsaugos būklė:

Mažiausiai susirūpinimo

Indijos palmių voverė Vieta:

Azija
Vandenynas

Indijos palmių voverės faktai

Pagrindinis grobis
Kiaušiniai, vaisiai, vabzdžiai
Buveinė
Tirštas miškas ir atogrąžų džiunglės
Plėšrūnai
Žmogus, gyvatės, laukinės katės
Dieta
Visavalgis
Vidutinis šiukšlių dydis
3
Gyvenimo būdas
  • Vienišas
Mėgstamiausias maistas
Kiaušiniai
Tipas
Žinduolis
Šūkis
Gimta vietovėse Indijoje ir Šri Lankoje!

Indijos palmių voverės fizinės charakteristikos

Spalva
  • Ruda
  • Geltona
  • Taigi
Odos tipas
Kailiniai
Didžiausias greitis
10 mylių per valandą greičiu
Gyvenimo trukmė
2–4 metai
Svoris
100–120 g (3,5–4,2 oz)

Indijoje laikoma šventa, ši Indijos voveraičių rūšis tapo invazine grėsme tokiose šalyse kaip Australija



Indijoje šventos laikomos ne tik karvės. Hinduistų tekstuose galinga dievybė, vardu Lordas Rama, statė tiltą per jūrą, kad padėtų jam rasti pagrobtą žmoną, kai voverė padėjo perkeldama mažus akmenukus į statybų teritoriją. Kai Rama padėkojo voverei glostydamas nugarą, jo pirštai paliko juostas.



Šiandien Indijos palmių voverės tos istorijos dėka laikomos šventomis daugeliui indų. Tačiau tai taip pat tapo invazine rūšimi, kuri kelia grėsmę naujoms buveinėms toli nuo Indijos sienų.

Neįtikėtini palmių voverės faktai!

  • Indijos palmių voverė pabėgo iš Perto zoologijos sodo Australijoje ir greitai pradėjo plėstis visame miesto priemiestyje.Nors jo populiacija Australijoje pasiekė virš 1000 žmonių, manoma, kad mažiau nei 10 šiandien Australijoje išgyvena kaip invazinė rūšis.
  • Indiška Palmių voverė yraskiriasi nuo kitų voveraičių, nes neužmiega.
  • Rūšis yra žinoma dėl trijų skiriamųjų juostų, esančių per nugarą. Tačiau tai toli gražu ne vienintelė voverių rūšis Indijoje, pasižyminti unikaliais ženklais. Pavyzdžiui, žinoma, kad Indijos milžinė voverė turi „vaivorykštės paltą!“

Indijos palmių voverės mokslinis pavadinimas ir klasifikacija

Voverės mokslinis vardas yraŠokėjų medžiai. funambulusyra lotynų kalba vaikštant virvute, apibūdinantis voverės judrumą.Delnaireiškia, kad tai yra palmės. Kitas voverės vardas yra trijų dryžių palmių voverė. Dėl savo dryžių Indijos palmių voverė labai panaši į didelį burunduką, tačiau burundukai priklauso visai kitai genčiai.



Indijos palmių voverės išvaizda ir elgesys

Voverė yra apie 6–7,8 colio ilgio, o jos kūnas yra tik šiek tiek ilgesnis nei krūminė uodega. Jis turi pilkai rudą nugarą su trimis diagnostinėmis juostomis. Įdomu tai, kad šias juostas galima pastebėti net ant naujagimių voveraičių, dar kol jie neauga kailį.

Jaunų voveraičių spalva yra šviesesnė nei suaugusių, kartais gimsta albinosai. Tai voverės, kurioms trūksta pigmento, suteikiančios kitoms voverėms spalvą, todėl jų kailis yra baltas, o akys - raudonos.

Trijų juostelių vidurys eina nuo voverės galvos iki uodegos, tačiau išoriniai dryžiai prasideda nuo voverės priekinių kojų ir sustoja ties jų užpakalinėmis kojomis. Pilvas yra kreminės spalvos, o uodega yra ilgo, juodai balto kailio. Kailio kombinezono tekstūra yra minkšta ir šilkinė. Indijos palmių voverė turi mažas, trikampes ausis ir dideles tamsias akis, esančias galvos šonuose. Tai suteikia voverei beveik 360 laipsnių regėjimo ir padeda išvengti plėšrūnų.

Vidutinis Indijos palmių voverė sveria apie 3,5–4,2 uncijos (100–120 gramų) ir yra stebėtinai greita dėl savo dydžio. Jis gali važiuoti apie 10 mylių per valandą (16 km / h). Jų veide, kaip ir katėse, ne tik ūsai, bet ir kojos. Šie ūsai suteikia voverei puikų prisilietimą.

Indijos palmių voverė turi keturis pirštus ant kiekvienos letenos, įskaitant elementarų nykštį. Letenos turi nagus, kurie padeda voverei lipti, o ant galinių kojų kulkšnys gali pasisukti 180 laipsnių kampu. Tai pirmiausia padeda nusileisti medžiu ar telefono stulpo galvute, nes jų užpakalinės letenos sugeba tvirtai suimti medieną.

Voverė yra graužikų rūšis, todėl jos dantys vis auga. Valgant maistą, dantys, ypač dvi poros ilgų priekinių dantų, vadinamų smilkiniais, išlieka priimtino dydžio ir yra sveiki. Tipiškas dantų išdėstymas yra dvi pjūvių pjūviai, kurie graužia jų maistą, ir skruostų dantys, kurie šlifuoja jų maistą. Tarp smilkinių ir skruostų dantų yra didelis tarpas, vadinamas diastema.

Indijos palmių voverės buveinė

Indijos palmių voverė yra gimtoji šiltose, drėgnose pietinės Indijos subkontinento vietose. Lizdo ten rastų medžių, o ne tik palmių, viršūnėse. Voverės lizdas vadinamas dray ir yra austas iš žolės. Vietoj žiemos miego, Indijos palmių voverė tiesiog lieka savo lizde, kol diena tampa pakankamai šilta, kad ji pasirodytų. Jei privalės, voverė net gyvens namuose.

Indijos palmių voverės dieta

Voverė yra visavalgė. Tai reiškia, kad jis valgys beveik viską, nors mėgsta vaisius ir riešutus. Indijoje palmių voverės teikia pirmenybę tokiems pasėliams kaip riešutai, cukranendrės, vynuogės, mangai ir obuoliai. Be to, Indijos palmių voverės nedvejodamos valgys pasėlius, taip pat kiaušinius ir net paukščių ūkiuose randamus viščiukus. Tai daro juos ypač pavojingus kaip invazines rūšis. Kita vertus, jis valgo tokius vabzdžius kaip vikšrai, kurie taip pat kenkia pasėliams.



Natūralioje buveinėje Indijos palmių voverė valgys kitus, mažesnius žinduolius, tokius kaip pelės, maži ropliai, vabzdžiai ir paukščiai, taip pat vaisius, riešutus, kiaušinius ir sėklas. Kaip ir žmonės, voverė negali virškinti celiuliozės.

Kadangi voverė yra gerbiama Indijoje, žmonės ją taip pat maitina. Todėl kai kurios Indijos palmių voverės tapo gana prisijaukintos ir tikisi iš žmonių draugų išdalyti medžiagą.

Kaip ir daugelis kitų rūšių voveraičių, Indijos palmių voverė yra gana agresyvi, kai reikia apsaugoti savo maisto talpyklą, ir išvys bet kurį kitą gyvūną, kuris bandys jį supilti. Tai užimtas ir triukšmingas gyvūnas ir pajutęs pavojų skleidžia savitą žetonų aliarmo skambutį.

Indijos palmių voverės plėšrūnai ir grasinimai

Kadangi jis yra mažas, indiškos palmių voverės yra mėgstamas grobis bet kokiam mėsėdžiui, įskaitant žinduolius, pavyzdžiui, laukines kates, paukščius, tokius kaip vanagai ar ereliai, ir roplius, pavyzdžiui, gyvates. Už Indijos ribų žmonės medžioja ir žudo Indijos palmių voveres, ypač tuose regionuose, kur jie tapo invaziniais. Vakarų Australijoje po to, kai Indijos palmių voverės pabėgo iš Perto zoologijos sodo, aplink Perto teritoriją buvo sukurta išskirtinė zona, kad būtų išvengta Indijos palmių voveraičių plitimo. Tačiau jiems toliau bėgant, buvo sukurta kenkėjų kontrolės programa, siekiant apriboti jų skaičių.

Indijos palmių voverės reprodukcija, kūdikiai ir gyvenimo trukmė

Indijos palmių voverės yra vienišos, ir poruotis jos renkasi tik rudenį. Jie vijosi vienas kitą, o patinai turi poravimosi kvietimą. Patino uoslė gali jam pasakyti, ar patelė yra pasirengusi poruotis.

Kūdikiais rūpinasi tik mama. Po 34 dienų nėštumo ji gimdo du ar tris kūdikius. Jie gimsta akli ir beplaukiai. Jie atjunkomi po 10 savaičių ir yra pasirengę daugintis, kai jiems bus devyni mėnesiai. Voverės patinas yra bukas, moteris - stirnaitė, o kūdikis - šuniukas, kačiukas ar rinkinys.

Indijos palmių voverės gyvena apie dvejus ar ketverius metus, nors kaip ir daugelis voveraičių, gyvenančių laukinėje gamtoje, miršta per pirmuosius metus. Vyriausia Indijos palmių voverė gyveno maždaug penkerių su puse metų.

Indijos palmių voverių populiacija - kiek liko indiškų palmių voverių?

Biologai iš tikrųjų nežino, kiek Indijos palmių voverių gyvena laukinėje gamtoje, tačiau tai yra labai gausus gyvūnas, o jo populiacijos tendencija juda aukštyn. Ši rūšis klasifikuojama kaip „Mažiausiai susirūpinęs“. Tačiau aplinkoje, kur buvo įvesta voverė

Peržiūrėti visus 14 gyvūnai, prasidedantys nuo aš

Įdomios Straipsniai